Spring naar inhoud

Minicamping Het Brook

14 juni 2019

Onder Twentse vlag

Te midden van een afwisselend landschap van weilanden, bosjes en houtwallen vinden we minicamping Het Brook in Denekamp. Gastvrijheid onder Twentse vlag.

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Anahí Clemens

De rode Twentse vlag markeert duidelijk de ingang van de camping. We lopen het erf van de boerderij op. In een schuur staan koeien, door de stalramen kijken ze ons nieuwsgierig na. Er blaft een hond, die kort wordt toegesproken door Jos ter Duis. Hij is samen met zijn vrouw Lucienne eigenaar van deze minicamping. “We zitten net aan de koffie”, zegt hij. “Kom bij ons aan tafel zitten”, waarbij hij gebaart naar een lange tafel op het erf. We zitten samen aan de koffietafel met Jos en Lucienne, dochter Marieke en kleinkind Fenne. “De naam het Brook is heel oud”, vertelt Jos. Het betekent van oorsprong broekland, dat is laagland. Ik ben hier geboren. De boerderij is al heel lang in de familie. We hebben een melkveebedrijf van veertig koeien. Vijftien jaar geleden kregen we het idee om in combinatie met het boerenbedrijf een camping te beginnen. Eerst waren er vijftien plekken. Na wat aanpassingen – zoals aanplant van bosjes – mochten het er vijfentwintig worden. Een aantal schuren hebben we verbouwd tot drie appartementen.”

Op de camping
“De camping is als een halve cirkel om boerderij en erf aangelegd. Iedereen heeft daardoor vrij uitzicht op het omliggende landschap. Veel van onze gasten komen hier al een aantal jaren. Het is een rustige camping voor mensen die zich op de camping willen ontspannen maar die ook van fietstochten of wandelen houden. De camping ligt aan een knooppunt-fietsroute. Je kunt alle kanten op, ook richting Duitsland.”

Beek met aanlegsteigertje
Net even buiten de camping steken we een fietspad over. Beneden zien we een beek met een aanlegsteigertje. “Deze beek ligt naast onze camping. Het is eigenlijk een afleidingskanaal van het riviertje de Dinkel, vroeger aangelegd om het overtollige water van de Dinkel af te voeren. Het is prachtig water om in te vissen of met een kano een tocht over te maken. We hebben twee kano’s die onze gasten kunnen gebruiken. Overigens is het ook helder zwemwater. Verleden jaar hadden we op de camping iemand van vijfentachtig die elke morgen een half uur ging zwemmen.”

Boerderijcamping
“De boerderij met melkvee is een mooie combinatie met de camping”, vertelt Jos. We lopen de stal in waar de koeien staan. “Ze staan nu met dit warme weer binnen, maar in de zomer staan ze meestal in de wei. Het is rood- en zwartbont melkvee. Als een koe een kalf krijgt, mogen campinggasten komen kijken. Voor de meesten is dat een bijzondere ervaring.”

Gastvrijheid
“We vinden het leuk om samen met onze gasten iets te organiseren”, vertelt Lucienne. “Niets hoeft, maar als men het leuk vindt dan drinken we gezamenlijk koffie. Dat kan buiten of in de kantine. Soms is er een barbecue of een gezellige avond met boerendansers uit de streek. Altijd een succes. We vinden het belangrijk dat we gastvrijheid kunnen bieden onder onze Twentse vlag.”

 


 

Gasten aan het woord:

VERTROUWD

De dochter van Janny en Günter woont dichtbij in Denekamp.”Dat is voor ons een belangrijke reden
om op deze camping te kamperen. We wonen in Vlaardingen. We vinden het een leuke camping.
Vooral rustig bij de caravan lezen is voor ons heel ontspannen. Deze vakantie is het de zevende keer
dat wij hier komen. Het is voor ons heel vertrouwd.”

—————————————–——–

VEERTEIN JAAR

Gosse en Aukje uit Bolsward komen al veertien jaar op camping Het Brook. “Elk jaar komen we hier om van de rust en gastvrijheid te genieten. We maken bijna elke dag flinke fietstochten. We komen hier al zo lang, maar we ontdekken elk jaar weer nieuwe fietsroutes. Het is een gezellige camping. Vaak is er gezamenlijk koffie drinken. Op deze wijze heb je leuk contact met de andere gasten.”

 


 

Meer informatie:
Minicamping Het Brook
Schiltmanweg 8
7591 PH Denekamp
0541 22 93 48
06 22 42 64 97
info@hetbrook.nl
www.hetbrook.nl

 

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/minicamping-boerderijappartementen-het-brook/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2019

—————————————–

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: