Spring naar inhoud

Camping Kuiperberg in Ootmarsum.

14 juni 2019

Weerzien in Ootmarsum

Een vervolg van de reportage uit 2015 over deze Twentse camping. Waarom? Dat vertellen eigenaren Bert en Sandra. Weerzien in Ootmarsum.

We bereiken het hoogste punt van de Kuiperberg in Ootmarsum. Het grind op het erf van de camping knispert onder de autobanden. Sandra en Bert zitten op het overdekte terras van het restaurant dat bij de camping hoort. “Een lunch tussen de bedrijven door”, zegt Bert. Het terras geeft uitzicht op de Kuiperberg en omliggende weiden. Een paard met veulen graast vlak voor ons. Weer even ‘thuis’ na ons vorige bezoek.

“Sinds de laatste keer dat jullie hier waren is er wel het één en ander veranderd op de camping”, vertelt Sandra. “Bijvoorbeeld dit overdekte terras, dat aan het restaurant is toegevoegd. Een succes, want onze gasten en passanten zitten er graag.” Het andere nieuws zijn de comfortplaatsen”, voegt Bert er aan toe. “We hebben de camping uitgebreid met vijftien comfortplaatsen. Dat hebben we bereikt door een hellend deel van de camping – dat niet of nauwelijks werd gebruikt – af te graven. Het terrein is nu volledig vlak. Er zijn extra ruime plekken met 16 ampère elektra, plus water- en tv-aansluitingen; er is zelfs een afvoer voor vuil water. Echte comfortabele plaatsen voor wie dat wil. Maar er is meer veranderd. De beplanting bijvoorbeeld. Er stonden vanuit het verleden nog veel conifeerhagen. Die zijn vervangen door inheemse struiken, die veel beter bij de omgeving passen. De bestaande plekken hebben we gehandhaafd. In totaal zijn er zeventig kampeerplekken op verschillende velden. Een veld verscholen in het groen, een open veld met uitzicht op de omliggende akkers en een half open veld. En natuurlijk het nieuwe veld met de comfortplaatsen.”

Comfort
We lopen samen met Sandra en Bert over de camping richting de comfortplaatsen. “Op dit moment hebben verschillende gasten de comfortplekken al ontdekt”, vertelt Bert. “Onze camping heeft een grote variatie aan plekken. Daar zijn de verschillende velden voor. Dat willen we ook zo houden.”

Uitzicht
We staan aan de rand van de camping en kijken uit op het heuvelachtige landschap.”Kijk daar waar je in de verte fietsers ziet rijden, loopt een fietsroute”, vertelt Sandra. “Je kunt vanaf de camping verschillende knooppunt-fietsroutes rijden. Wie geen fiets bij zich heeft, kan er via ons één huren. Vanaf de camping kun je ook wandelroutes volgen. Bij de camping staat een bord waarop alle routes zijn aangegeven.”

Weerzien
We nemen afscheid van Sandra en Bert. “Oh ja”, zegt Bert. “We hebben nog meer plannen. De sanitair-gebouwen gaan we vernieuwen. Ze zullen helemaal in Twentse ‘schuurstijl’ worden gebouwd. Met nog meer comfort voor onze gasten. Misschien een tip voor een volgend weerzien”.

 


Campinggasten aan het woord:

OMGEVING VERKENNEN

“We zijn hier nog maar een paar uur”, vertellen Freddy en Theo uit Beverwijk. Deze camping hebben we op een vakantiebeurs ontdekt. Een gemoedelijke camping met veel comfort, zo is onze eerste indruk. Morgen gaan we de omgeving verkennen.”

—————————————–———–

Met Z’N VIEREN MET VAKANTIE

“Bert wijst naar twee caravans die naast elkaar staan. “Ze zijn met elkaar met vakantie. In het vroege voorjaar kwamen ze bij ons langs om zich te oriënteren voor de zomervakantie. Ze blijven nu vier weken.

Dik, Ank, Annie en Gerrit heten ze. “We wonen alle vier in Noord Holland”, vertelt Ank. Bij ons is het landschap vlak, hier is het een beetje een heuvelachtig terrein.
We waren al vroeg in het voorjaar op zoek naar een camping in deze streek. Het is een comfortabele, maar ook een gezellige camping. We maken op onze e-bikes elke dag een tocht. Gisteren naar het dorp De Lutte gefietst”. “Maar vandaag hebben we een rustdag”, wordt er in koor geroepen door Dik, Ank, Annie en Gerrit.


 


Meer informatie:
Camping Kuiperberg
Tichelwerk 4
7631 CJ Ootmarsum
0541-291624
info@kuiperberg.nl
www.kuiperberg.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/de-kuiperberg-camping/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2019

—————————————–Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: