Spring naar inhoud

Verscholen camping, Landgoed Börkerheide

27 juni 2017

Bos, heide afgewisseld met maisvelden en weidegronden. Het landschap van de omgeving van het Drenthse Westerbork. Op zoek naar een verscholen camping.

Tekst Willem Smalen  I  Foto’s  Jurriaan Huting

We rijden voorbij een wit hek met het opschrift ‘Landgoed Börkerheide’. Een smalle bosweg leidt ons verder. We zien een aantal caravans en tenten in het bos. Waar is de receptie, vragen we ons af. Via ons mobieltje maken we contact. “Met Landgoed Börkerheide”, zegt een vriendelijke stem. “Gewoon doorrijden tot aan een gebouwtje, dan vang ik jullie op.” Nee, het is een camping zonder receptie, zegt Hans Stikkelbroeck op lachende toon. “Maar er is ook geen winkel of animatieteam. We hebben alleen mooie kampeerplekken op onze natuurcamping. Welkom”.

Hans en Elisabeth Stikkelbroeck zijn eigenaren van camping Landgoed Börkerheide. “We hebben deze camping helemaal omgebouwd tot een natuurcamping”, vertelt Hans. “Het was voorheen een gezinscamping. Die had ook een andere naam. We vonden het een uitdaging om het een heel ander karakter te geven. Een echte natuurcamping met ruim zestig plekken in het bos en aan kampeervelden. Allemaal ruime plekken met een eigen stroomvoorziening en wifi. Het is een luxe camping met de sfeer van ‘vrij kamperen’. Dat maakt deze camping zo bijzonder.”

Als we het terrein op lopen hebben we niet het gevoel op een camping te zijn. In het bos staan verspreid caravans en tenten. Centraal een grote ven. Via een paadje met houtsnippers bereiken we de oever. “Deze ven is het middelpunt van onze camping. Het is geen zwemvijver. Gasten die willen zwemmen krijgen van ons een toegangskaart voor het hier naast gelegen zwembad. Daar loop je in een paar minuten direct vanaf de camping naar toe. Het lijkt hier afgelegen maar voor je boodschappen is het dorp Westerbork maar één kilometer hier vandaan.”

“Het is een sportieve camping, maar met ingetogen luxe”, besluiten Hans en Elisabeth hun verhaal. Er komen allerlei soorten gasten, van seizoenkampeerders, tot gasten met jonge kinderen. Met een trekkerstent of ruime caravan. Het maakt niet uit. Je kunt hier nog echt kamperen.”

Gasten vertellen:
Seizoenplaats
Lambert uit Assen staat hier het hele seizoen met zijn caravan. “Ik sta elk jaar op dezelfde plek, al voor het vijfde seizoen. Ik kom op 1 april en ga eind september weer weg. In de zomermaanden is dit mijn huis. Een heerlijke beschutte plek aan de rand van een kampeerveld. Ik kan moeilijk stilzitten. Ik help graag met werkzaamheden op de camping. Op het hier aangrenzende heideveld snoei ik de vogelkers. Deze begroeiing is een bedreiging voor de heide. Het is een supercamping waar je rust en vrijheid hebt.”

Wandelen met de hond
Heel zachtjes horen we iemand op een gitaar spelen. Het is Leen uit Nijmegen. Hij staat hier twee weken met zijn klasssieke caravan uit 1978. “Ik was op zoek naar een camping van waaruit ik met mijn hond Frouke wandelingen kan maken. Dat kun je hier, je loopt zo het bos in. Het is een camping waarbij je het gevoel van vrij kamperen hebt. Er gebeurt hier niets. Dat is juist de bedoeling.”

Kijk ook op: http://www.minicampingcard.eu/camping/landgoed-borkerheide/

Landgoed Börkerheide
Beilerstraat 13a | 9431 GA Westerbork
0593 331 546 | info@landgoedborkerheide.nl | http://www.landgoedborkerheide.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2017
———————————————————————————

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: