Spring naar inhoud

Kersen snoepen op minicamping de Vijverhof

12 april 2019

Op een zonovergoten junidag rijden we door een idyllisch landschap vol schapenvelden en fruitbomen. ‘Kersen te koop’, roepen de bordjes langs de weg uitnodigend. Toch stoppen we niet, want Wim en Sarina van der Kieft verwachten ons. Een bocht naar rechts en daar verschijnt de boerderij met het karakteristieke, ronde vijvertje. We zijn er: op camping de Vijverhof in Ommeren.

Tekst: Anouk van Bruggen | Fotografie: Jan van Esch

 

Het is rustig op het terrein. Drie grote honden liggen voor de boerderij, de kop loom op de poten in deze hete zon. “Ik kom eraan hoor,” roept Sarina vanuit de woning, “wil je iets drinken?” Met twee glazen water in haar hand schuift ze even later samen met Wim aan de houten picknicktafel voor het huis. In 2007 begonnen ze met elkaar Minicamping de Vijverhof, naast de schapenfokkerij die ze op dat moment hadden. “Jaren eerder hadden we het al eens over een camping gehad, maar dat kwam er toen niet van”, vertelt Sarina. “Het idee kwam weer uit de kast toen ik ziek werd en we elkaar de vraag stelden: wat nu? Gelukkig werd na een half jaar duidelijk dat ik zou genezen. Toen besloten we om het gewoon te gaan doen.”

 

De camping
Minicamping de Vijverhof ligt midden in de Betuwe, op ongeveer tien minuten rijden van Tiel. De rustige, tot in de puntjes verzorgde camping telt 25 ruime kampeerplaatsen waar het je aan niets ontbreekt. Elke kampeerplaats is voorzien van een tegelplateau, stroom, een waterkraan en vuilwaterafvoer. “Afgelopen jaar hebben we het sanitair volledig vernieuwd”, vertelt Sarina. “Het is nu verwarmd en naast een aparte ruimte voor de dames en de heren hebben we sanitair voor mindervaliden en een gezinsruimte met babybadje. Verder hebben we drie afwasbakken, een wasmachine, een droger en een koelkast voor algemeen gebruik.”

Behalve de gewone kampeerplaatsen heeft de Vijverhof ook een aantal verhuuraccommodaties. Zo is er op de camping een toercaravan, een stacaravan en sinds dit jaar een blokhut, die ruimte biedt aan maar liefst acht personen. Daarnaast is een deel van de witte boerderij aan de voorkant van de camping omgetoverd tot een luxe vakantiehuis, waar eveneens acht personen in passen. “We noemen het ‘De Deel’ omdat hier ooit de koeienstallen waren”, legt Sarina uit. “Vroeger hadden we namelijk ook jongvee, maar dat was nog voordat we de camping begonnen. Nu hebben we alleen nog de schapenfokkerij.” Vermaak voor jong en oud. Dat de gasten het naar hun zin hebben, vinden de camping-eigenaars het allerbelangrijkst. “We willen graag kort bij de mensen staan”, zegt Wim. “Daarom krijgen onze gasten bij aankomst een kopje koffie en maken we een praatje. Zo weten we meteen wat de mensen zoeken in hun vakantie.” Sarina vertelt verder: “We organiseren ritjes in de huifkar om de omgeving te laten zien, maar ook bingoavonden en filmavonden. Ik verzin een activiteit en pols dan bij de gasten of er interesse voor is. ’s Avonds maken we regelmatig een kampvuur, waar de campinggasten bij aanschuiven als ze zin hebben. Of we organiseren een maaltijd. Die spontane avonden zijn altijd heel gezellig.” Met slecht weer kunnen de campinggasten vertoeven in recreatieruimte De Herberg, waar een kast vol boeken, een pooltafel en allerlei gezelschapsspellen staan.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen zich heerlijk uitleven op de trampoline, glijbaan of wipwap in het speeltuintje of rondjes rijden op de skelters, fietsjes en steppen. In de zomer is er zelfs een animatieteam om de kinderen te vermaken met knusse voorleesochtenden, gezellige knutselmiddagen, actieve voetbaltoernooien en spannende droppings. “Zo kunnen de ouders op hun gemak een kopje koffie drinken terwijl de kinderen lekker knutselen of spelletjes doen”, legt Sarina uit. “Want als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het naar hun zin.”

Maar op de kleine boerderijcamping zijn natuurlijk vooral de dieren in trek. Wim: “In het voorjaar mogen de kinderen de lammetjes voeren of een flesje geven. Verder kunnen ze de konijnen en kippen voeren en mogen ze eitjes rapen.” “En we hebben natuurlijk onze verzorgpony, Fientje”, vult Sarina aan. “De kinderen mogen haar verzorgen, haar manen vlechten, op haar rijden. En ze mag gewoon mee de camping op. Dat vinden de kinderen geweldig; de hele dag een pony bij hun eigen kampeerplek!”

Fietswalhalla
Met zijn ideale ligging tussen de Waal, de Rijn en de Linge is de Betuwe een walhalla voor fietsliefhebbers. “Het is hier heerlijk rustig fietsen over de dijken en langs de rivieren”, zegt Wim. “Na vijf kilometer fietsen vanaf de camping ben je al op de Utrechtse Heuvelrug. En als je de andere kant op fietst en de Waal oversteekt, dan zit je weer in het Land van Maas en Waal.” “Veel mensen komen hier om de bloesems te zien”, vervolgt Sarina. “Elk voorjaar is het hier prachtig, één grote bloemenzee. Maar nu kunnen de mensen weer genieten van de vruchten. Juni en juli zijn de kersenmaanden, daarna komen de pruimen en in het najaar de appels en peren. Wij zijn van half maart tot 1 november open, dus je kunt vanaf de camping alle stadia van de fruitbomen meemaken; van bloem tot vrucht.”

“In september is de fruitcorso in Tiel; een optocht van corsowagens met de prachtigste taferelen, uitgebeeld met fruit, zaden en noten”, zegt Wim. “Schitterend om te zien. Een paar dagen voor de fruitcorso mogen wij onze campinggasten meenemen naar de praalwagens. Dan gaan we er met de huifkar naartoe en kunnen we zien hoe de wagens worden gemaakt. Dat vinden de gasten altijd erg bijzonder. Zeker als ze een paar dagen later diezelfde wagens in de optocht voorbij zien komen.”

Schoon en netjes Dat juni en juli de kersenmaanden zijn, is de campinggasten duidelijk niet ontgaan. Op menig kampeerplek staan de kersen in bakjes op tafel. Veel campinggasten hebben een plekje in de schaduw van hun tent of één van de appelbomen op het terrein opgezocht, waar ze genieten van het zoete, donkerrode fruit. Zo ook Jan en Jannie uit Sprang-Capelle. Zij kwamen hier twee jaar geleden voor het eerst en dat beviel zo goed, dat ze er dit jaar weer zijn neergestreken. “Het is hier prettig, rustig en schoon”, vertelt Jannie. “Sarina en Wim zijn ontzettend vriendelijk, ze staan altijd voor je klaar.” Jan is al net zo enthousiast. “We hebben al heel wat boerencampings gezien, maar deze steekt er echt bovenuit.”

Ook Klaas en Teuna uit Bleskensgraaf zijn al eerder op de Vijverhof geweest. “We hadden dit jaar eigenlijk geboekt van Hemelvaart tot Pinksteren, maar we hebben het zo naar ons zin dat we de rest van de zomer blijven”, vertelt Klaas lachend. “Het sanitair is altijd schoon en de camping is ontzettend netjes, echt geweldig”, beaamt Teuna. “Het gras wordt zeker twee keer per week gemaaid. Sarina en Wim zijn heel aardige mensen en de omgeving is prachtig. We fietsen wat af hier!”

Camping de Vijverhof Ommerenveldseweg 51
4032 NB Ommeren
0344-601973 | 06-21611610
info@campingdevijverhof.nl
www.campingdevijverhof.nl

Kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/camping-de-vijverhof/

Dit artikel verscheen in Caravannen 3-2018
——————————————–

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: