Spring naar inhoud

Camping ’t Hilgelomeer, Zomer aan ‘t Hilgelomeer

11 juni 2018

Een warme zomerdag in vakantietijd. We zien het zwemwater van ’t Hilgelomeer voor ons. Op het zandstrand zonnige taferelen. Aan de overzijde camping ‘t Hilgelomeer. We zijn in het uiterste oosten van Gelderland, dichtbij de Duitse grens. Winterswijk, ofwel in het dialect ‘Wenterswiek’.

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Jurriaan Huting

 

We zitten in de receptieruimte. “De camping is goed bezet”, vertelt André Klein Starink. Even nog een paar boekingen registreren, daarna ga ik met jullie mee de camping bekijken. Mijn moeder kan wel iets over de geschiedenis van deze camping vertellen”, gaat André verder. Moeder Rikie komt erbij zitten.“Dit is mijn ouderlijk huis. Mijn voorouders hadden hier een gemengd boerenbedrijf. Dat was tot de zestiger jaren. Vroeger was het “t Hilgelomeer een heideveld. Later werd dit veld voor zandwinning uitgegraven. Nu is het een natuurlijk recreatiemeer. De camping ligt direct aan het water. Op een paar minuten loopafstand is het zandstrand. De camping heeft honderd plekken. Voor een deel ook seizoenplaatsen. Het is een camping voor mensen die rustig willen kamperen. In het hoogseizoen zijn hier ook gezinnen met kleine kinderen.”

 

De camping en het meer
“Samen met Rikie en André gaan we de camping bekijken. Het is hoogseizoen en zonnig weer. “De camping heeft zeven velden”, vertelt André. “Vanaf veel plaatsen heb je uitzicht op het meer. Over het wandelpad kun je een leuke wandeling langs het meer maken. Voor vissers zijn er prima stekken. De recreatieplas is ook geschikt voor allerlei vormen van watersport zoals zwemmen, surfen, waterfietsen of roeien.”

 

Bijzondere ligging
“De camping ligt in een bijzonder gebied”,vertelt Rikie tijdens de rondleiding. “Deze ligt midden in het Nationaal Landschap Winterswijk. Een gebied van totaal bijna 22.000 hectare groot. Een natuurgebied met bossen, omringd door karakteristieke boerderijen. Er zijn verschillende fietsroutes. Zoals de kastelenroute of een fietstocht rondom Winterswijk. Op verschillende rustpunten kun je even op adem komen. Wandelen kun je hier natuurlijk ook. In het buitengebied zijn veel zandwegen en bospaden. Het dorp Winterswijk kun je ontdekken samen met een dorpsgids. Die laat je de bijzonderheden zien. Daarna kun je uitrusten op één van de terrasjes. Onze gasten kunnen zich op verschillende manieren vermaken. Maar één ding staat voorop: onze Achterhoekse gastvrijheid.”

Over de grens
Heinz en Ilse wonen net over de grens in Duitsland. Zij staan met hun caravan het hele seizoen op camping ’t Hilgelomeer. “Wij zijn hier tot eind september. Dat we hier al zo lang komen, zegt genoeg over hoe het ons hier bevalt. We hebben een mooie plek, omringd door bosjes maar toch met uitzicht op het meer. We houden van water. Zwemmen doen we bijna elke dag in het zwembad bij Winterswijk. Dat is hier dichtbij. Daarna maken we meestal een fietstocht. We hebben elk jaar dezelfde plek met een eigen aangelegde tuin. Het is ons tweede huis geworden.”

 

Met de hond
De hond Tosca komt ons vriendelijk begroeten. “Onze hond heeft het hier ook naar z’n zin, net zoals wij”, vertellen Anneke en Derk. “Wij komen hier al zeventien jaar, altijd op dezelfde plek. Meestal blijven we ruim drie weken. Het is een rustige, gezellige camping. Je kunt hier in overleg van alles organiseren. Gisteren hadden we met de buren een leuke barbecue. Dat was een leuk feestje.”

 

Camping ‘t Hilgelomeer
Waliensestraat 137 7103 EA
Winterswijk 0543-517548
info@hilgelomeer.nl http://www.hilgelomeer.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/camping-t-hilgelomeer/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: