Spring naar inhoud

Camping Boomgaard, van boomgaard tot camping

12 april 2019

Een afwisselend landschap, bossen, weiden en beekjes. We zijn in het buitengebied van het Achterhoekse Vorden. Camping ‘De Boomgaard’, een camping voor rust en ruimte.

 

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Tim Bilman

 

Als we het erf oprijden, komt een groep fietsers ons tege-moet. Damherten liggen onverstoord achter een hoog hek. Even verder zijn we op de camping. We zien een veld met aan de rand geplaatste caravans. Op de jeu de boules-baan in het midden van het veld wordt geconcentreerd gespeeld. Bij de receptie ontmoeten we de eigenaren, Johan en Joke Eggink. We lopen samen over de camping. Het verhaal achter camping ‘De Boomgaard’.

 

Boomgaard
“De Boomgaard is de naam van de boerderij”, vertelt Johan Eggink. “Mijn vader kocht deze boerderij in 1934. Bij de boerderij hoorde een grote hoogstam-boomgaard. Met het fruit ging hij naar de veiling. Later kwamen er meer koeien. De boomgaard maakte plaats voor weiden waarop de koeien konden grazen. Dat is de verklaring voor de naam ‘De Boomgaard’, nu dus ook de naam voor de camping.”

Twaalf jaar Johan en Joke zijn de camping twaalf jaar geleden begonnen, in combinatie met een boerenbedrijf met zestig melkkoeien. “In het begin hadden we nog maar vijftien kampeerplekken”, vertelt Joke. “Een jaar later mochten we uitbreiden naar dertig. Met het melkveebedrijf zijn we een paar jaar geleden gestopt. We hadden geen opvolger voor het bedrijf en uitbreiden was niet mogelijk. Dan moet je een keuze maken. We kunnen ons nu helemaal op de camping concentreren.”

Voor de rust en de omgeving
“Onze gasten kiezen voor de rust en de prachtige omgeving. Men vindt het hier stil, dat is men vaak niet meer gewend. In de korte vakanties zoals met Pinksteren komen er ook gezinnen met kleine kinderen. Soms een grote familie. Maar over het algemeen zijn het mensen die veel willen fietsen, daar is deze omgeving heel erg geschikt voor. Je kunt hier op de smalle landweggetjes rijden zonder dat je een auto tegenkomt. Er zijn diverse knooppuntroutes uitgezet. Heel populair is de ‘acht kastelenroute’. Deze klassieke route wordt veel gereden. Vierendertig kilometer langs de kastelen Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden, Suideras. De meeste van deze kastelen worden particulier bewoond. Voor wandelaars zijn er ook routes uitgezet. Het Pieterpad is hier een paar kilometer vandaan. Sommige gasten zetten bij ons hun tent of caravan neer en lopen een deel van de route.”

De camping
“De camping bestaat uit twee ruime velden. Eén veld met een jeu de boules-baan en een tafeltennis-tafel. In de ontspanningsruimte staat een televisie en een koelkast met drankjes en ijsjes. Een schuur hebben we mooi verbouwd tot sanitairgebouw. Bij de boerderij staat een grote caravanstalling. Veel van onze gasten stallen hun caravan in de wintermaanden bij ons. Wij zetten de caravan na het zomerseizoen in de stalling en in het volgende zomerseizoen weer op de plek waar deze stond, heel handig.”

Ontspannen en uitgerust
Tot slot kijken we nog even in de receptieruimte. We zien fietskaarten, wandelkaarten en allerlei folders over de omgeving. “Hier kunnen onze gasten rustig rondsnuffelen”, vertelt Joke. “Vaak is dat het eerste wat men doet, zich oriënteren op de omgeving. Onze gasten komen uit het hele land. Eén ding hebben ze gemeen: als ze weer naar huis gaan hebben ze genoten en zijn ze uitgerust. Dat is het leuke van dit werk, daar doe je het voor.”

Oorspronkelijk uit de Achterhoek
Ria en Gerrit zitten op het terras bij de camping. “We genieten van het mooie weer en van deze camping. Het zijn ruime plaatsen. Oorspronkelijk komen we uit de Achterhoek, maar we wonen nu in Emmen. Het is een heel rustige omgeving, dat valt ons elk jaar als we hier komen weer op. Dit is derde keer dat wij hier kamperen. We blijven drie maanden. Fietsen doen we bijna elke dag, maar lekker lezen bij de caravan is ook heel ontspannen.”

 

Camping ‘De Boomgaard’ Familie Eggink
Lieferinkweg 4 7251 NV Vorden
0575- 461667
campingboomgaard@planet.nl
http://www.campingboomgaard.nl

Kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/camping-de-boomgaard/

Dit artikel verscheen in Caravannen 3-2018
——————————————-

 

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: