Spring naar inhoud

Natuurkampeerterrein Thyencamp, de sfeer van kamperen in de natuur

12 juni 2018

Een eigen camping werd voor Loes van Weert en Ronald Hetem een nieuwe uitdaging. Het werd een camping in Drenthe. Natuurkampeerterrein Thyencamp in Hooghalen.

Tekst Willem Smalen I Foto’s Jurriaan Huting

“Wat je nu ziet aan bomen, bosschages en boomgaard was er oorspronkelijk niet. Die heeft de vorige eigenaar geplant in 2004. Daarvóór waren het alleen maar open weilanden. Wij hebben de camping anderhalf jaar geleden overgenomen”, vertellen Loes van Weert en Ronald Hetem, als we aan een picknick-tafel zitten met uitzicht op de camping. “We waren altijd al echte kampeerders. Eerst met een tentje, later met een kampeerbusje. Een aantal jaren geleden kwamen we op een punt dat we iets zelfstandigs wilden ondernemen. We gingen hierover nadenken en kwamen op het idee om een camping te beginnen. Het zou een bestaande camping moeten zijn die we zouden kunnen kopen. Na lang zoeken kwamen we deze camping tegen. Een mooie locatie met een woonhuis. Precies wat we zochten. Na enige onderhandelingen konden we de camping kopen. We woonden in Dordrecht. Zelfstandig camping-ondernemer zijn en wonen in een heel andere omgeving werd een mooie combinatie. Dit is voor ons het tweede seizoen. We hebben het idee dat we nooit iets anders hebben gedaan.”

 

Natuurkampeerterrein
“De kampeerplekken zijn afgescheiden door bosschages. Je hebt daardoor op een natuurlijke wijze veel privacy”, vertellen Loes en Ronald. “Er zijn dertig plekken. Daarnaast staan er twee trekkershutten. De camping heeft de sfeer van kamperen in de natuur. We noemen het ook een natuurkampeerterrein. In de boomgaard, aan de rand van het terrein, zijn vrije plekken met uitzicht op de omgeving. Soms kun je reeën op tientallen meters afstand voorbij zien gaan. We zitten dichtbij het natuurgebied Hijkerveld, het grootste heidegebied van Drenthe. Veel van onze gasten zijn wat ouder. Zij komen voor de rust en de omgeving. Er zijn veel fietsknooppunten en wandelpaden. Op het middengedeelte is er een speelbosje voor kinderen. Want het is ook een camping voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar.”

Voor de gasten
“We hoeven onze gasten niet te vermaken, dat kunnen ze zelf. In de recreatieruimte zijn er boeken en spelletjes. Folders en kaarten geven aan wat er in de omgeving te zien en te doen is. Er staat zelfs een piano. Daar wordt veel op gespeeld. We hebben een winkeltje voor kleine boodschappen, zoals broodjes, drankjes en een eenvoudige maaltijd. Soms zijn er eieren van onze eigen kippen. Wie geen fiets heeft meegenomen, kan die bij ons huren. Onze buurman heeft een melkveebedrijf. Elke woensdag mogen onze gasten in de stallen kijken. Altijd leuk en leerzaam. Leerzaam is dit werk ook voor ons. Elke dag leer je weer. We genieten van dit werk. Je hebt altijd vrolijke mensen in vakantiestemming om je heen. Als gasten van ons tevreden weggaan, hebben wij het gevoel dat wij hen gastvrijheid hebben geboden. Een goed gevoel.”

Bij toeval ontdekt
Voor Martin uit Nieuwegein is het de eerste keer dat hij hier komt. ”Ik ontdekte deze camping omdat een vriend van mij naar Assen is verhuisd. Ik reed in deze omgeving en kwam toen op het idee om in de zomer hier te gaan kamperen. Het is een rustige camping in een landschappelijke omgeving. Je kunt er mooie fietstochten maken. Na zo’n fietsdag kom je met een sportief en voldaan gevoel terug. Daarna een glaasje wijn. Dat maakt mijn vakantie compleet.”

Genieten van de rust.
Willem en Jeanne wonen in Epe. Zij zijn hier twee weken samen met hun zoon Gert. Gert heeft zijn eigen caravan. “Het is de achtste keer dat we hier zijn. Fietsen doen we niet meer, maar we gaan elke dag wel een tocht maken in de omgeving. Soms naar een mooi plekje. Dan rustig zitten en genieten. Als het minder mooi weer is, gaan we winkelen. In Assen hebben we een pannenkoeken-restaurant ontdekt. Vandaag blijven we op de camping. Gewoon genieten.”

Natuurkampeerterrein Thyencamp
Laaghalerveen 23
9414 VH Hooghalen
0593 – 59 23 30
06 13 94 97 74
info@thyencamp.nl
http://www.thyencamp.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/natuurkampeerterrein-thyencamp/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018
———————————————————————————————–

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: