Spring naar inhoud

Camping Vorrelveen, ruim zicht in Beilen

27 juni 2017

In de verte staat de zendtoren van Hoogersmilde fier in het vlakke land. Voorbij drijvende wolken werpen soms even een schaduw op weiden met grazende koeien. Via een smalle klinkerweg bereiken we ons doel. Camping Vorrelveen in Beilen. Drenthe.

Tekst Willem Smalen  I  Foto’s  Jurriaan Huting

 

Een jongetje, rijdend op een trapskelter, wijst ons de weg naar de receptie. “Daar moet je zijn”, zegt hij wijzend naar de boerderij. Bianca en John verwachten ons.
“Koffie”, vraagt John. John Teuben en Bianca van den Berg zijn van oorsprong geen Drenthenaren. “In 2002 zijn we hier met ons gezin neergestreken. We woonden in Voorburg. Dat is heel wat anders. We waren echte kampeerders die altijd bijzondere campings opzochten. We zwierven door heel Europa. Daaruit is het idee ontstaan om zelf een camping te beginnen. We waagden de grote stap en gingen op zoek naar een geschikte locatie. We vonden deze boerderij in het vlakke land, dichtbij Beilen. De boer was gestopt met zijn melkveebedrijf. Een prima locatie om te wonen en om een camping te beginnen, vonden we. We zijn hier eerst alleen maar gaan wonen. De inrichting van de camping wilden we goed voorbereiden en planmatig aanpakken. Daar hebben we zo’n vier jaar over gedaan. Het zijn vijfentwintig kampeerplekken geworden. Ruime plekken, want we willen onze gasten zoveel mogelijk privacy geven. Onze gasten zijn gezinnen met kinderen tot ongeveer twaalf jaar en iedereen die hier wil genieten van de rust en het weidse uitzicht. Voor kinderen organiseren we spelletjes en het bakken van broodjes. We vinden het contact met onze gasten heel belangrijk. Gezamenlijk koffie drinken of ’s avonds een drankje bij het kampvuur. ’s Morgens hebben we verse broodjes in ons winkeltje. Daar kun je ook terecht voor de kleine boodschappen. Heel handig, want de supermarkt in Beilen is hier acht kilometer vandaan. De camping is een prima uitvalbasis voor trips in de omgeving. Zoals de nationale parken Drents-Friese Wold en Dwingelderveld. In deze uitgestrekte natuurgebieden kun je heerlijke fiets- en wandeltochten maken. In het museumdorp Orvelte kunnen kinderen op ontdekkingstocht op het ‘houten pad van Theodoor’. Kortom, genoeg te doen. Maar ook voor niets doen komen onze gasten. Gewoon vakantie vieren.”

Gasten vertellen:
Extra week vakantie

Thom rijdt op zijn skelter rondjes voor de caravan. Hij kampeert samen met zijn moeder Marieke, vader Erik en broer Frank een week op deze camping.”De kinderen hebben het hier erg naar hun zin”, vertelt Marieke. We hebben een extra week vakantie genomen om hier te kunnen zijn. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben wij het ook. Het is een rustige camping. We genieten van het heerlijk nietsdoen. ’s Avonds met een glaasje voor de caravan. Dan lekker uitslapen tot tien uur. Dat is voor ons vakantie.”

Dit jaar in Drenthe
Hennie en Adrie vonden deze camping op internet. “Het moest een kindvriendelijk camping zijn, want onze dochter komt hier met de kleinkinderen. Elk jaar gaan we naar een ander deel van Nederland. Dit jaar dus in Drenthe. Het is een gezellige gastvrije camping. We hebben veel contact met andere gasten.”

 

Kijk ook op: http://www.minicampingcard.eu/camping/charme-camping-vorrelveen/

Camping Vorrelveen
Vorrelveen 10 | 9411 VP Beilen.
0593 – 52 72 61
info@campingvorrelveen.nl | http://www.campingvorrelveen.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2017

———————————————————————————

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: