Spring naar inhoud

Camping Paardelanden

14 december 2015

Paardelanden 09

Idyllisch kamperen bij theetuin en Camping Paardelanden

Op naar Linde! Over een slingerend landweggetje komen we aan in de gemeente. In de tussentijd zijn we wel al provincieborden Overijssel en Drenthe gepasseerd. De eerste vraag aan eigenares Belinda van Eijnsbergen is dus: waar zijn we? Lachend vertelt zij: “De camping ligt precies op de grens van Drenthe en Overijssel, maar Linde hoort bij Drenthe.”

 

Paardelanden 01

Paardelanden 03

Paardelanden 06

Paardelanden 08

Paardelanden 10

Paardelanden 11

Paardelanden 15

Paardelanden 18

Paardelanden 19

Paardelanden 20

Langs de kant van die landweg staat overigens het bord ‘Theeschenkerij en Camping’. Niet zo vreemd dus dat we in de theetuin belanden. Een zalige rust overvalt ons én er valt heel wat te bekijken, want de theeschenkerij is ook beeldentuin. Na een kop koffie en ovenverse appeltaart (zo lekker eet je ‘m zelden, red.) vertelt eigenares Belinda van Eijnsbergen bescheiden dat deze camping haar plezierige hobby is. “Ik run de camping nu vier jaar met heel veel plezier, maar ik heb ook nog een part time baan in de zorg.” Zij heeft er zichtbaar plezier in om gasten te ontvangen, zowel op haar camping als in de theetuin.

Idyllisch
De minicampingPaardelanden telt 14 plaatsen in een groene omgeving. Dat groen wordt prachtig onderbroken door kleurrijke bloemen, beelden en brocante spulletjes. De (bronzen) beelden worden zorgvuldig door Belinda uitgekozen en zijn een lust voor het oog. De grote dame met een duif op haar hand, springt direct als je aan komt lopen in het oog. “Als ik iets zie waar ik verliefd op word, dan wil ik het hebben. Voor een beeld ga ik sparen. Daarna wil ik er zoveel mogelijk mensen van mee laten genieten, dus komen de beelden in de theetuin en camping te staan”, legt Belinda uit. Zij vervolgt: “Bezoekers spreken over een idyllisch plekje, wij trouwens ook.” In de theetuin staan beelden van Theo van Eldik. Slanke, fragiele beeldjes die een lach op je gezicht brengen. Zeker als je twee paarden ziet met de tekst ‘marry me’. Maar er zijn meer teksten op de camping te vinden die je raken: Dreams come true en Carpe Diem.

Schaduw
Belinda vervolgt haar verhaal: “Wij houden zeker wel van kinderen (mijn dochter Anna van 7 jaar loopt regelmatig rond), maar om de rust op de camping te waarborgen wil ik niet meer dan vier kinderen tegelijk op het terrein. Opa’s en oma’s met kleinkinderen zijn natuurlijk welkom. Voor die kinderen staat er een trampoline en is er een klein speelplekje met schommel, zandbak en glijbaan.” Het mag duidelijk zijn, de doelgroep voor Camping Paardelanden is 45+. De rustzoeker en natuurliefhebber. Midden op het terrein staat een grote pruimenboom (ja, de minipruimen kun je eten) en deze zorgt voor aangename schaduw. Net als de bomen langs de camping. Vandaar dat de website ook meldt “wij beschikken over zon- en schaduwplekken.”

Natuur
“De rustige omgeving is één van de mooiste stroomdalen van ons land, het Reestdal. Op de camping zie je regelmatig reeën, ooievaars, vlinders en hazen.” Het klinkt dan ook vreemd als Belinda vertelt dat de camping voorzien is van WiFi. Een wens van de gasten, blijkt. Inmiddels stappen er drie dames het terras van de theetuin op. Zij hebben in de omgeving gefietst en kijken hun ogen nu uit. Eén van de dames: “Wat is het hier mooi. Rustiek! Eigenlijk idyllisch. Dat verwacht je niet als je over de landweg fietst.” Het drietal loopt langs de beelden en geniet. Genieten van het uitzicht, de beelden én de thee met verse taart.

En wat zeggen de gasten?
Marjan en Wim Willems uit Apeldoorn: “Wij hebben net onze vakantie in Frankrijk achter de rug en we zijn meteen weer doorgereden naar camping Paardelanden. Het is hier altijd zo fijn en rustig. Wij genieten hier nu al voor het derde jaar van de natuur. Vanmorgen liepen er nog hertjes over het veld. Er altijd wat te zien en we wandelen ook graag langs de beelden en alle snuisterijen die Belinda verzamelt. Die beelden zijn haar trots. Zij is zo’n lieve gastvrouw! Laatst kwam ze ’s avonds met een schaaltje bitterballen langs. Zo leuk en lekker! Belinda heeft op de camping ook een relaxbank en hangmat geplaatst, voor algemeen gebruik. Echt top.”

Meer informatie:
Minicamping Paardelanden
Paardelanden 6
7925 PK Linde (Drenthe)
Telefoon: 0523-235705
www.minicamping-paardelanden.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 4-2014

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: