Spring naar inhoud

Camping Welkom in Slenaken uitgebreid naar zestig percelen

12 juni 2018

Van boerderijcamping naar comfortcamping

Camping Welkom op Hoogcruts 27 in Slenaken heeft het aantal campingplaatsen uitgebreid naar zestig percelen. Tevens wordt gefaseerd een tweede sanitairgebouw gerealiseerd. Ook zal het hoofdgebouw worden vernieuwd en uitgebreid met een receptie, recreatieruimte, winkeltje met streekproducten en een eetcafé

Tekst: Bert Heijnen | Fotografie: Tim Bilman

Het was in 1986 toen de ouders van Giel Jacobs, die sinds een aantal jaren samen met zijn vrouw Elvina eigenaar is van Camping Welkom, de camping startte. De familie Jacobs bezat een gemengd boerenbedrijf. Giel herinnert zich die beginjaren nog. “Het begon met een vraag van voorbijgangers of ze enkele dagen hun caravan mochten neerzetten op ons boerenerf. Ze vonden de locatie boven op de heuvel zo fantastisch.”

Weloverwogen keuze
Begonnen met vijftien percelen groeide de camping uit naar vijfentwintig. De stap die Giel en Elvina Jacobs nu zetten is aanzienlijk groter en het gevolg van een weloverwogen keuze. “We hebben ons de vraag gesteld, waar kiezen we voor? Het gemengd bedrijf of de camping uitbreiden? Wij vonden dat we beter konden investeren in de toekomst van de camping en te groeien naar een volwaardig recreatieverblijf met zestig plaatsen. Om aansluitend in een tweede en derde bouwfase ook faciliteiten te realiseren, zoals een tweede luxe toiletgebouw, een recreatieruimte met receptie, winkel en eetcafé. De kinderen hebben al aangeven mee te willen werken o.a. in de horeca en daarmee wordt het een echt familiebedrijf.”

Uitbreiding naar zestig percelen
De keuze voor het uitbreiden van de camping is zeer te begrijpen. Want de ligging is fantastisch. De terrassencamping, waarbij het oude campinggedeelte hoger ligt achter de nieuwe uitbreiding, maakt dat men vanaf bijna alle percelen uitkijkt over het weidse Zuid-Limburgse land. “Aan het begin van het vorige seizoen waren we net klaar met de eerste uitbreiding. We hebben toen het gras uit de grond gekeken om de eerste gasten gebruik te laten maken van deze comfortplaatsen.” Met de uitbreiding is de camping het hele jaar geopend. De percelen zijn ongeveer 150m² groot en 43 van de 60 kampeerplaatsen zijn comfortplaatsen en voorzien van 10 ampère elektra, water- en rioolaansluiting. Ook is op de camping gratis Wifi. Huisdieren zijn welkom.

Fase twee en drie
De komende tijd gaat de aandacht uit naar het realiseren van fase twee en drie. Naast het bestaande comfortabele en luxe sanitairgebouw komt een tweede sanitairgebouw. Het bestaande gebouw beschikt naast douches en toilet over ruimte voor een mindervalide ruimte. Er is een wasserette, voorzien van wasmachine en wasdroger. Het nieuwe sanitairgebouw zal driemaal zo groot worden als het bestaande gebouw. Verdere faciliteiten zijn: een speeltuin, recreatieruimte en een winkel.

Wijndomein
Aan de rechterkant van de camping ligt een grasland dat eveneens tot Camping Welkom behoort. Tegen deze heuvelhelling wordt een wijndomein gerealiseerd. Het wijndomein is 3500m2. “We willen hier onze eigen wijndruiven telen en wijn maken, maar ook andere wijnactiviteiten organiseren zoals rondleidingen en proefbijeenkomsten. Algemeen zien we dat de Zuid-Limburgse wijn sterk in populariteit groeit. Maar vanwege de uitbreiding van de camping willen we ook een stuk land teruggeven aan de natuur.” De mogelijkheden van de omgeving Giel Jacobs: “Wij geloven in de recreatiemogelijkheden van deze omgeving. Dat heeft alles te maken met de ligging op de heuvel, de bijzondere zichtlocatie, maar eveneens vanwege de schoonheid van Slenaken, de parel van het heuvelland. Slenaken biedt voor elk wat wils. Slenaken is ideaal gelegen centraal in Zuid-Limburg en grenzend aan de Belgische grens. Je waant je hier in een ander land. Het gebied wordt ook wel klein Zwitserland genoemd. Slenaken is de perfecte uitvalsbasis voor diverse wandeltochten, fietsroutes en diverse uitstapjes. Op korte afstand liggen Maastricht en Valkenburg, waar je gezellig kunt winkelen en stappen. De omgeving leent zich om te fietsen op elk niveau. We liggen slechts 40 km van het Duitse Monschau, 40 km van de befaamde berg Braque Michelle waar je in de winter regelmatig kunt skiën. We zitten op berijdbare afstand van Francorchamp. Het landgoed Hoogcruts is een knooppunt van wandelen en fietsroutes. Hierboven op de heuvel voel je in de zomer een heerlijk föhnklimaat van de extra warmte die over de heuvel trekt. Al die zaken maken het plateau van Hoogcruts extra aantrekkelijk om te recreëren.”

De bezoeker
Claire en Hans uit Wageningen“Ondanks de uitbreiding blijft het knusse karakter behouden.

Hans en Claire komen uit Wageningen. Ze waren de vorig seizoen de eerste gasten die gebruikmaakten van de nieuwe luxe comfortplaatsen. Hans en Claudia zijn beiden met pensioen en verblijven telkens een langere tijd op Camping Welkom. “Wij komen hier al jaren. Toen we de uitbreidingsplannen zagen spraken die ons zeer sterk aan. Kijk hoe we hier verblijven, te midden van de rust en de ruimte om ons heen. De caravan met de voorzijde naar het prachtige heuvelland gekeerd. Het is hier wonderbaarlijk mooi, maar de regio biedt tevens voldoende mogelijkheden om iets te ondernemen. Variërend van fietsen en wandelen, tot het bezoeken van terrasjes in Valkenburg of Maastricht. Wij vinden het geweldig om te zien hoe deze camping door de jaren heen is gegroeid en genieten ervan deze uitbreidingen en ontwikkelingen te mogen meemaken. Het bijzondere is tevens, dat de camping wel groter wordt, maar het oorspronkelijk knusse karakter blijft behouden”.

Camping Welkom
Adres: Hoogcruts 27
6277NP, Slenaken
tel: 043 457 12 96
E-mail: info@campingwelkom.nl
http://www.campingwelkom.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/camping-boerderij-welkom/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018
———————————————————————————————–

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: