Spring naar inhoud

Camping Waalstrand, een uniek stukje Waal

12 april 2019

Tussen Arnhem, Nijmegen en de Duitse grens ligt een parel van een camping aan de Waal. Op terrascamping Waalstrand varen de schepen namelijk letterlijk langs je caravan. Het is een schitterend gezicht, maar zeker niet de enige reden om hier vakantie te vieren. Met de uitstekende voorzieningen en de gastvrije eigenaars vind je er alle ingrediënten voor een ideale vakantie aan het water.

Tekst: Anouk van Bruggen | Fotografie: Jurriaan Huting

Het uitzicht over de Waal maakt van KGC-camping Waalstrand een unieke vakantielocatie. De lange strook campingplaatsen biedt volop plek om de Waal te kunnen bewonderen. “Dit is het drukst bevaren gedeelte van Europa”, vertelt Anciëlla Tap, die samen met haar partner Roger Cornelissen de camping runt. “Er varen hier zo’n 500 tot 600 schepen en boten langs per 24 uur, dus er is telkens iets te zien.” Het stel nam de camping 17 jaar geleden over van de ouders van Roger, die het in 1964 oprichtten. “Mensen vroegen mijn vader of ze hier in de wei mochten kamperen”, zegt Roger. “Je tentje opzetten in de uiterwaarden, dat was natuurlijk uniek. Mijn vader kreeg al snel in de gaten dat het een geweldige locatie voor een camping was. En genieten van het uitzicht, dat doen de mensen hier nog steeds!”

Uitgebreide voorzieningen
In de loop der tijd zijn alle voorzieningen steeds uitgebreider en moderner geworden. “Op onze camping vind je zowel veel rust als veel comfort”, zegt Anciëlla. “We hebben ruime plaatsen met elektra en tv-aansluiting, en om de twee toeristische plaatsen watertappunten met afvoer. Er is een modern sanitair met ruime douches en toiletten, een gezinsruimte en een babyroom. Het warme water is gratis, dus geen gedoe met muntjes. Ook hebben we een afwasplaats en een wasserette. We willen onze gasten zoveel mogelijk comfort en kwaliteit bieden.” En dat is goed te merken; de camping is tot in de puntjes verzorgd, het terrein en sanitair zijn schoon en netjes. De plekken zijn mooi en ruim en de plaatsen aan het water hebben zelfs een tegelplateau.

Ook aan recreatiemogelijkheden is geen gebrek. Bij de ingang van de camping vind je een gezellig café met terras, dat uiteraard uitkijkt over de Waal. Naast een lekker kopje koffie kun je er ook heerlijk lunchen. Naast het café ligt de recreatietuin voor actief vermaak, met speeltoestellen en een trampoline, maar ook een tafeltennistafel en tafelvoetbal. Kinderen kunnen skelteren over het terrein terwijl de ouders een spelletje schaken op het grote schaakspel of een potje jeu de boules spelen met andere campinggasten. Veel animatie is er niet, en dat wordt juist gewaardeerd door de gasten. “Je hoeft hier niks”, legt Anciëlla uit. “Maar af en toe organiseren we iets, zoals struintochten, brood bakken en kampvuur op het strand, een jaarmarkt of een barbecue. Dat vinden de gasten wel heel leuk.” En wat uiteraard niet mag ontbreken op een camping als deze, is de waterpret. “Dat heb je hier volop”, lacht Roger. “We hebben een ruim zwembad voor onze gasten en een mooi zandstrandje met ligstoelen aan de Waal, waar veel van onze gasten in de zomer graag zonnen en waar de kinderen zich vermaken aan de waterkant. Er kan gevist worden in de rivier, we hebben daar vergunningen voor. Ja, genieten van de Waal, dat kun je hier als de beste!” En dat is ook wel te zien aan alle campingstoelen voor de caravans, die massaal richting de rivier gedraaid staan. Niet zo gek, want als je hier komt voor het uitzicht, moet je er wel van profiteren natuurlijk. Boekje erbij, kopje thee en een beetje wegdromen bij de verschillende bootjes en schepen die langsvaren… Dat is nog eens onthaasten.

Kijken naar het water
De sfeer is heel gemoedelijk, de rust hangt als een zachte deken over de camping. Volgens Anciëlla komt dat door de Waal. “Door de schepen word je continu vermaakt, en je merkt dat dat voor heel veel mensen rust geeft. Mensen groeten elkaar en geven elkaar de ruimte. Je zit hier ook niet in elkaars voortent te kijken. Iedereen kijkt naar het water.” De gastvrijheid van Anciëlla en Roger helpt vast en zeker ook een handje mee. Het hele seizoen draaien ze samen de receptie, om hun gasten de kwaliteit en ontvangst te bieden waar zij zelf voor staan. Ze nemen de tijd voor iedere gast, geven uitgebreide informatie en zorgen dat problemen zo snel mogelijk worden opgelost. “We willen de mensen de gastvrijheid bieden die we ergens anders zelf ook zouden verwachten,” zegt Roger.

Wie toch even iets anders wil dan op de camping vertoeven, zit helemaal goed in deze omgeving. Camping Waalstrand ligt middenin natuurgebied ‘De Gelderse Poort’, een lint van rivierduinen, ooibossen, graslanden en polders waar genoeg te wandelen en te fietsen valt. De vele veerpontjes brengen je op prachtige en bijzondere plekken, Arnhem en Nijmegen liggen op 15 kilometer afstand van de camping en ook Duitsland is met 7 kilometer fietsen om de hoek. “Verder sturen we mensen graag langs het bijzondere kunstwerk ‘Dijk van een Wijf’, dat hier vlakbij uitkijkt over de Waal”, laat Anciëlla ons weten. “Een mooie fietstocht en een bijzonder stukje kunst in deze prachtige omgeving.” Op de toiletten in het sanitairgebouw hangen lijstjes met informatie over de omgeving, die Anciëlla en Roger om de zoveel tijd wisselen. Een originele manier om de gasten te informeren over wat er allemaal te doen is.

Accommodaties te huur
Naast de in totaal 145 toeristische en vaste plaatsen, hebben Roger en Anciëlla ook een aantal verhuuraccommodaties beschikbaar. “We hebben vier stacaravans, waarvan er drie direct aan de waterkant staan”, vertelt Anciëlla. “De vierde staat schuin achter de eerste rij, dus alle vier de stacaravans hebben een prachtig uitzicht over de Waal. We merken dat er steeds meer vraag is naar dit soort verhuuraccommodaties. Aan de andere kant van de camping hebben we nog twee royale verhuurchalets staan. Ze zijn ruim, comfortabel en door de grote ramen ook heel licht. De chalets zijn speciaal gebouwd voor deze plek. Op het verhoogde terras heb je een ideaal uitzicht over de camping en de rivier.”

De camping is open van 1 april tot en met 1 oktober en Anciëlla en Roger staan het hele seizoen paraat voor hun gasten. Wie een beeld van de bijzondere plek wil krijgen, vindt dat in verschillende vormen op de website. Foto’s in het fotoboek, een uitgebreide brochure, een overzichtelijke plattegrond en – dat zie je niet vaak – webcambeelden waarmee een groot deel van de camping en zijn voorzieningen kan worden bekeken. “De webcam is een samenwerking met provincie Gelderland”, vertelt Roger. “Via de website zijn ook webcambeelden van de omgeving te vinden, zoals Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg, maar ook de Klompenerwaard en de Gendtse Waard. Best bijzonder om op die manier een kijkje te kunnen nemen in deze omgeving.”

Wil je een plaatsje direct aan het water bemachtigen, dan is het aan te raden om even te reserveren. De plaatsen met direct uitzicht over de druk bevaren Waal zijn namelijk erg gewild. “Zelfs voor september 2019 hebben we alweer reserveringen staan”, lacht Anciëlla. Het moge duidelijk zijn: camping Waalstrand is een bezoekje waard. Om met de woorden uit de brochure af te sluiten; Ge mot ‘r gewès zien!

Camping Waalstrand Waaldijk 23a
6691 MB Gendt
0481-421604
info@waalstrand.nl
http://www.waalstrand.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 3-2018
——————————————–

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: