Spring naar inhoud

Plattelandscamping en B&B De Kriekenboogerd, zicht op weidse akkers

16 november 2017

We laten de drukte in de omgeving van Rotterdam achter ons. De Oude Maas over en je bent in een heel andere omgeving. Een polderlandschap met weidse akkers. Verscholen achter bosschages vinden we Camping De Kriekenboogerd. Oud-Beijerland in de Hoeksche Waard.

Tekst Willem Smalen  I  Foto’s  Jurriaan Huting

 

“Waar komt de naam Kriekenboogerd vandaan?” “Krieken is een oud woord voor kersen en boogerd is boomgaard. Er was hier heel vroeger een kersenboomgaard”, vertelt Laura. Zij assisteert – samen met haar zuster Louisa – haar ouders Joost en Willeke. “We zijn in 2012 met deze camping begonnen”, vertelt Joost. Waar nu de camping is, was landbouwgrond. Hierop werden bieten en aardappelen verbouwd. Voor kampeerders was in deze omgeving niet veel aanbod. We zijn zelf altijd actieve kampeerders geweest. Zo ontstond het idee om een plattelands-camping te beginnen. De gemeente was positief. Toch heeft het nog zes jaar geduurd voordat wij de vergunning hadden.”

Willeke: “Het is een camping met dertig plaatsen. Daarnaast hebben we vijf Bed & Breakfast-kamers en een zaal om bijvoorbeeld vergaderingen of workshops te houden.” Joost: ”Onze camping is een gezinscamping, voor gezinnen met kinderen tot een jaar of twaalf. Maar ook ouderen die van de rust willen genieten, kunnen hier een plek vinden.
We krijgen ook steeds meer bezoek van fietskampeerders.
De kampeerplaatsen zijn ruim en omringd door hagen.”

Willeke: “Naast het werk op de camping zorg ik voor onze Bed & Breakfast-gasten. In de winter gaat dat werk gewoon door, net als de zaalverhuur voor vergaderingen. Soms komen mensen die in de zomer op de camping staan, in de winter hier voor hun bedrijf vergaderen. In de zomer zie je hen in korte broek en in de winter keurig in het pak. Heel leuk, dat contrast.”

Joost: ”Het is een camping waar veel kan maar niets hoeft. We organiseren weinig voor onze gasten. Ze vermaken zichzelf. Voor kleine kinderen organiseren onze dochters Laura en Louise in de zomervakantie spelletjes. Dat is altijd een succes.”

Louisa: ”Werken met kleine kinderen is inderdaad leuk om te doen. Maar helpen op de camping vind ik sowieso leuk.”

Laura: “Je ontmoet veel mensen. De Bed & Breakfest-gasten komen uit de hele wereld. In de ontbijtzaal hebben we een wereldkaart hangen. Aan de vlaggetjes op de kaart kun je zien wie er bij ons hebben gelogeerd.”

Willeke: “De camping hebben we nu voor het vijfde seizoen. We hadden niet kunnen denken dat het zo goed zou gaan lopen. Het is hard werken. Maar je bent zeker in de zomer altijd een beetje in vakantiestemming. De kleinschaligheid willen we graag zo houden. Ik denk dat onze gasten dat juist waarderen.”

 

Gasten vertellen:

Mooie plek
Jefta en Jancy uit Etten-Leur zijn hier voor het tweede jaar. “Dankzij de ruime kampeerplekken heb je veel privacy. Besloten plekken, maar met mooie doorkijkjes op de polder. Dat geeft een gevoel van ruimte. We blijven twee weken. Normaal hebben we een druk leven. We kunnen hier heerlijk uitrusten.”

Genieten
Albert en Hennie zitten heerlijk voor hun caravan. Zo te zien genieten zij. “Dat klopt, het is een gezellige camping met leuke gasten. We staan hier met onze caravan voor de vijfde keer. Het is een ‘tussendoor-vakantie’ van elf dagen. De Hoeksche Waard is een mooi fietsgebied. Gisteren kwamen onze kleinkinderen ons hier opzoeken. Die vonden het ook een leuke camping.”

 

Plattelandscamping en B&B De Kriekenboogerd
2e Kruisweg 1a | 3262 LM Oud-Beijerland

0186-615732 | 06-57343089

info@kriekenboogerd.nl

http://www.kriekenboogerd.nl

kijk ook op: https://www.minicampingcard.eu/camping/de-kriekenboogerd/

Dit artikel verscheen in Caravannen 1-2017

———————————————————————————————–

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: