Spring naar inhoud

Camping Bovensbos, in het Bovensbos

11 juni 2018

Camping Bovensbos. Een toepasselijke naam voor een camping, verscholen in het bos van het Limburgse dorp Helden.

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Jurriaan Huting

Een lange zandweg door het bos leidt naar de ingang van de camping. Een levendig beeld op deze zomerse dag in het vakantieseizoen. Sommige ouders trekken een bolderkar met kinderen richting de speelweide. Anderen zoeken verfrissing in het zwembad. Op een weide te midden van twee ganzen treffen we Cindy en René van Zuilen. De eigenaren van camping Bovensbos. “Die ganzen doen je niets hoor”, zegt Cindy, wanneer de twee naar ons toekomen. “Ze zijn alleen nieuwsgierig”, voegt zij er aan toe.”

Van boerderij naar camping
“Ik woonde op deze boerderij samen met mijn ouders” vertelt René. “Het was eerst een melkveebedrijf, later ging mijn vader schapen houden. Mijn ouders hadden daarnaast een kleine camping. Heel eenvoudig met zo’n vijftien plekken. Cindy en ik hebben negen jaar geleden de camping overgenomen. Nu hebben we meer dan dertig kampeerplekken, verdeeld over drie velden. Naast de camping heb ik mijn paarden-handelsstal. Een mooie combinatie. Onze gasten vinden het leuk om een kijkje bij de paarden in de stallen te nemen.”

Brede doelgroep
Cindy: “Het is een camping voor een brede doelgroep. In het vakantieseizoen zijn het gezinnen met kinderen tot zo’n twaalf jaar. Maar ouderen genieten ook in het hoogseizoen van de rust die hier heerst. In het voor- en na seizoen zijn het vooral senioren die hier kamperen. De camping ligt midden in het bos met veel wandel mogelijkheden. Je kunt in de naaste omgeving ook fietstochten maken, knooppuntroutes zijn met borden aangegeven.”

 

Zwembad en knuffeldieren
We gaan een kijkje nemen op de camping. Cindy en René met hun zonen Ayden en Owen lopen mee. Op deze zomerse dag maakt de camping een gezellige indruk. Op de speelweide kinderen die op een trampoline springen. Weer anderen vermaken zich in een speeltuintje. Ouders kijken ontspannen toe. “De camping is verdeeld over drie velden”, vertelt René. “Dit is meer het familieveld waar kinderen kunnen spelen. De andere velden zijn door bosjes omzoomd. Daar kun je je rustig terugtrekken.”

Achter een hek zien we twee Alpaca’s. Even verder in het zand rollende mini-varkens. In een ren kijken konijnen ons nieuwsgierig aan. Bij de kooi van de Chinese eekhoorntjes staan kinderen aandachtig te kijken. Cindy:”De camping heeft de sfeer van een boerderij. We hebben ook pony’s waar kinderen onder begeleiding op mogen rijden. Altijd een groot succes”. “Het zwembad is populair vandaag”, zegt René. Het is geen groot zwembad maar het biedt voor jong en oud een heerlijke verkoeling.”

De vroege lente
‘De vroege lente’ staat er boven de ingang van de paardenstallen. René: ”Dat heeft mijn vader boven de schuur laten zetten toen hij van melkkoeien over ging op schapen. Nu staan er paarden. Ik vind het een mooie tekst.” “Dat vind ik ook”, voegt Cindy er toe. Ik heb altijd een lentegevoel als ik met het werk op de camping bezig ben.”

‘Thuiswedstrijd’
Peter en Ellen kamperen hier voor de zevende keer. “Wij wonen in Horst in Limburg”, vertellen ze terwijl ze voor de voortent van hun caravan zitten. “Deze camping is voor ons een beetje een thuiswedstrijd. Het is een gezellige camping. Je kunt je rustig bij je caravan terugtrekken, maar ook even naar de paarden of pony’s gaan kijken; dat is ook leuk. We volgen met de fiets steeds andere knooppunt- fietsroutes. Vanaf de camping kun je wandeltochten in het bos maken.”

Met kleinkinderen
Tom en Helena zijn samen met hun kleinkinderen een week op deze camping. “Dat is al vijf jaar een traditie”, zegt Tom. “De kinderen kijken er al weken naar uit. Het is een rustige camping waar ook kinderen het fijn hebben. Elke dag nemen we een duik in het zwembad. Onze kleindochter rijdt hier op een pony.”

Camping Bovensbos
Bovensbos 1, 5988 PZ Helden
077-4622584 info@campingbovensbos.nl
http://www.campingbovensbos.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/boerderijcamping-bovensbos/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2018
———————————————————————————————–

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: