Spring naar inhoud

Hoeve Ons Lust in Julianadorp aan Zee, strand en bloemen!

5 juli 2018

Bij camping Hoeve Ons Lust begeef je je letterlijk tussen het strand en de bloembollen. Terwijl wij de zilte lucht van de zee opsnuiven en vanaf de camping de strandopgang zien liggen,lopen de eigenaren Albert Komen en Sandra Bak met ons een rondje over het gezellige kampeerveld. Het is ons meteen duidelijk dat wij hier in Julianadorp aan Zee op een unieke locatie zijn.

Tekst Marije Smit I Foto’s Jan van Esch

Het bord bij de entree heet ons van harte welkom en verwijst ons gewoon naar de boerderij van de campingeigenaren. Dat doet meteen gemoedelijk aan en die fijne sfeer waarbij niets moet en veel mag stralen Sandra en Albert ook uit. Sandra: “Onze minicamping Hoeve Ons Lust ligt aan de voet van de duinen, tussen de prachtige bollenvelden. Het is een unieke plek. Het strand ligt maar 300 meter bij de camping vandaan. Op het strand is het vaak een oase van rust. Via het schelpenpad vanaf de camping wandel je via de duinen naar het strand en de Noordzee. Het is vast overbodig om te zeggen, maar dat is werkelijk speciaal. Bovendien, het duinreservaat leent zich uitstekend voor mooie wandelingen of fietstochten.”

Unieke ligging
Sandra vertelt twee leuke weetjes: “In de Schoonste Stranden Top 10 van NederlandSchoon stond Julianadorp in 2014 op nummer 4. En volgens de KNMI heeft Den Helder afgelopen jaar de meeste zonuren van Nederland gehad.” Aangenaam weer is natuurlijk fijn op de camping. Net als de rust en ruimte hier bij Hoeve Ons Lust. En dat wordt gewaardeerd door de gasten, want op Zoover wordt de camping gewaardeerd met een 9,3 en in 2013 is de camping door leden van NKC uitgeroepen tot beste camperplaats van Noord Holland, en 5e plek van Nederland! “We zijn trots op de waardering van onze gasten. Dit jaar vieren we ons 10-jarig bestaan. Er zijn zelfs gasten die al 10 jaar, ieder jaar, bij ons kamperen.” Albert: “De vriendelijkheid en gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Ons idee is dat een ontspannen vakantie begint bij een gastvrij en hartelijk welkom. We houden zoveel mogelijk rekening met een plaatsvoorkeur, kennen onze omgeving en geven graag adviezen over leuke uitjes.”

Actieve rustzoekers
“Wij hebben 25 plaatsen en elke plaats heeft 6 ampère stroom. Er komen vooral actieve rustzoekers van alle leeftijden. Onze camping is minder geschikt voor kinderen. Geen camping met vertier en speelmogelijkheden. We ontdekten dat veel mensen kiezen voor een rustige camping. De camping wordt vaak uitgekozen vanwege de unieke ligging en de wandel- en fietsmogelijkheden rondom de camping.”

Verwennerij op de camping
Terwijl wij over de camping wandelen om het sanitairgebouw te bekijken, zien wij twee konijnen een sprintje trekken naar de duinen. Het mag duidelijk zijn, vakantie houden op deze camping betekent: verblijven midden in de natuur. Sandra legt uit dat zij de gasten graag goed verzorgt: “Onze gasten worden graag verwend met luxe broodjes, een vers eitje van onze kippen en een ochtendkrant bij het ontbijt. Onze buurman rookt regelmatig vis, verse rode poon, paling of sliptong. Op vrijdag brengt de groenteboer een bezoek aan onze camping en kunnen gasten de verse producten kopen.” Ondertussen zijn wij bij het sanitairpaviljoen aangekomen. Dit is in 2012 nog geheel vernieuwd. Het sanitair is verwarmd, comfortabel, licht en ruim.

Bloembollen
Dat de campingeigenaren niet stil zitten is ons al duidelijk, maar dit blijkt nog meer als Sandra vertelt over de bloembollenkwekerij. “Onze bloembollenkwekerij is vanaf begin april volop in bedrijf en geeft gasten de kans om het boerenleven te beleven. Wij telen tulpen, hyacinten, narcissen en lelies op 25 hectare zandgrond. Bij ons proef je daarom niet alleen de sfeer van een strand/duincamping. Regelmatig organiseren we een rondleiding door onze kwekerij en over de velden. We laten graag zien aan onze gasten hoe het reilt en zeilt op onze bedrijf.”

Tips in de omgeving
Een fiets- en kanoroute (ca. 5 km) verbindt Den Helder met Julianadorp. Je kunt bijvoorbeeld, te fiets of lopend, vanaf de camping de duinen in en op de terugweg, via de fiets- en kanoroute, genieten van de (bloeiende) bloembollenvelden, poldervergezichten en natuurgebied Mariëndal. Het oorspronkelijke walvisvaardersdorp Huisduinen ligt aan de rand van Den Helder. Het licht van de vuurtoren de Lange Jaap schijnt elke avond over de camping. In Den Helder valt genoeg te beleven, zoals Fort Kijkduin met een Noordzee Aquarium, Rijkswerf Willemsoord met het Marinemuseum en in de zomermaanden elke dinsdag een Juttersmarkt in het centrum.

Leuk om te lezen in het Gastenboek:
Jeanette Mollinger laat in maart 2015 weten: “Een fantastische camping, hartelijk ontvangst en super schoon sanitair alles was goed verzorgd, een hele dikke TIEN.” Fam. Robbe Toornwerd liet in november 2014 weten: “Woensdag 24 september waren wij op Hoeve ons lust. Een lust was het zeker. Mooie rustige camping, keurig sanitair en zo vlakbij het strand. Geweldig genoten. Wij komen zeker nog eens terug.”

Meer informatie:Hoeve Ons Lust,
Zanddijk 7, 1787 PP Julianadorp aan Zee,
tel. 0223-690 250
06-214 836 10

 

kijk ook op:

http://www.hoeveonslust.nl.

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2015

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: