Spring naar inhoud

Camping Linderbeek

29 november 2016

Aan de Linderbeek….

16-linderbeek

Vissers kijken geconcentreerd naar hun dobber. Een eend vliegt verschrikt op als een kanovaarder passeert. De vissers lijken onverstoorbaar. Camping Linderbeek aan de Linderbeek. Een impressie.

“Water is altijd rustgevend,” zegt Janny terwijl we aan de oever van de Linderbeek staan. Jan en Janny Laarman zijn eigenaren van camping De Linderbeek in Den Ham. In 1997 begonnen zij met deze minicamping, ‘Kamperen bij de boer’. “Ik ben op deze boerderij geboren”, vertelt Jan. “Toen ik het boerenbedrijf overnam was het een melkveebedrijf annex varkenshouderij. Maar er kwam een moment dat we een keuze moesten maken, verder groeien of stoppen met het vee. We kozen voor het laatste. De locatie van onze boerderij, zo vlak aan de Linderbeek, is een prachtige plek voor een camping. Het heeft een toegevoegde waarde voor mensen die van water houden. De camping was in het begin veel kleiner dan nu.
We kregen elk jaar meer aanvragen om hier te mogen kamperen. De camping was een succes. Aan het water kamperen trok mensen aan. Dat was voor ons de basis voor een vrij spectaculair idee: we wilden de camping uitbreiden met een baai, een grote visvijver die aansloot bij de Linderbeek. Het ontwerp hebben we neergelegd bij ‘het waterschap’. Na een lange procedure konden we ons idee in 2007 realiseren. We hebben het hele project in eigen beheer uitgevoerd. Nu is het een prachtige baai met kampeerplekken direct aan het water. Ideaal voor mensen die van vissen houden en die willen kanoën.”

We zien kano’s bij een steiger liggen. Worden die verhuurd?
“We hebben divers soorten kano’s in de verhuur. Van kajaks tot aan Canadeese kano’s. Je kunt een heel leuk rondje varen van zo’n zeventien kilometer. Een mooie afwisselende tocht over de Linderbeek, Overijssels kanaal en de rivier de Regge. Je moet wel bij een aantal stuwen de kano overdragen, maar dat gaat heel gemakkelijk.”

Wat is de doelgroep?
“In de eerste plaats, mensen die van kamperen aan het water houden. Maar ook die van de rust willen genieten. Het uitzicht op de Linderbeek en de omliggende weiden met koeien is zeer rustgevend. Met 35 plaatsen zijn we een kleine camping. Dat willen we graag zo houden.”

01-linderbeek

04-linderbeek

 

05-linderbeek1

Jan en Janny Laarman: “Met 35 plaatsen zijn we een kleine camping. Dat willen we graag zo houden.”

02-linderbeek

Twaalf seizoenen

Marieke en Jan komen uit het Friese Balk. Ze staan voor het twaalfde seizoen op deze camping. “De camping was vroeger kleiner en lag wat hoger”, vertelt Jan. “Jan Laarman, de eigenaar van de camping, liep met ideeën rond om de camping te vergroten. Daarover praatte hij met mij. Naar aanleiding daarvan heb ik thuis wat schetsjes gemaakt. Eén ontwerp was met de baai. Zo is het uiteindelijk uitgevoerd. Ik kampeer nu in mijn eigen ontwerp.
Vroeger trokken we met onze caravan door Europa. Nu is deze camping het hele zomerseizoen onze vakantie. Een prachtige plek aan het water met uitzicht op de weiden met koeien. Wat wil je nog meer.”

13-linderbeek

06-linderbeek

“Een prachtige baai met kampeerplekken direct aan het water. Ideaal voor mensen die van vissen houden en die willen kanoën.”

07-linderbeek

08-linderbeek

11-linderbeek

12-linderbeek

De hele maand juli

Peter en Jeannette uit Arnhem zijn hier voor de vierde keer. “We zochten een kleine camping aan het water. Een camping waar onze hond ook welkom is. Meestal staan we met onze caravan de hele maand juli hier. Dat is een maand lang genieten. Als je hier bent, heb je echt vakantie.”

15-linderbeek1

12-linderbeek

18-linderbeek

21-linderbeek

14-linderbeek

———————————————————————————————–

Meer informatie:
Camping De Linderbeek
Zomerweg 56
7683 PR Den Ham
0546 – 67 14 22
info@linderbeek.nl
www.linderbeek.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2016

———————————————————————————————–

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: