Spring naar inhoud

Eenmaal kampeerboer, altijd kampeerboer

5 december 2016

Laat ik me eerst even aan u voorstellen. Ik ben Geeske Holtrop en samen met mijn man hebben wij 32 jaar geleden het melkveehouderijbedrijf van mijn schoon-ouders overgenomen. Financieel kwam daar heel wat bij kijken, zodat we besloten ook Bed en Brochje (red. Bed & Breakfast) en een boerderijcamping te starten. Dit was erg leuk en het gaf ons een welkom extraatje. Door toegenomen werkzaamheden op de boerderij, een druk gezinsleven met vijf kinderen en ook nog het vervullen van diverse bestuursfuncties, konden wij de camping echter niet meer bolwerken. Uiteindelijk zijn wij na een tijd gestopt met zowel de camping als Bed en Brochje.

 

Het begon toch weer te kriebelen
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en een paar jaar geleden begon het runnen van een camping toch weer te kriebelen. Schijnbaar is dit genetisch bepaald, want ook mijn zoon wilde graag een camping starten met tal van recreatiemogelijkheden. Als ondernemende ouders wil je dat natuurlijk stimuleren, dus zo gezegd – zo gedaan. Met een kleine investering en een legio mogelijkheden op de boerderij, zijn we vol enthousiasme begonnen met het realiseren van een nieuwe camping met daarnaast bijzondere recreatieve faciliteiten. De garage werd omgebouwd tot ontvangstruimte en de camping ingericht op een mooi stuk land. Verder creëerden we 4 tweepersoonskamers voor Bed & Brochje, een vakantiewoning voor 8 personen en zelfs een Hooitel waar je kunt slapen in het stro. Ook hebben we tal van arrangementen met leuke spelactiviteiten ontwikkeld, zoals boerengolf, boerenknotshockey, hooivorkdarten, boerenbowlen en koeknuffelen. Omdat de boerderij 100 meter van het Tjeukemeer ligt, bestonden er genoeg mogelijkheden voor dagrecreatie op de camping. Daarna was het wachten op de eerste gasten.

Enthousiast VeKabo lid
Na een aarzelend begin van de camping was het tweede jaar succesvol. We hebben daarna geïnvesteerd in een toiletunit met allerlei andere voorzieningen om het verblijf nog aangenamer te
maken. De extra faciliteiten gaven ook de mogelijkheid om lid te worden van de VeKaBo een organisatie met een vriendelijke open uitstraling en die voor kwaliteit gaat. Bij deze vereniging voelen wij ons geheel thuis. De vereniging sprak mij zo zeer aan, dat ik inmiddels in het landelijk bestuur zit van VeKaBo. Nu de kinderen wat groter zijn, heb ik hier meer tijd voor gekregen en kunnen wij het op ons bedrijf goed met elkaar combineren.

Ik nodig u graag uit voor een kijkje op onze site www.boerderijrecreatie.nl

Geeske Holtrop- Hoekstra

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: