Spring naar inhoud

Glamperen op een 17e eeuws landgoed in de Auvergne, Frankrijk

13 januari 2012

Midden in de ongerepte natuur van de Franse Auvergne, waar de wuivende zonnebloemen en de witte Charrolais koeien de uitgestrekte velden bewonen, ligt het fraaie landgoed Domaine les Gandins. Ver weg van massaal en gekunsteld vakantievertier, maar dicht bij de kwaliteit, de rust en de schoonheid van het eerlijke platte land. Domaine les Gandins dateert uit 1674 en sinds december 1999 wordt het 10 hectare grote landgoed beheerd door de huidige bewoners Bart en Liesbeth Gielens – Hamilton. De omgeving nodigt uit tot het beoefenen van diverse sporten en het ontdekken van tal van aantrekkelijke bezienswaardigheden. Kortom, dé ideale vakantiebestemming voor het gehele gezin.
 

Situatie ter plekke
Domaine les Gandins ligt op een idyllische plek, net even buiten het charmante dorpje Saint Germain de Salles. Het middelpunt van het landgoed is een karakteristiek landhuis waar comfortabele gastenkamers worden verhuurd. Rondom het landhuis bevinden zich enkele vakantiewoningen (gites), een kleinschalige camping en het tentenhotel met 5 Openair Lodges. Het landgoed heeft een natuurlijk zwembad: de rivier La Sioule, goed toegankelijk voor kinderen van alle leeftijden. Op het uitgestrekte, veilige terrein zijn tal van attractieve speelgelegenheden.

Optimaal vakantie genieten in een Openair Lodge
Kamperen in de vrije natuur met het comfort van een vakantiehuis, of te wel glamperen. De Openair Lodge is zeer ruim (50 m2) en is ingericht voor zes personen. U hoeft niets mee te nemen, want alles is er gewoon. Van volledig ingerichte keuken tot 3 slaapkamers met comfortabele bedden, en van kinderstoel tot een eigen badkamer even verderop. Mocht het een kille dag zijn, dan kunt u de kachel ontsteken. Uw Openair Lodge ligt aan de oever van de idyllische rivier la Sioule. Een heerlijk rustig kindvriendelijk plekje om te zwemmen, te kanoën, te vissen of gewoon lekker een boek te lezen. ‘s Avonds ontsteekt u de barbecue en zoeken de kinderen met hun vriendjes alvast hout voor het kampvuur. Of u schuift aan bij de tables d’hôtes waar de gastheer een heerlijk viergangen menu serveert.Verdere gegevens Domaine Les Gandins:

Voor een verblijf in de Openair Lodges kunt u terecht van 1 april tot 15 september. Tijdig reserveren is noodzakelijk en dit kan telefonisch of via mail. Men spreekt Nederlands.
Tarieven:
Per week: € 535,- in het middenseizoen en € 898,- in het hoogseizoen, inclusief bedlinnen
Toeristenbelasting: € 0,20 per persoon per nacht (m.u.v. kinderen tot 13 jaar)
Eindschoonmaak (verplicht): € 46,50

VOOR MEER INLICHTINGEN EN RESERVERING:
Domaine les Gandins
Bart & Liesbeth Gielens – Hamilton
1, Allée des Gandins
03140 Saint Germain de Salles
Telefoon: 0033 470568075
Mobiel: (0033 630333655)
E-mail: info@domainelesgandins.com
Website: www.domainelesgandins.com

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: