Spring naar inhoud

Verkoeling op camping de Kemperplas

12 april 2019

Een plek aan het water, weids uitzicht over de omgeving. Koeien die je nieuwsgierig aankijken. Ofwel een echte boerencamping, camping de Kemperplas in de Gelderse buurtschap Vethuizen bij Zeddam

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Tim Bilman

Het erf van de boerderij Het Koeslag is verlaten. Uit de stal horen we het geluid een loeiende koe. Jurgen Kempers komt ons uit de stal tegemoet. “Welkom op de boerderij, welkom op camping de Kemperplas.De camping ligt even verder”, vertelt Jurgen. We lopen er naar toe. Op deze warme zomerdag zoekt een aantal gasten verkoeling in het water. We zien twee kinderen zich op een surfplank vermaken; vanaf de kant springen andere gasten in het water. Verkoeling op camping de Kemperplas.

Een echte boeren camping
“Vijfentwintig jaar geleden zijn mijn ouders met deze camping begonnen”, vertelt Jurgen. Het begon met dagrecreatie bij het meertje de Kemperplas. Deze plas is ontstaan door zandwinning zo’n veertig jaar geleden. Een mooie plek om te recreëren en te kamperen. Ik heb de camping in 2011 van mijn ouders overgenomen. Het is een mooie combinatie van boerenbedrijf en camping. Een echte boerencamping. De koeien lopen in de weide direct naast de camping. Dat vinden gasten een mooie toevoeging aan het kamperen. Als men wil mag men in de stal kijken hoe de koeien zijn gehuisvest. Het melken gaat de laatste jaren met een melkrobot. De koeien zijn vrij om in de stal te staan of in de weide te grazen. Dat is het mooie van het systeem. Voor mij is het makkelijker want ik hoef niet meer op vaste tijden te melken.”

Kamperen bij het meertje
“Het zijn vijfentwintig plekken met uitzicht op de Kemperplas. Het is een heerlijk meer om in te zwemmen. Je kunt er vanaf de camping in duiken. Vissers gooien er graag hun hengel uit. De meeste gasten komen hier voor de rust een het vrije uitzicht.”

Omgeving
“De omgeving kun je het beste met de fiets verkennen”, vertelt Jurgen. Montferland ligt hier dichtbij. In dit gebied, tegen de Duitse grens, liggen kleine dorpje verscholen tussen de heuvels, bossen en weiden. Het middeleeuwse stadje ’s Heerenberg met het kasteel Huis Bergh en de ‘Grafelijke korenmolen’. Ook de steden Doetinchem en Doesburg liggen op fietsafstand.”

Verkoeling
Samen met Jurgen lopen we weer terug naar de boerderij. In de weiden zien we koeien grazen. Ze kijken op als we langs komen. Verderop ligt er een aantal in de schaduw van een boom. “Bij dit warme weer zoeken zij ook verkoeling op net als onze campinggasten.” Met deze woorden van Jurgen verlaten we het erf en de koeien. Even verder trekt het meertje ons. Verkoeling in de Kemperplas.

Vakantie en werk
Karin woont in Velp. “Ik sta hier met de caravan die ik heb geleend van mijn broer. Het is vakantie voor mij in combinatie met mijn werk. Deze stek is dus eigenlijk een zomerverblijf. Het rijden van en naar mijn werk in de klassieke cabrio is een verlengstuk van deze vakantie. Als ik weer terugkom, kan ik voor mijn caravan genieten van de rust en van het uitzicht. Vooral van de ondergaande zon.”

Ideale kampeerplek
Ger en Ingrid komen meer dan vijf jaar op deze camping. Ger is een fanatieke fietser maar gooit ook graag een hengel uit. “Dat is ideaal ,hier je kunt vanaf je kampeerplek vissen. Het meertje is ook heerlijk om in te zwemmen, bijna elke dag neem ik een duik.” Ingrid doet het wat rustiger aan, zij zit graag bij de caravan te lezen of kijkt een film via internet.

 

Camping de Kemperplas
Hoge veldweg 4
7046 AC Vethuizen/Zeddam
0315-323176 info@kemperplas.nl
www.kemperplas.nl

Kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/camping-de-kemperplas/

Dit artikel verscheen in Caravannen 3-2018
——————————————

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: