Spring naar inhoud

Fendt Caravan Club Nederland vierde afgelopen jaar haar derde lustrum

5 januari 2012

“Het enige wat ons bindt,is de Fendt caravan”
“Het enige wat ons bij elkaar heeft gebracht, is de Fendt caravan. Maar uit die samenkomst zijn mooie vriendschappen ontstaan. Zo hecht zelfs, dat een groot aantal van onze leden alleen nog maar kiest voor een Fendt caravan. Omdat ze anders geen lid meer kunnen zijn van de Fendt Caravan Club Nederland”, zegt voorzitter Elisabeth Rosenbaum.

We bevinden ons deze zaterdagochtend op Camping Biesbosch Marina in het Brabantse Drimmelen. De oogjes van de leden van de Fendt Caravan Club Nederland, die hier negen dagen lang hun 3e lustrum vieren, zijn nog behoorlijk klein. Gisterenavond is het laat geworden. Met de aanwezige 179 leden heeft men een jubileumfeest gevierd in Fort Gertrudis in Geertruidenberg. Straks brengen ze met z’n allen een bezoek aan Santspuy, een asperge en wijnboerderij in Etten-Leur. De activiteiten maken onderdeel uit van de festiviteiten bij gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de club. Een feest dat ze negen dagen lang vieren op Camping Biesbosch Marina in Drimmelen. En onder een stralende hemel.

Het begin
In het programmaboekje vertellen Theo en Paula Nouwen uit Den Bosch hoe de vereniging 15 jaar geleden is ontstaan. “Het begon in november 1994 toen wij een uitnodiging van Henny Damler ontvingen. Hij wilde peilen of er voldoende animo was onder de Fendt-caravanbezitters om een Fendt Caravan Club (F.C.C.) in Nederland op te richten. En ja, die animo was er, want 4 maart 1995 volgde in de Veluwehal in Barneveld de oprichtingsvergadering. Het zou de FCCN club worden.” Theo en Paula moeten nog lachen als ze terugdenken aan die tijd: “Aanvankelijk hadden we weinig zin om lid te worden. De meerderheid van de leden was grijs getint en we hadden moeite om ons daar bij aan te sluiten.” Maar zeggen ze nu: “Eenmaal lid, bleek het zo leuk dat we nooit meer een activiteit hebben gemist. Inmiddels zijn wij zelf grijzer en de trotse grootouders van 6 kleinkinderen. Vanaf de eerste reis bleek, dat we ons enorm goed thuis voelden. De sfeer was geweldig en de onderlinge contacten groeiden uit tot vriendschappen. Juist die vriendschappen hebben ons al die jaren verbonden met elkaar en met de vereniging. En dat geldt voor al deze mensen.”

Fendt caravan
“Uit deze vereniging zijn in de loop der jaren heel veel mooie contacten en vriendschappen ontstaan. Zo sterk zelfs dat veel van onze mensen alleen al om die reden steeds weer kiezen voor een Fendt.” De vereniging telt in totaal ongeveer 400 leden, bestaande uit zowat 200 koppels. Doel van de vereniging is te genieten van de caravan, het maken van plezier en genieten van de reizen. De ontmoetingen tussen leden staan centraal, al blijft de uitwisseling van kennis en ervaring rond de Fendt caravan natuurlijk ook niet onbesproken. De gezamenlijke weekenden en lange reizen staan in het teken van culturele ontmoetingen en bezoeken aan het buitenland. Rosenbaum: “In al die jaren hebben wij met z’n allen veel gedaan, gezien en ondernomen. Kastelen bezocht, maar ook fabrieken. Parken zoals de Keukenhof, vlindertuinen, dierentuinen, Diverse grotten en mijnen, bloemencorso, workshops. Maar ook rondleidingen in diverse grotere steden. De lijst van landen waar we zijn geweest, varieert van bezoeken aan België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Tsjechië, Oostenrijk, Engeland tot Schotland, Denemarken, Polen, Scandinavië, Hongarije.

Herfsttreffen
“Maar het hoogtepunt blijft altijd het jaarlijkse Fendt Treffen in het najaar”, zegt Paula Nouwen: “Het eerste Herfsttreffen werd gehouden in oktober 1997. Een evenement wat dit jaar voor de 14de keer wordt georganiseerd. Wij hebben zelf 10 jaar het Herfsttreffen, met veel plezier, mee georganiseerd. Elk jaar werd de belangstelling groter, zodat we afgelopen jaar 112 caravans telden.”

Stabiel
Begonnen in 1995 met 115 leden, is het ledenaantal al die jaren vrij stabiel gebleven. Momenteel zijn dat er rond de 200 paren. “Voor ons is er maar één conclusie”, aldus Paula en Theo Nouwen: “We hebben een hechte vriendenclub en we hebben geen moment spijt, dat we lid zijn geworden van de FCCN club. Want het geeft ons vriendschap, plezier en hele gezellige reisjes.”

Wijn- en aspergeboerderij
Tijdens het bezoek aan Santspuy, de wijn- en aspergeboerderij, blijkt weer eens hoe vriendschappelijk de sfeer is. Er heerst veel gezelligheid en iedereen lijkt het erg goed met iedereen te kunnen vinden. Zeker wanneer na een rondwandeling over de aspergevelden en de wijngaarden van Etten-Leur de wijn op tafel komt. Tijdens het proeven zegt voorzitter Rosenbaum: “Onze slogan is: Onze hobby is een Fendt”. Waarop een van de leden gekscherend haar man aankijkt en opmerkt: “Onze hobby is een vent!”

Informatie; Fendt Caravan Club Nederland,
Anneke Hoogelander: 06.500.49.79.23
E-mail: annekehoogelander@online.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: