Spring naar inhoud

De Goede Weide, zicht op goede weiden

12 juni 2018

Paarden in de wei, een huifkar voor de ingang. Even verder zien we caravans op een weide. We zijn bij camping ‘De Goede Weide’ in de buurtschap Oude Willem in Drenthe. Een bijzondere locatie, midden in Het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Tekst Willem Smalen I Foto’s Jurriaan Huting

Aly Teunissen neemt net afscheid van twee gasten als wij aankomen. Zij zwaait hen na als ze het erf afrijden. “Deze mensen hebben zeven weken op onze camping gestaan. Ze hebben hier een erg leuke vakantie gehad, zeiden ze. Dat is altijd fijn om te horen.” Aly is samen met haar man sinds 2003 eigenaar van Camping de Goede Weide. “De naam ‘De Goede Weide’ is afkomstig uit de tijd dat hier verschillende pachtboerderijen stonden op een perceel grond dat deze naam droeg. In 1987 was het al een camping, eigenlijk een boerenerf met een paar plaatsen. Nu heeft de camping dertig kampeerplekken, verdeeld over een aantal veldjes. Onze camping ligt midden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Aan de rand van de camping heb je een prachtig uitzicht op dit natuurgebied. Veel van onze gasten zijn vogelaars. Je kunt vanaf je kampeerplek met een verrekijker vogelsoorten bespieden.”

De camping
We zien caravans aan de rand van een kampeerveld staan. Keurig op een rij, met vrij uitzicht op het omliggende natuurgebied. De camping is nu goed bezet, volgende week helemaal vol”, vertelt Aly. “We hebben bewust geen seizoenplaatsen. Alleen toeristisch vinden we afwisselender. Toch komt een aantal gasten elk jaar terug. Als ze weggaan en ze hebben het naar hun zin gehad, dan is dat natuurlijk ook leuk. We zijn het hele jaar open. Je kunt hier ook in de winter kamperen. Dan heb je helemaal het gevoel op een verlaten eiland te zitten, zo stil. Voor een groot gezin of kleine groep hebben we een vakantiewoning beschikbaar.”

Tochten met een huifkar
De dochter van Aly, Estelle is gek met paarden. ‘Huifkarverhuur Estelle’ is bij de camping gevestigd. “Ik heb vier huifkarren in de verhuur. Ze worden getrokken door hele brave paarden. Je hebt geen kennis van paarden nodig om met een huifkar op pad te gaan. Maar de twee mensen die op de bok zitten, moeten wel boven de achttien zijn. Er zijn hele mooie tochten te maken. Je kunt ook op verschillende campings met de huifkar overnachten. Een huifkar heeft vier slaapplaatsen.”

Na deze rondleiding en na kennismaking met de brave paarden van Estelle gaan we weer op pad. Net voorbij de camping komt een huifkar ons tegemoet. Een nostalgisch gezicht in een landschap van goede weiden.

Genieten van het uitzicht
Kees en Tinnie zitten in hun voortent. “We genieten vanaf onze plek van het uitzicht op het natuurgebied. Het is hier ook heerlijk rustig. Met onze verrekijker kunnen we veel verschillende vogels ontdekken, heel bijzonder. In de zes weken dat we hier zijn maken we verschillende fietsroutes of we gaan de omgeving met de auto bekijken. Gisteren waren we in Appelscha op de Bosbergtoren. Deze uitkijktoren is het hoogste punt van Friesland.”

Safaritent
Voor de safaritent een zandbak en een schommel. “De kinderen hebben het hier erg naar hun zin”, vertelt Johan. Hij kampeert met de kinderen een week in een safaritent. “Het is een boerderijachtige camping. Dat zochten we juist. Gisteren hebben we een tocht met paard en huifkar gemaakt. Heel leuk, maar ook een beetje spannend.”

De Goede Weide Recreatie
Oude Willemsweg 1
8439 SM Oude Willem
0521-388484
info@degoedeweiderecreatie.nl
http://www.degoedeweiderecreatie.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/goede-weide-recreatie/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018
———————————————————————————————–

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: