Spring naar inhoud

Minicamping De Bunders

27 november 2014

Bunders 21

Op de Veluwe zijn veel campings, tja en soms zijn dat reuzencampings. Ofschoon de naam De Bunders anders doet vermoeden, belanden wij hier juist in een piepkleine ‘rustoase’ die slechts aangenaam onderbroken wordt door passerende wandelaars of fietsers die een lekker drankje of desgewenst een ontbijt of diner willen nuttigen bij de sympathieke familie Heijneman: moeder Jolanda, vader Fritz senior en zoon Fritz junior. Je bent bewust of onbewust altijd op zoek naar mensen met wie het ‘klikt’ en hier hebben we er meteen drie te pakken! Vanuit een Amsterdamse achtergrond in de horeca en met gevoel voor sfeer geniet deze familie van hun kleine camping met zorg en aandacht voor hun kampeerders. Gedrieën maken zij uiteindelijk zélf “Het Kleine Verschil”; zo heet bovendien het gezellige restaurant op minicamp De Bunders!

Bunders 02

Bunders 05

Bunders 07

Bunders 11

Bunders 14

Bunders 15

Bunders 19

Bunders 20

Bunders 23

Meer informatie

Minicamping De Bunders, Vierhouten.
Tel. 0577-411583 of via internet:
http://www.kleinecamping.eu en
http://www.minicampingcard.eu/camping/camping-de-bunders/

Dit artikel verscheen in Caravannen 2-2014
———————————————————————————
Het hele artikel

Meteen thuis
De Bunders, zo bescheiden als de camping qua oppervlakte is, heeft twee ingangen. Er is de hoofdingang met leuk doorkijk naar de rechtlijnige structuur van het kampeerveld. In principe heb je het idee dat De Bunders midden in het bos ligt. Maar rechts daarvan, direct grenzend aan dit minicamp ligt een enorm heideveld en die twee grootheden strijden hier om het hardst. Kortom, een paradijs voor fietsers en wandelaars maar de Heynemannetjes, inclusief Jolanda kiezen als het zo uitkomt óók voor een fijne rit op de motorfiets! Een lang gesprek met uw motorminnende reporter is het logische vervolg. Maar vooruit, we komen voor de 0,65 hectaren die De Bunders groot is. De naam komt van een voorganger die blijkbaar ooit een bunder grond in zijn bezit had en er iets later waarschijnlijk een s aan toegevoegd heeft. Momenteel zijn er ca. 25 plaatsen te vergeven op deze mini oase in toeristisch Vierhouten en de verdeling is ongeveer als volgt: vier grotere chalets, zes kleinere, er is een huurchalet en ongeveer 15 toercaravanplaatsen. Parkeren kan direct buiten het park. Er is een fraai en schoon toiletgebouwtje en als u vaste gast bent mag de hond zelfs mee. Balou is de naam van de Berner Sennenhond van de familie Heijneman zelf. Je vertoeft hier nog maar even en je krijgt het gevoel hier thuis te horen. Vierhouten draagt onwrikbaar bij aan deze vakantiestemming maar het heeft ongetwijfeld ook iets met de rust, de gezellige sfeer en de kleinschaligheid te maken, bos en heide niet te vergeten uiteraard. Het Vierhouterbos, Gortelse bos, Elspeterbos en Vreebos. Voor wat betreft de horeca-mogelijkheden van restaurant Het Kleine Verschil vertelt Fritz: “sommige klanten vinden dit prettig, anderen weer niet maar dat mogen de mensen zelf uitmaken, hier hoeft niets maar desgewenst kun je bij ons ontbijten, lunchen, dineren en in overleg ook voor grotere groepen. Sterker nog, als het niet al te druk is, brengen we het ontbijt of diner bij de caravan, roomservice dus! Zoon Fritz hoopt binnenkort zijn horeca koksdiploma te gaan behalen en dan is het verhaal echt compleet!”
Mooie anekdotes
Afgezien van de eet- en drinkmogelijkheden heeft De Bunders ook nog leuke arrangementen in de aanbieding, want in de winter is het hier ook mooi natuurlijk. Een winterarrangement biedt 30 overnachtingen voor 2 personen, douche en warm water, tv, Wi-Fi en 10 amp stroomverbruik tot 50 kWh. Vraag eens om de prijs en bereid u voor op winterplezier in Vierhouten. Hoe is dit verhaal eigenlijk begonnen? Jolanda en haar twee Fritzen lachen breed want het is best een bijzonder verhaal dat blijkbaar elders, in het westen begint! Fritz gaat er even voor zitten: “het prilste begin was een gevoel dat ik kreeg toen ik al als kleine jongen met mijn ouders aan het kamperen was in deze streek. Ik wilde toen al een camping hebben en er iets moois van maken. Ik heb gewoond en gewerkt in Amsterdam en dat werk was met name in de horeca, ik houd van contact met anderen en dat gevoel is nog altijd precies hetzelfde. Maar de kriebel van die eigen camping ging niet weg.” Jolanda neemt het verhaal speels over: “en ik had een heel andere passie: vliegtuigen! Je kunt mij geen groter plezier doen dan me naar Schiphol of een andere luchthaven te brengen! Ik wilde hoe dan ook stewardess worden maar ik was te klein en kwam daarvoor niet in aanmerking! Tegenwoordig mag het wel (met weemoed in haar stem, red.) maar enfin, je kunt in ons restaurantje wel veel platen van vliegtuigen zien hangen. Destijds werd ik voor het blok gezet -haha- door Fritz: ‘we gaan trouwen maar… je zult de vliegtuigen grotendeels vaarwel moeten zeggen en met me meegaan naar een camping op de Veluwe!’ Ik heb geen spijt maar de luchtvaart blijft me boeien, alternatief is nu soms een lekker ritje op de motorfiets naar Schiphol…” Zelfs zoon Fritz, een getogen Veluwnaar, is nu met motorrijden begonnen maar hij is voorlopig nog druk met zijn horeca diploma’s. Mogelijk is hij de opvolger/beheerder straks, al kan dat nog wel even duren gezien het enthousiasme van vader en moeder. Fritz senior maakt het begin en einde af: “en zo kregen wij het gevoel van een ‘verlengde tuin’ toen we hier op een dag gingen kijken. In 1991 kochten we De Bunders en we begonnen in 1992 nadat we alles zo goed mogelijk hadden aangepakt. Wij waren er snel bij met elektra, internet, Wi-Fi, want hoe dan ook, de gasten vinden die luxe heel prettig. Uiteindelijk willen we allemaal dat ‘Zwitserleven’ gevoel. Onze gasten komen overigens uit heel Nederland maar opvallend veel komen uit Noord-Holland. Daar waait het vaak zo hard en hier vinden ze de stilte en de rust, bos en hei die ze daar een beetje missen. Uiteindelijk is het voor ons allemaal hard werken maar wel leúk werken, het is wel zeven dagen per week stand-by en handen uit de mouwen maar we vinden het alle drie prima, dus…” Dus zou elke rechtgeaarde, gezelligheidsminnende caravanner hier eens langs moeten gaan. En dat kan ook in combinatie met onze mini-campingcard. Ga er gewoon helemaal onbevangen heen en u zult merken: Het Kleine Verschil maakt het grote verschil. PM

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: