Spring naar inhoud

Boerderijcamping De Ezelhof Ezels, palingen en een camping

9 juni 2017

Ezels, palingen en een camping. Een bijzondere combinatie. Voor Lidy en Geert Wolbers een passie en een manier van leven. Een verscholen camping waar ezels je balkend begroeten. Camping De Ezelhof in Loozen, Overijssel.

Tekst Willem Smalen  I  Foto’s  Jurriaan Huting

 

Het is koffietijd. Een groep gasten zit buiten rondom een grote tafel.“We drinken elke morgen koffie met onze gasten”, vertelt Lidy.“Tenminste als ze dat willen, want het hoeft natuurlijk niet.” Lidy en Geert Wolbers hebben deze camping zo’n vijfentwintig jaar.“Geert en ik wonen hier al heel lang. Voor onze tijd was het een boerderij met vee. Ik ben sportlerares en vond het leuk om hier jeugdkampen te organiseren. Sportieve kampen. Later hebben we dat uitgebreid naar een camping. Een minicamping met 25 kampeerplekken. Er komen verschillende soorten gasten. Van gezinnen tot senioren. Ook mensen die een etappe van het Pieterpad lopen komen hier kamperen. We hebben al heel lang ezels. Vroeger elf, nu nog drie.
Ik vind ezels heel leuk, eigenwijs, maar als je ze goed kent doen ze alles voor je. Zelfs aangespannen rijden heb ik met ze gedaan. Dat deed ik ook met paarden, maar die hebben we nu niet meer.” “In de omgeving kun je je uitstekend vermaken. Kijk maar hoeveel informatie we hier over de omgeving hebben”, Lidy wijst in de camping-huiskamer naar schappen vol folders. “Je kunt fietsten en wandelen. Er zijn ook mooie bosroutes. Kanovaren op de Randwijkerbeek. Vissen in de poelen op de camping. De Tipitent is heel avontuurlijk voor kinderen. ’s Avonds stoken we er een vuurtje. Je kunt er dan gezellig en behaaglijk zitten. Soms leest er iemand een spannend indianenverhaal voor.”

Na een rondleiding over de camping blijven we staan voor een grote schuur.
“Dit is onze palingkwekerij”, vertelt Geert. We waren één van de grootste kwekerijen in Nederland. We hebben het afgebouwd. Nu zijn we de kleinste. Naast het kweken van paling hebben we een palingrokerij. Lidy is daar jaren geleden mee begonnen. Eigenlijk uit liefhebberij. Later heb ik het van haar geleerd. We staan regelmatig met onze mobiele palingrokerij op evenementen. Het palingroken duurt ongeveer anderhalf uur. Je moet er continu bij blijven want het vuur moet wel goed roken. Een vak apart.”

Na een demonstratie paling roken. Nemen we afscheid van Lidy en Geert. En van de ezels die ons luid na balken. Als teken van afscheid of juist tot ziens ?

Gasten vertellen:
Met de kleinkinderen
Gea en Hans Hammink kamperen met vier kleinkinderen: Tijn, Mienke, Noa en Mariet. “Twee slapen er in de caravan en twee in een tentje”,vertelt Gea. “We zijn hier voor het vijfde jaar. Voor de kinderen is er altijd wat te doen. Vissen in de poel, op de trampoline springen of voetballen met opa. ‘s Avonds in de Tipitent vuurtje stoken. Vandaag gaan we barbecuen. Het is een gezellige camping. Door het gezamenlijk koffie drinken heb je ook contact met andere gasten.”

Lekker fietsen
Ze staan op punt om met de fiets op weg te gaan. ”Vandaag gaan we naar de markt in Hardenberg.” Vertellen Hanneke en Klaas Gomes. “We staan hier met onze caravan voor de eerste keer. Het is een rustige camping waar vanuit we lekker kunnen fietsen. Er zijn mooie knooppuntroutes. De sfeer hier is gemoedelijk. Een supercamping.”

Kijk ook op: http://www.minicampingcard.eu/camping/boerdereijcamping-de-ezelhof/

Boerderijcamping De Ezelhof
Westeindigerdijk 4 7778 HG Loozen
0524-561675 06 16 613 674
info@deezelhof.nl http://www.deezelhof.nl

 

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2017

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: