Spring naar inhoud

Camping Het Klaverblad

3 december 2014

Klaver 15

De streek wordt steeds afwisselender, groener, alsmaar mooier. Tja, dit is het open en afwisselende coulisselandschap van Salland! Met het fraaie natuurreservaat van de Duursche Waarden, Olst-Wijhe als onvolprezen hoogtepunt maar óók met ondernemende campingeigenaren. Gerrie en Bert Hulsbergen bijvoorbeeld die tegenover hun voormalige boerderij ‘zomaar’ een gloednieuwe VeKaBo camping zijn begonnen, die in het eerste jaar al direct ‘vol’ boekte en dan spreken we over 70 plaatsen. Deze streek heeft weliswaar veel te bieden maar dan moet zo’n camping zélf plus de eigenaren toch ook iets leuks in te brengen hebben! We ontmoeten Gerrie op een zonnige julimorgen, Bert heeft even ander werk maar de honneurs worden perfect waargenomen door bevallige dochter Emma.

 

Klaver 01

Klaver 04

Klaver 05

Klaver 11

Klaver 14

Klaver 16

Klaver 17

Klaver 22

Klaver 23

Meer informatie:
Het Klaverblad
Den Nul in Salland
Tel. 06-13246136
altijd bereikbaar!
www.campinghetklaverblad.nl
of http://www.minicampingcard.eu/camping/het-klaverblad

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2014
———————————————————————————

Het hele artikel

Bergen werk verzet
Je komt hier echt ogen tekort, daar lopen weer van die mooie paardjes, om de bocht ineens een wijds landschap, dan weer rijd je door wuivende hoge boomtoppen en ineens, bijna onverwacht zien we de vanen van VeKaBo al van verre wapperen. Hier moet het zijn. Ergens achterin het veld bromt een tractor die het gras opgooit en pal voor ons ligt een mooie vijver. Gerrie vertelt: “die vijver is door ons zelf uitgegraven om met het schone zand ons terrein grotendeels op te hogen, anders zou het kamperen te drassig worden!” Het doet vermoeden dat hier nog wel het een en ander aan noeste arbeid is verricht, voordat de camping er zo strak en netjes georganiseerd bij ligt als nu het geval is. De camping bestaat trouwens één jaar. Ook hier weet gastvrouw Gerrie het nodige over te vertellen, maar eerst nemen we koffie met appelgebak. “Hier recht tegenover zie je mijn ouderlijk woonhuis, het is een vooroorlogse boerderij waar inmiddels het nodige aan verbouwd is. Hier begonnen wij in 1992 ooit eens met 3 kampeerplaatsjes achter het huis als mini-mini-boerencamping, dat was trouwens alleen voor tentkampeerders en niet voor caravans! Later mochten we van de gemeente van drie naar zes plekken. Al die tijd vertelden de instanties dat we voor de deur (grond van de buurman) wel mochten uitbreiden maar niet bij de ouderlijke woning. Toen enkele jaren geleden die grond bij inschrijving vrij kwam stonden wij vooraan en hebben we onze plannen (Bert misschien nog meer dan ik) kunnen verwezenlijken al loop je toch alweer snel een jaar of zes tegen procedures en vergunningen aan. Maar met keihard werken en zelf inrichten hebben we nu dan zo’n 70 plekken, 6 plekken voor huisjes/chalets gereserveerd voor in de toekomst en mogelijk nog twee trekkershutten die erbij komen. Zo is onze 2,1 hectaren grond gevuld, 57 plaatsen hebben stroom, water en riool, plus 13 trekkersplaatsen. Verder nog wat picknicktafels her en der, een kinderspeeltuintje, een goed gevulde visvijver en ons gloednieuwe gebouw met sanitair. Het biedt tevens ruimte voor twee leuke terrassen, eentje is overdekt en ons restaurantje met plate-service.” Wow, die zijn lekker bezig geweest de afgelopen jaren! “En dan begint het nog maar net want nu draait de camping pas echt, en gelukkig zonder noemenswaardige kinderziektes!”

Super openingsseizoen
Gerrie lacht breed en wij ook want haar mooie dochter Emma komt het gesprek opluisteren! Een echt familiebedrijf dus al is de voorzichtige kampeertraditie van achter het huis nu iets anders geworden uiteraard. Wat wij erg leuk vinden is dat Het Klaverblad haar geluk zélf vorm heeft gegeven; die naam lijkt dus ten dele terecht. Leuk is ook dat ze de slogan “altijd bereikbaar op nummer 06-13246136” wél waarmaken! “Daar waren nog wel enkele gesprekken met de telefoonprovider voor nodig…!” Je ziet diverse kunstuitingen van tevreden klanten op deze rustige camping getuigen van de waardering in een korte periode opgebouwd. Een fraaie stenen klaver bijvoorbeeld zetten we uiteraard op de foto en in het restaurant bewonderen we bijvoorbeeld een foto-expositie. Gerrie: “we proberen van alles om het de klanten naar hun zin te maken. We krijgen heel gemengd publiek maar vrijwel alle mensen houden van de rust en de ruimte, veel wandelaars en fietsers uit Zeeland, Friesland, Drente maar ook een flink aantal Belgen en iets minder westerlingen. Wij doen inmiddels ook het restaurant zelf, ik mag graag koken en als het zo uitkomt ook voor grotere gezelschappen. Ons overdekte terras is natuurlijk ook prettig als het een keer iets minder goed weer is. Mijn kinderen helpen vaak mee en Bert is naast zijn werk zoveel mogelijk beschikbaar. Het was eigenlijk een beetje zijn droom die ik helemaal heb overgenomen. Ik vind het prachtig om met mensen bezig te zijn. Doorgaans is er een leuke vakantiestemming en zijn alle gasten in hun nopjes. Ik houd van de dagelijkse aanspraak, heb er echt zin in. Vorig jaar waren we vrijwel vol in het openingsseizoen dus het zal nu ook weer helemaal goed komen; ben ik van overtuigd. We hopen dat de begroeiing dit jaar iets meer zal aantrekken, dat vinden bezoekers wel prettig, een beetje beschutting. De bomen die je hier in het landschap ziet zouden de boeren er snel uithalen, ze brengen schaduw en gewassen groeien dan minder. Maar wij vinden ze erg mooi en ook de gasten waarderen die hoge bomen.” Het seizoen op Het Klaverblad loopt van 15 maart tot 1 november. De ruime plaatsen zijn keurig aangelegd net als de fraaie parkeerplaatsen na de heuse oprijlaan. De toiletten zien er echt brandschoon bovendien en er speelt een heerlijk achtergrondmuziekje. Zo heb je de sonate van de buurman nauwelijks meer in de gaten! Gerrie heeft nog wel wat namen van de attracties in dit hartje van Salland: Duursche Waarden, Landgoed Nieuw Rande, Neienhuis, Infocentrum IJssel van Staatsbosbeheer, een naburige zwemplas maar Het Klaverblad is zelf al de moeite waard. Het was ‘niets’ dan een kale polder maar het wordt nog heel veel, zo kan het immers gaan met ‘klavertjes vier’!

Uiteraard kun je op Het Klaverblad gebruik maken van de MiniCampingCard die Interdijk uitgegeven heeft. Het geeft zomaar recht op kortingen en u leest over deze handige card in onze magazines, onder andere in Caravannen!

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: