Spring naar inhoud

Camperience: move(r) yourself!

8 mei 2014

CampAlg 01

Ként u dat gevoel ook: je brengt je geliefde auto ter reparatie naar de garage maar het liefst zou je er naast blijven staan om te zien hoe het wordt gedaan en nog liever zou je zélf meehelpen? Over het algemeen worden garageklanten meestal met een ‘bakkie’ in een wachtruimte gestuurd; wegwezen!
Bij Ralf Müller’s toplocatie “Camperience” in Rotterdam gaat het in wezen precies andersom.
Hier kun je sowieso elke handeling vanuit een perfecte open wachtruimte helemaal volgen, met een kopje cappuccino in je hand en mooier nog: meestal op zaterdagen zijn er de workshops waar je onder begeleiding en met deskundige hulp van gespecialiseerde monteurs nu zélf je mover, je zonne-dak, je schotelantenne of wat dan ook kunt monteren! Dat willen we meemaken!

Nieuwe wind in accessoireland
Petra en Ralf Müller zijn voorwaar geen onbekenden op het terrein van de meest uiteenlopende caravanaccessoires zoals movers, antennes, zonnecellen, airco’s, kachels of andere zaken áán de caravan maar pas sinds korte tijd is hun Camperience in een prachtig nieuw pand ondergebracht! Ralf: “we hebben vervolgens zelf een aantal ruimten ingebouwd, er is een bescheiden winkel gekomen, een magazijn natuurlijk en we hebben bijzondere hydraulische bruggen aangebracht omdat je een caravan op meer manieren moet kunnen optillen, als geheel maar ook bij het chassis bijvoorbeeld. Bovendien hebben we hier een complete remmentestmachine, we hebben Bovag/Focwa certificatie. Vanzelfsprekend doen we ook alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden aan caravans en campers.
Iets verderop heeft Caravan Trading Hoogvliet ook een werkplaats die het onderhoud aan campermotoren kan doen dus je hoeft  niet meer naar twee adressen. Wij wilden nu een nieuw concept proberen, live meekijken in de werkplaats via een 12 meter lange glazen wand vanuit een gezellige wachtruimte. Die transparantie werkt aanstekelijk want het lijkt erop dat ons nieuwe pand al zowat te krap wordt (brede lach, red.). De klanten stellen onze open werkwijze in elk geval erg op prijs!”
Inderdaad is het op de zaterdag, waar nu ook live workshops worden gegeven al direct om 08.00 uur een drukte van jewelste!
Bij Camperience begint het ‘seizoen’ blijkbaar een flink stuk eerder! Afgezien van de naar schatting 15 tot 20 movers per week (!) worden er bij Camperience dus ook veel volautomatische schotelantennes/ satellietontvangers voor caravans en campers gemonteerd, net als zonnepanelen, airco-installaties, camera’s voor een beter zicht rondom en beveiliging. Plus reparaties, de bekende apk onderhoudsbeurten en alle mogelijke accessoires voor uw caravan en/ of campers. Door de hoge omzet zijn de prijzen heel scherp te houden. Ralf: “we doen dus eigenlijk alles op het gebied van caravans, behalve de verkoop, dát laten we aan anderen over!” Aan merken geen gebrek en ook geen eenkennigheid. Alleen al voor wat betreft de movers noemt Ralf een ‘paar’ merken: “Wij leveren elk merk, zoals P1, EnDuro, Truma, Powrmover, Simpark, ons eigen merk Camperience, Reich, E-GO, Kronings, Alko, e.a. Er wordt momenteel wel gewerkt aan elektromotoren in bijv. de wielassen maar die prijzen zijn nog erg hoog. Sommige caravanmerken laten ruimte voor een mover maar eigenlijk krijgen we elke mover onder vrijwel alle typen.” Het principe van een mover is eigenlijk hetzelfde als het oude Solexje: een motor met ruw aandrijfwiel op de band zetten en dan in dit geval bedienen met afstandsbediening in laag tempo, via eigen accu, per wiel vooruit/achteruit. Een kind kan de was doen maar ook een mover bedienen!
Door de hoge belangstelling draait er op zaterdag zelfs een shift-dienst met een montage-middagploeg. Als Petra en Ralf niet in de accessoires hadden gezeten, konden zij ook een restaurant runnen want tussen de middag staat er zelfs een prachtige lunch gereed! Onze tip: doe ook deze Camperience!

 

CampAlg 03

CampAlg 04

CampAlg 05

CampAlg 06

CampAlg 07

CampAlg 08

CampAlg 09

CampAlg 10

CampAlg 11

CampAlg 12

Informatie: CAMPERIENCE, Rotterdam.
Tel. 010-2959529 of via internet: http://www.camperience.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: