Spring naar inhoud

Erve Hesselink: “Onze gasten hebben vanaf hun plek altijd vrij uitzicht op de omgeving”

29 mei 2017

We zijn in Huppel. Eén van de negen buurtschappen van Winterswijk.Rust en ruimte. Daarvoor komen de gasten van Boerderijcamping Erve Hesselink. Geen camping met veel faciliteiten, maar een fijnekampeerplek met uitzicht op de omliggende velden en bossen. Anneke en Henk Beskers zijn gastvrouw en gastheer van deze mini-camping.

Tekst Willem Smalen  I  Foto’s Peter Muller

Henk ziet ons aankomen en wijst ons een parkeerplaats op het erf aan. Als we uitstappen, valt de rust op ons. We zien een aantal caravans aan de rand van de camping. “De kampeerplekken staan in een u-vorm om de boerderij. Onze gasten hebben vanaf hun plek altijd vrij uitzicht op de omgeving”, vertelt Henk tijdens de rondleiding. “We zijn hier in 1984 met onze drie kinderen komen wonen. Het was toen een woonboerderij. De boerderij ‘Hesselink’ is gebouwd in 1922, genoemd naar de toenmalige bewoners, de familie Hesselink. Het wonen in dit deel van de Achterhoek vonden we heel aantrekkelijk, ook voor onze kinderen. We namen een aantal schaapjes en kippen. Begin jaren tachtig zag je in deze omgeving steeds meer kleine campings ontstaan. Campings met zo’n vijftien kampeerplaatsen. Dat was succesvol. Voor ons aanleiding om een camping te beginnen”. Anneke: “Het leek ons leuk om in de zomermaanden ons erf met anderen te delen. Dat vinden we na dertig jaar nog steeds leuk. Je werkt altijd tussen mensen die in een vakantiestemmig zijn. Onze gasten komen voor de rust, de ruimte en voor goede sanitaire voorzieningen. Voor ons geldt de slogan met drie R’s: Rust, Ruimte en Reinheid.” Henk: “We laten onze gasten vrij. Dat wordt gewaardeerd. Het is geen camping waar van alles wordt georganiseerd. Het is ook geen familiecamping met speelterreintjes voor kleine kinderen.” Anneke: ”Onze camping is een ideale uitvalsbasis voor fietstochten. Er is een knooppuntroute van totaal 200 kilometer. In de zomer zijn er twee fietsvierdaagses. Wandelen kun je bijvoorbeeld in het bos van Natuurmonumenten, het ‘Dottinkrade’. Een typisch Achterhoeks natuurgebied met loofbossen en beekjes. Winterswijk heeft een gezellig centrum met leuke winkels en terrasjes. In de zomer wordt er van alles georganiseerd. Van braderieën tot aan workshops. Henk: “We zijn trots op ons landschap. Het gebied rondom Winterswijk heeft het predicaat Nationaal Landschap. We zijn ook trots dat we in zo’n mooi landschap onze gasten mogen ontvangen.”

Proefkamperen met de nieuwe caravan
Ze zijn hier voor de eerste keer. Patricia en Niels met hun zoon Sam. Pleum de hond mocht ook mee. “We zijn met onze nieuwe caravan aan het proefkamperen. Deze camping vonden we op internet. We zochten specifiek op dit deel van de Achterhoek omdat we dat nog niet kenden. Je hebt op deze camping veel privacy. De sfeer bevalt ons.”

Heel rustgevend
Aan de rand van de camping met uitzicht over de velden staan Wil en Huib met hun caravan. “We zijn hier voor de tweede keer. Ruim drie weken genieten we van de rust en het weidse uitzicht.’s Morgens vroeg zien we reeën grazen. Het is een heerlijke om- geving om fietstochten te maken. Op de landweggetjes kom je zelden een auto tegen, heel rustgevend. Winterswijk is leuk, ook voor de boodschappen. Voor volgend jaar weten we het al, dan zijn we hier weer”.

 

Kijk ook op: http://www.minicampingcard.eu/camping/erve-hesselink/

 

Vakantieboerderij Erve Hesselink Walienseweg 32 | 7105 CD Winterswijk – Huppel

0543 562410 info@ervehesselink.nl www. ervehesselink.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 4-2016

———————————————————————————————–

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: