Spring naar inhoud

Landschapscamping De Graspol

2 juli 2015

Graspol 16

We volgen de weg langs het riviertje de Dommel. Buiten het dorp Nijnsel rijden we het Bakkerpad in. Even verderop zien we de ingang van landschapscamping ‘De Graspol’, aan het beekdal van de Dommel.

 

Graspol 03

Graspol 07

Graspol 08

Graspol 10

Graspol 12

Graspol 15

Graspol 18

Graspol 19

Graspol 21

 

Meer informatie:
Landschapscamping ‘De Graspol’
Bakkerpad 17
5492 TL  Nijnsel (Sint-Oedenrode)
0413 – 47 41 33
info@campingdegraspol.nl
www.campingdegraspol.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 1-2015

———————————————————————————

Het hele artikel

Herkenbaar aan een groene sweater bedienen Aurora en Frans hun gasten op het terras. “We komen beiden uit de horeca. Bedienen zit ons in het bloed”, vertelt Aurora. “Wat kan ik voor jullie inschenken?” Vier jaar geleden zijn Aurora en Marco Witlox met deze camping begonnen.

“We hadden vijftien jaar een hotel in Best. Maar de gemeente had andere plannen met de locatie van ons hotel. In Oirschot zijn we opnieuw een hotel begonnen. Na drie jaar wilden we iets anders. Meer buiten leven en werken. Het werd een camping. We vonden deze prachtige plek, direct aan het beekdal van de Dommel. In de verte zicht op het ‘Vresselse bos’. Het was kaal grasland. Maar met het planten van veel hagen is het een mooi aangelegde camping geworden.”

Van hoteleigenaar naar campingeigenaar. Was de overgang groot?
“Je hebt in beide gevallen met mensen te maken die je gasten zijn. In een hotel werk je hoofdzakelijk binnen, op een camping buiten.”

Wat voor soort camping is het?
“Daar hebben we lang over nagedacht. Geen camping met veel vertier. Dus niet gericht op gezinnen en jongeren. We ontdekten dat er veel mensen zijn die bewust voor een rustige camping kiezen. Met veel privacy en ruime kampeerplekken. Dat is van begin af aan ons uitgangspunt geweest.”

Veel oudere kampeerders?
“Over het algemeen zijn het vijftigplussers. Maar ook jongere mensen voelen zich bij ons thuis.”

We lopen naar de camping. “Op het voorste gedeelte zijn de kleinere plaatsen”, vertelt Marco. “Achterin de grotere van 200 m2. Totaal vijfenvijftig. We hebben ze ingedeeld over diverse velden. De hagen die je ziet hebben we zelf aangeplant. Het was grasland. Weiden waar koeien liepen.” We zien caravans half verscholen achter hagen en bosschages. Een camping van rust en ordening.

“Daar verderop stroomt de Dommel”, Marco wijst naar een lager liggend gedeelte met veel struiken. “Dat is een door ons aangelegd natuurgebiedje met wilde bloemen. Via wandelpaden kun je tot aan de oever van de Dommel komen. In de verte zie je de hoge bomen van het ‘Vresselse bos’. Een natuurgebied van ruim 240 hectare.”

Dochter Kayleigh wil ons de fitnessruimte laten zien. “De schoenen wel even uit”, is het dringend advies. Aurora en Kayleigh poseren lachend voor een foto. “Het is de bedoeling dat er ook nog een sauna komt”, zegt Aurora. “Maar je kunt niet alles te gelijk.”

Buiten op het terras zit inmiddels een aantal nieuwe gasten. Ze willen graag wat drinken. Marco neemt de bestellingen vrolijk op. Bedienen zit tenslotte in het bloed.

Gasten van De Graspol
Ze zitten voor hun caravan in de zon. Henk en Marjolein van der Vlies uit Dordrecht blijven zes maanden op de Graspol. “We staan hier nu drie maanden. Het is een rustige camping met ruime plaatsen. Een camping waar we ons helemaal thuis voelen. Over het algemeen zijn het vijftigplussers. Daar horen wij ook bij. In februari zijn we hier gaan kijken. We vonden het zelfs in de winter mooi. Deze plek hebben we toen meteen gereserveerd.”

“We hebben net een fietstocht achter de rug van veertig kilometer,” vertelt Jozef Jansen op de Haar. Samen met zijn vrouw Alie staat hij drie maanden op deze camping. “Vroeger gingen we lange toertochten maken, maar dat gaat niet meer. We hebben een grotere caravan aangeschaft. Elk zomerseizoen gaan we een aantal maanden op een camping ergens in Nederland staan. Dit jaar op ‘De Graspol’. Het is een rustige camping, precies wat we zochten.”

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: