Spring naar inhoud

Camping “Am Königsberg’’

3 december 2014

Köningsberg (4)

genieten van een onbezorgde vakantie in de schitterende natuur van het Duitse Pfälzer Bergland.

Köningsberg (3)

Köningsberg (7)

Köningsberg (11)

Köningsberg (14)

Köningsberg (23)

Köningsberg (28)

Köningsberg (36)

Köningsberg (42)

Köningsberg (45)

Meer informatie
Familie Reginald en Petra Burgers,
Am Schwimmbad 1, D-67752 Wolfstein
Tel.: 0049 6304 4143.
Website: http://www.campingwolfstein.de
E-mail: info@campingwolfstein.de

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2014

———————————————————————————

Het hele artikel

Het Pfälzer Bergland is gelegen in de deelstaat Rheinland-Pfalz en behoort onmiskenbaar tot de
mooiste natuurgebieden van Duitsland. In deze bosrijke streek met zijn vele kastelen ligt het charmante plaatsje Wolfstein aan de voet van de Königsberg en nabij de rivier de Lauter. Iets buiten het dorp bevindt zich op een idyllische plek aan de rivier Camping Am Königsberg. Ons redactieteam ging er in juni vorig jaar op bezoek en werd daar gastvrij ontvangen door de Nederlandse eigenaars, Reginald en Petra Burgers.

Gezellige kleinschaligheid
De camping beschikt over 70 ruime staanplaatsen die alle voorzien zijn van stroom (16 ampère), water en een afvoeraansluiting. Het sanitairgebouw bestaat uit aparte wascabines, keurige toiletten en gratis warme douches. Er is een gescheiden deel voor dames en heren en een voorziening voor minder validen. Verder bevinden zich hier een spoelruimte voor de afwas met gratis warm water, een wasmachine en een droger, een E.H.B.O lokaal en een stortplaats voor het chemisch toilet. Voor groepen zijn er nog twee aparte tentweides. Door de kleinschaligheid heerst er op de camping een bijzonder gezellige sfeer.

Ideale camping voor senioren én gezinnen
Camping Am Königsberg biedt zowel senioren als gezinnen een scala aan recreatieve mogelijkheden. Alle ingrediënten voor een zorgeloze en onvergetelijke vakantie zijn er aanwezig. Op de camping zelf bevinden zich een minigolfbaan, een jeu de boules baan, een tafeltennistafel en een sportterrein waar een potje voetbal, volleybal of badminton kan worden gespeeld.
Wie van de hengelsport houdt mag direct vanaf de camping vissen in de Lauter. Voor jongelui is er een jeugdhonk met een televisie, een tafelvoetbalspel enzovoort. Ook de kleine kampeerders zullen zich zeker vermaken in het speelhuis of op de diverse speeltoestellen waaronder een trampoline. Bovendien is er voor de kinderen in het hoogseizoen een speciaal animatieprogramma.
Direct naast de camping ligt het prachtige buitenzwembad met zonneweide van de gemeente Wolfstein, bestaande uit drie baden waaronder ook een overdekt peuterbad. Als campinggast heeft u er dagelijks gratis toegang.

Een werkelijk schitterende omgeving
Via de vele fiets- en wandelroutes komt u op de mooiste plekken van het Pfälzer Bergland terecht. Ontdek de kasteelruïnes Alt- en Neu Wolfstein of de mijnen van de kalkbergwerk in Wolfstein waar ook regelmatig wijnproeverijen gehouden worden. Zeker aan te bevelen is een bezoek aan de twee historische stadjes Herrstein en Meisenheim met hun oude vakwerkhuizen. Een unieke belevenis voor het hele gezin is een tochtje met de draisine, een fietslorrie die u over de stilgelegde spoorbaan voert tussen Altenglan en Staudernheim. Onderweg zijn diverse haltes en stationnetjes met prachtige uitzichten, ideale plekken voor een smakelijke picknick. Talloze suggesties voor een leuk dagje uit vindt u ook bij de receptie. Beschikt u niet over een fiets? Geen nood, want hier kunt u eveneens een fiets huren (met of zonder elektrische ondersteuningsmotor). Kortom, op en rondom Camping Am Königsberg hoeft u zich geen moment te vervelen.

Gezellig tafelen in de Gaststätte
Heeft u eens geen zin om te koken, dan kunt u zich lekker laten verwennen in de Gaststätte van de camping. Zowel binnen in het restaurant als buiten op het terras kunt u genieten van een heerlijke lunch of diner. De spijskaart biedt u een ruime keuze uit smaakvolle vlees-, vis-, streek- en vegetarische gerechten voor alleszins aantrekkelijke prijzen. Voor de kinderen is er een aparte menukaart met tal van lekkernijen. Het is echter ook mogelijk om een gerecht in een kleine portie te kiezen uit de normale menukaart. Natuurlijk is het terras de aangewezen plek voor een verfrissend drankje of een verrukkelijke ijscoupe tijdens warme dagen. Het is immers vakantie!

———————————————————————————

Op zoek naar een nieuwe uitdaging…

Op het zonnige terras spraken we met Reginald Burgers en vroegen wij hem hoe hij en zijn vrouw Petra op het idee zijn gekomen om een camping te gaan beginnen.

Liefde op het eerste gezicht
Reginald: ‘Ik werkte als personeelsfunctionaris bij een bedrijf en Petra had aan huis een kinderdagverblijf. Op een bepaald moment hadden we beiden genoeg van de Nederlandse regelgeving en besloten we een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zo ontstond het idee om in het buitenland een camping te beginnen, maar we wisten absoluut niet waar. Een vriend van ons vertelde dat er in de Pfalz in het plaatsje Wolfstein een camping te koop was. We hadden nog nooit eerder van de Pfalz gehoord, maar we begrepen dat het qua natuur een schitterende streek is. We besloten er een kijkje te gaan nemen met ons gezin in de zomer van juli 2008. Petra voelde zich hier binnen een half uur volkomen thuis en ofschoon er nog heel wat aan de camping verbeterd moest worden, was de keuze heel snel gemaakt. Echt wat je noemt liefde op het eerste gezicht.’

Gestart in maart 2009
‘Nadat we in september definitief tot de koop hadden besloten, verliep alles in een stroomversnelling en in maart 2009 zijn we met onze kinderen Tim en Maike hier ingetrokken. Vanaf dat moment hebben we diverse zaken op de camping aangepakt. We hebben het terrein qua inrichting aanmerkelijk verbeterd. Daarnaast hebben we een minikrachtcentrale (Blockheitz Kraft) geïnstalleerd, die de sanitaire ruimtes op een energiebesparende wijze verwarmt. Binnenkort gaan we het sanitairgebouw volledig moderniseren. Eigenlijk zijn we nog continue bezig met het realiseren van nieuwe ideeën.’

Veel Nederlandse gasten
‘Zo’n 80% van de kampeerders die onze camping bezoeken bestaat uit Nederlanders en daar zijn heel wat gasten bij die telkens terugkeren. In het voor- en naseizoen begroeten we veel senioren en in de zomer zijn dat vooral gezinnen. Petra en ik genieten dagelijks van ons werk en ook onze kinderen hebben het hier reuze naar hun zin’. Aldus Reginald Burgers.

———————————————————————————

En wat vinden de gasten..?
We vroegen twee echtparen hoe zij Camping Am Königsberg hebben ontdekt en of  zij hun ervaring  konden uitdrukken in een cijfer.

Familie Schuiling
Jannemarie: ‘Ik had een artikel in een blad uitgeknipt en we willen graag fietsen en zodoende
zijn wij hier gekomen. We zijn hier nu een paar dagen en we hebben het echt naar onze zin.
Het is een leuke kleine en gezellige camping. Het sanitairgebouw is wel wat oud, maar heel schoon. In de omgeving kun je heerlijk fietsen en we hebben dan ook al mooie tochtjes gemaakt. Een cijfer? Zeker een 8 tot 8,5.’

Familie Dekker
Sylvia: ‘We zouden eerst naar de Bodensee gaan, de Rijn of de Neckar, maar door de vele over-
stroming hebben we onze reis wat aangepast en zijn we hier terechtgekomen.’ Nico: ‘We gingen in de ACSI gids op zoek naar een rustige camping met een mooi zwembad. We staan hier inmiddels al 2 weken. We wandelen en fietsen veel. Je kunt hier ook heerlijk eten en we vertoeven vaak op het terras met een drankje. Kortom, we vinden het hier geweldig. Wat ons betreft een dikke 8.’

———————————————————————————
Ligging camping: even buiten het dorp Wolfstein aan de rivier de Lauter
Situatie terrein: vlak grasland tussen bomen, 3,8 hectaren
Aantal plaatsen: 100, waarvan 70 met stroom, water en afvoer
Stroomvoorziening: 16 ampère
Honden toegestaan: ja, mits aangelijnd
Winkel: op 2.000 meter afstand – dagelijks verse broodjes bij de receptie
Horeca: Gaststätte met zonterras op het terrein
Parkeren: op een parkeerplaats dichtbij de staanplaats
Sport en recreatie: minigolfbaan, sportterrein, trampoline en gratis zwembad naast de camping
Directe omgeving: wandel en fietsgebied
Geopend: van 1 maart tot 2 januari

———————————————————————————

Tekst Peter Beving  I  Foto’s  Rob van der Weide

Kijk ook op: http://www.minicampingcard.eu/camping/camping-am-konigsberg/

 

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: