Spring naar inhoud

Iedereen kan leren rijden met een caravan

5 december 2016

Op stap gaan met de caravan is voor veel mensen de ideale vakantie. Gaan en staan waar je wilt, slapen in je eigen bed, wonen tussen je eigen spulletjes. Alleen het rijden en manoeuvreren met zo’n stevige aanhanger achter de auto vinden veel mensen nog wel eens “een heel gedoe”. De oplossing: samen gedurende een halve dag een BOVAG Caravantraining volgen.
 

Met een BOVAG Caravantraining – overal in het land te volgen bij speciaal opgeleide rij-instructeurs – leren chauffeur en “bijrijder” samen hoe ze veilig op pad kunnen gaan met de caravan. Aankoppelen, spiegels afstellen, beladen, achteruit rijden, manoeuvreren, kortom het “andere” gedrag van de auto met aanhanger. Al deze zaken en nog veel meer komen aan de orde als de instructeur met de chauffeur en (vakantie)partner aan de slag gaat. Theorie, maar vooral ook veel praktijk met de eigen auto en caravan.

Veilig gevoel
Het belangrijkste doel van de BOVAG Caravantraining is dat chauffeur en passagier met een veilig gevoel op pad gaan. Geen angst meer om te rijden, in te halen, de caravan op zijn plaats te zetten. Na de training hebben deelnemers antwoorden op allerlei vragen. Staan de spiegels goed, kan ik wel achteruit rijden als het ineens moet, hoe krijgen we de caravan op zijn plek, is de caravan wel goed beladen? Zeker in de vakantie is er geen plaats voor een onveilig gevoel en onnodige twijfels.

Maatwerk
De BOVAG Caravantraining gaat uit van teamwork: een chauffeur en een bijrijder die meekijkt, aanwijzingen geeft, assistentie bij manoeuvres verleent. Natuurlijk kunnen chauffeur en bijrijder tijdens de training ook van plaats wisselen. De halve dag BOVAG Caravantraining bevat alle noodzakelijke informatie om samen met de caravan op stap te kunnen gaan. Maar er is ook ruimte voor maatwerk. Er kan bijvoorbeeld aandacht worden besteed aan een partner zonder caravanervaring die wil kennismaken met “het caravangevoel” in de auto, extra aandacht voor achteruitrijden of het parkeren in een stalling.

Certificaat
De BOVAG Caravantraining wordt afgesloten met een evaluatie en een BOVAG-certificaat. Om alles thuis nog eens rustig na te lezen krijgen de deelnemers bovendien de cursusinhoud met veel extra tips op papier mee naar huis.
Via de website http://www.bovag.nl of telefonisch bij Afdeling Rijscholen (030-6595422) vindt u de rij-instructeurs bij u in de buurt die de BOVAG Caravantraining verzorgen.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: