Spring naar inhoud

Camping Alinghoek, naast hunebedden

21 juni 2018

Na het tweede hunebed het bordje Camping Alinghoek volgen. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn om deze camping te vinden. Drouwen in Drenthe.

Tekst Willem Smalen I Foto’s Jurriaan Huting

De receptie ziet er nieuw uit, valt ons op. “We hebben veel vernieuwd. En niet alleen de receptie”, zegt Mark Schut. “Het is het tweede seizoen dat ik deze camping heb. De camping bestaat al zestig jaar. In de loop der tijd is het geheel een beetje rommelig geworden. Dat gebeurt wel meer bij campings die zo lang bestaan. Er stonden veel stacaravans met aanbouwsels en schuttingen. Ik heb dat in vrij korte tijd gesaneerd. De camping kon ik bij toeval kopen. De mogelijkheid hiertoe kwam op mijn weg omdat ik bij een firma werkte die caravans en campers verkocht. Daar ontmoette ik de eigenaren van deze camping. Zij wilden verkopen. Zo ontstond bij mij het idee voor een camping. Samen met mijn vrouw heb ik – ter vergelijking – nog een aantal campings in deze buurt, die te koop stonden, bekeken. Maar deze camping was de meest aantrekkelijke, ook wat de ligging betreft. Het is een prachtig gebied met veel natuurschoon. De camping ligt aan een doodlopend weggetje. Het is hier stil. Er zijn nu tachtig plaatsen, inclusief seizoenplaatsen. Ik heb een aantal dingen vernieuwd zoals de recreatieruimte, de receptie en het sanitairgebouw. Het is een camping voor rustzoekers. De meeste zijn wat ouder. Maar ook gezinnen met kinderen tot een jaar of tien komen hier kamperen. Voor die doelgroep heb ik een pierebad laten aanleggen. Ik zie er vaak kinderen spelen terwijl ouders vanaf het zonneterras toekijken.”

Omgeving
“De camping ligt op de Hondsrug. Het gebied heeft de status ‘Unesco Global Geopark’”,vertelt Mark. “Geoparken zijn gebieden waar geologisch erfgoed en landschappen van internationale waarde worden beheerd. Dat geldt ook voor het landschap van de Hondsrug. Drouwen ligt te midden van bossen en heidevelden. Een prachtig gebied voor mensen die van de natuur houden. Een bijzonder natuurgebied is het ‘Drouwenerzand’. Het bestaat uit stuifzanden en heide met lage begroeiing. De toegang tot het gebied ligt tegenover de camping. Hunebedden zijn natuurlijk bekend. Aan de rand van het dorp zijn er twee te zien. Je kunt je dan erover verbazen hoe zo’n 5000 jaar geleden mensen deze enorme stenen op elkaar hebben weten te krijgen.”

Geen kamperen maar logeren
Of ik plezier in mijn werk heb? “Veel plezier”, zegt Mark. “Nog meer dan ik had gedacht voordat ik deze camping kocht. Dat plezier geef je waarschijnlijk door aan je gasten. Ik ben gastheer. Sommige gasten zeggen: ‘Het is hier geen kamperen maar logeren’.”

Eén groot fietspad
Riky en Gerrit wonen in Losser. Ze zijn hier voor de vijfde keer. “We blijven hier negen weken. Vakantie is voor ons een combinatie van luieren en actief zijn. We fietsen veel. De omgeving lijkt wel één groot fietspad. Geweldig.”

Kinderen vermaken zich
Jesse en Lotte, zo heten de kinderen van Charles. Zij komen uit Doetinchem. “Ik ben hier voor de derde keer met de kinderen. We zoeken geen camping met veel amusement. Kinderen vermaken zich hier ook uitstekend. Het is een kleine camping met een gemoedelijke sfeer.”

Camping Alinghoek
Alinghoek 16
9533 PE Drouwen
0599 – 56 42 71
info@alinghoek.nl
http://www.campingalinghoek.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/camping-drenthe-alinghoek/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: