Spring naar inhoud

Camping de Haarsluis bij de Haarsluis

12 juni 2018

Plezierjachten liggen te wachten voor het sluisje ‘de Haarsluis’ in de Drentse Hoofdvaart. We rijden een brug over en dan zijn we bij de gelijknamige camping. Camping ‘de Haarsluis’ in Dwingeloo.

Tekst Willem Smalen I Foto’s Jurriaan Huting

Het is druk vandaag bij de sluis” zegt Annelies Otten. “Het is vakantietijd en mooi weer”, voegt haar man Ron eraan toe. Beiden zijn eigenaar van camping de Haarsluis. Acht jaar geleden kochten zij deze camping, pal aan de Drentse Hoofdvaart. “De camping heette de Negorij, maar die naam hebben we een paar jaar geleden veranderd in camping de Haarsluis”,vertelt Annelies, terwijl we naar het schouwspel bij de sluis kijken. “Dit is één van de zes sluisjes in de Drentse Hoofdvaart” zegt Ron. “Het zijn allemaal sluizen die met de hand worden bediend. Altijd leuk om naar het schutten in de sluis te kijken, ook voor onze campinggasten.”

Een mooie combinatie
Annelies: “Jarenlang heb ik in de agrarische bedrijfsverzorging gewerkt. Het waren onregelmatige werktijden, ik was vaak weg van huis. Ik zocht iets anders, maar ik wilde wel in de agrarische sector blijven werken. Deze boerderij kwam te koop, in combinatie met de camping. Het is ook een biologisch bedrijf met opfok-jongvee. Dat zijn jonge koeien die hier worden opgefokt tot volwassen koeien. Een activiteit die mooi is te combineren met het werk op de camping.”

Kleine camping, ruime plekken
Er heerst een rustige sfeer als we over de camping lopen. Aan de rand van een veld staan caravans op ruime plekken. Een groep speelt jeu de boules. Even verder staat een huifkar met in de wei ernaast een paard. “We hebben regelmatig gasten die met een paard en huifkar hier kamperen.”, vertelt Annelies.”Onze gasten zijn hoofdzakelijk rustzoekers. Meestal ouderen die hier van de camping en de omgeving willen genieten. Je hebt vanaf de camping veel mogelijkheden om fietstochten of lange wandelingen te maken. Aan de andere kant van de Drentse Hoofdvaart ligt het nationaal park Drents-Friese Wold, daar fiets je of loop je zo naar toe. Ook twee andere nationale parken zijn hier vlakbij.”

Terug bij de Haarsluis
Als we terugkomen bij de Haarsluis is het nog steeds druk. Het gezegde ‘de beste stuurlui staan aan wal’ komt bij ons op als we naar het gemanoeuvreer in het sluisje kijken. Aan de kant zit een visser die alleen oog heeft voor zijn dobber. Vakantie bij de Haarsluis.

Voor de vijftiende keer
Ad en Henny komen uit Vlissingen. “We komen al vijftien jaar op deze camping . Elke dag maken we flinke fietstochten. Je kunt hier alle kanten op. We trekken met onze caravan van mei tot oktober door Nederland. Op deze camping blijven we zes weken. Je hebt hier veel ruimte en privacy. En de rust niet te vergeten.”

Een weekje bijkomen
Nieske is samen met haar man en drie kinderen een week met vakantie. Ze kijkt naar haar kinderen die vrolijk op een trampoline springen. “We wilden een weekje bijkomen na onze verhuizing. Het is deze camping geworden waar onze kinderen zich uitstekend vermaken. Een mooie rustige omgeving, daar geniet ik van. Straks gaan we met z’n allen naar de recreatieplas Het Blauwe meer. Daar is het mooi weer voor.”

Camping de Haarsluis
Het Lot 7
7991 TE Geeuwenbrug
0521 – 591 348
info@haarsluis.nl
http://www.haarsluis.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/haarsluis-minicamping-appartement/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018
———————————————————————————————–

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: