Spring naar inhoud

Minicamping de Sangershoeve, eiland in de Maas

11 juni 2018

We volgen min of meer de Maas naar het zuiden. Het dorp Ohé en Laak is ons doel. Een eiland in de Maas. Camping Sangershoeve.

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Jurriaan Huting

De camping lijkt op dit middaguur in ruste . De entree van de receptie is gesloten. Maar er is een intercom. “Aahh julie zijn van Caravannen”, horen we een stem. “Welkom op Sangershoeve”, klinkt het. We hoeven aan Paul Sangers niet te vragen waar de naam Sangershoeve vandaan komt. “Dat lijkt logisch, maar op deze hoeve woonden vroeger een broer en zus”,vertelt Paul. “Hun moeder heette ook Sangers. Vandaar de naam Sangershoeve. Deze hoeve hebben mijn vrouw José en ik in 2000 gekocht. Het was een ruïne. We wilden er een recreatiebestemming geven. Het achterhuis en schuur hebben we afgebroken. Alle stenen schoon gebikt. Die hebben we gebruikt om het weer in stijl te herbouwen. De oorspronkelijke Limburgse carréboerderij dateert uit begin 17e eeuw.”

Camping en recreatie-appartementen
Paul: ”We komen niet uit de recreatiebranche. Ik had een baan bij een autobedrijf in België. Het idee om een camping te beginnen was er al heel lang. Door de koop van deze hoeve was de kans om het te realiseren. De plek leent zich uitstekend voor een camping. We begonnen met vijftien kampeerplaatsen, het zijn er nu vijftig. Plus zes recreatie-appartementen. Binnenkort komen er nog tien bij. We werken met z’n drieën. Mijn vrouw José, onze zoon Bart en ikzelf.”

Voor rustzoekers
Paul: “Het is een camping voor mensen die rust zoeken en willen genieten van de prachtige omgeving. Door de vroegere grintwinning zijn plassen ontstaan die nu een natuurgebied vormen met veel wandelpaden. Het terrein van de camping is de voormalige boomgaard van de hoeve. Aan een aantal oude hoogstam fruitbomen is dat nog goed te zien.”

Omgeving
Paul haalt een landkaart van de omgeving te voorschijn. Hij wijst aan waar de camping ligt. “Het dorp Ohe en Laak is een gunstig uitgangspunt om fietstochten te maken. Maar ook om een bezoek te brengen aan de historische plaatsen Thorn en Stevensweert. Of even met het fietspontje over de maas te gaan naar het Belgische Maaseik.”

Limburgse gastvrijheid
We lopen over de camping tussen de fruitbomen. Paul: “Onze gasten vinden hier de Limburgse gastvrijheid. Het omgaan met mensen, dat is het leuke van dit werk. Gastheer zijn voor onze gasten. Ik ben van boeren afkomst. Gewend om veel buiten te werken. Samen met de natuur. Dat kan ik nu ook. Daar geniet ik van. Ook in de winter als we het onderhoud doen.”

Tussen de fruitbomen nemen we afscheid van de Sandershoeve. Met een ruim gebaar krijgen we een paar flessen appelsap mee. “Gemaakt van appels uit onze boomgaard”, voegt Paul er aan toe.

Verse broodjes
Wilko en Jacqueline uit Winterswijk zijn hier voor de tweede keer. “Met Pinksteren waren we voor het eerst op deze camping. Dat beviel zo goed dat we nu in zomer ook hier zijn neergestreken. De omgeving is heel bijzonder. De sfeer is gemoedelijk Limburg’s. De dag beginnen we met een ontbijt met verse broodjes. Dan maken we plannen voor de dag. Meestal is dat een fietsroute. Je kunt hier alle kanten op. Je bent zo in Duitsland. Met het fietspontje de Maas over, dan ben in België.

Zevende keer
Ze wonen in Eerbeek. Dinie en Nico kamperen voor de zevende keer op de Sangersehoeve. “Dat zegt wel iets over hoe het ons hier bevalt”, zegt Dinie lachend.“We zijn hier voor de rust. Maar inspanning is ook ontspanning. Bijna elke dag maken we een fietstocht. Je hebt hier prachtige knooppuntroutes. Maar we bezoeken ook plaatsen in de omgeving. Gisteren waren we in Sittard. Vandaag een rustdag. Met als slot vanavond een barbecue.”

Minicamping de Sangershoeve
Prior Gielenstraat 4 6109 AB Ohé en Laak
tel: 06 – 50473323
info@sangershoeve.nl
http://www.sangershoeve.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/de-sangershoeve/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018
———————————————————————————————–

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: