Spring naar inhoud

Boerderijcamping Menmoerhoeve

2 juli 2015

Menmoerh 03

Vanuit de schuur volgen koeien ons met nieuwsgierige blikken. Bij de moestuin staat een groep vrouwen geïnteresseerd te kijken. Op het terras bij het restaurant zit een grote groep die duidelijk plezier heeft. Een zomerse dag op de Menmoerhoeve in Etten-Leur.

Menmoerh 04

Menmoerh 05

Menmoerh 06

Menmoerh 07

Menmoerh 10

Menmoerh 17

Menmoerh 18

Menmoerh 21

Menmoerh 24

Meer informatie:
Menmoerhoeve
Zundertseweg 66
4876 NL Etten-Leur
076-5961602
info@menmoerhoeve.nl
www.menmoerhoeve.nl

Dit artikel verscheen in Caravannen 1-2015

———————————————————————————

Het hele artikel

“We zijn op zoek naar Pieter Jan van Dijck”, vragen we aan iemand die in het restaurant werkt. “Pieter Jan”, wordt er geroepen. Lachend komt hij op ons af “We hebben het vandaag een beetje druk met een grote groep.”

De drukte op het terras laten we achter ons. We lopen over het erf van de boerderij richting camping. “De boerderijcamping heb ik – samen met mijn vrouw Marieke – twee jaar geleden van mijn ouders overgenomen. Oorspronkelijk was het een melkveebedrijf. Dat is het nu niet meer. We hebben nu nog  twintig zoogkoeien, vijftien schapen, pony’s en geiten.”

Is het méér dan alleen een camping?
“Naast de camping organiseren we ook dagrecreatie voor groepen. Van ‘boerengolf’ tot en met een ‘tienkamp’ voor kinderen.”

Boerengolf?
“Ja, dat is een leuke variant op het gewone golfen. Maar de bal is veel groter. De ‘golfclub’ is een boerenklompje op een steel. Er is een tien-holes-baan met allerlei leuke hindernissen. Je bent er zo’n twee uur mee bezig.”

Op palen zien we kleurige bordjes. Zijn dat wandelroutes?
“We hebben op ons terrein van twaalf hectare verschillende wandelroutes uitgezet. Korte en wat langere wandelingen. Je loopt dan langs de moestuin, de bloementuin en de vlindertuin. We hebben altijd verse groenten, vruchten en bloemen uit eigen tuin. De vlindertuin is heel bijzonder. We houden zo’n tien inheemse vlinders. Je kunt op deze manier de vlinders van dichtbij observeren.”

Op andere palen zien we bordjes die je uit kunt klappen. Waar dienen deze voor?
“Op de wandelroutes geven we op deze manier uitleg over wat er te zien valt. Bijvoorbeeld over paarden en wat ze eten. Bij de bloemtuin over welke bloemsoorten er staan. Er zijn 28 van deze punten. Heel educatief voor kinderen.”

We wandelen verder over brede graspaden. Aan de rand van het terrein zien we de camping. “Vanaf elke plek heb je vrij uitzicht”, Pieter Jan wijst naar de koeien en de schapen die verderop in de weide lopen. “Er zijn vijfentwintig toeristische plaatsen.”

Wat is het karakter van de camping?
“Het is een kleine camping voor mensen die op een rustige plek met hun caravan of tent willen staan. Ouderen, maar ook gezinnen met kleine kinderen. We organiseren puzzeltochten en speurtochten. De kinderboerderij met de pony’s en geiten is altijd een feest.”

De meeste mensen zijn nu niet bij hun caravan. Zijn die op pad?
“Met dit mooie weer gaan mensen tochten maken. Je kunt in deze omgeving heerlijk fietsen en wandelen. Niet zo ver hier vandaan ligt het natuurgebied de Pannenhoef met bossen en vennen Een rit met de paardentram is ook heel leuk. Je kunt de omgeving dan op een heel aparte manier beleven.”

Als we terug komen bij het restaurant is het terras nog steeds gezellig druk. Een auto met caravan komt het terrein oprijden. “Dat zijn weer nieuwe gasten”, gebaart Pieter Jan. “Ik ga ze even begroeten.” Met de huishond Sammy kwispelend aan onze voeten genieten we nog even na.

 
Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: