Spring naar inhoud

Kamperen aan het water van de Wetering: De Turftente in Wetering

16 december 2011

De camping van Ali en Rob Bastiaans vindt z’n oorsprong in de jaren 60. Sinds 1987 is De Turftente in handen van de Bastiaans. Zij zorgen er voor dat het kleinschalige karakter behouden blijft.
turftente
 

 

Op het land waar nu camping de Turftente is gevestigd, stonden vroeger de hutjes waar de turfstekers in leefden. Rob Bastiaans is eigenaar van De Turftente. Hij kent de geschiedenis. ‘De camping zelf is ontstaan in 1966, aan de zuidkant van De Weerribben. Inh die tijd was het een boerderij met wat kampeerplaatsen. Voor die tijd was dat nieuw. Sinds 1987 zijn wij, Ali en ik, hier De Turftente gestart. Van de primitieve, uit turf en doek bestaande hutjes van de turfstekers is natuurlijk niets meer terug te vinden. Alleen de naam herinnert daar nog aan. De Turftente is een mini-camping met 15 plaatsen. De caravans hebben doorgaans een eigen plekje, gescheiden van de tenten. Maar ik zie dat er een toename in caravans is. Dus nemen die ook steeds meer ruimte in op de camping.’ Rob runt De Turftente in z’n eentje, Ali heeft een vaste baan elders.
 

Wat is de kracht van De Turftente? Rob Bastiaans: ‘De kleinschaligheid. De mensen die voor deze camping kiezen, kunnen zichzelf vermaken. Zij zitten niet te wachten op een bingo-avond. De Turftente ligt schitterend aan het water De Wetering, die het Giethoornse Meer verbindt met de Friese meren.’ Vanaf het Giethoornse Meer kom je plaatsjes tegen als Nederland, Muggenbeet en Kikkerij. Hier kun je prachtige vaartochten uitzetten. Daarvoor kun je een fluisterboot huren. Maar op De Turftente zelf worden ook kano’s verhuurd. Dan moet je alleen wel zelf peddelen, iets om rekening mee te houden bij het bepalen van de lengte van de route… Dichter bij huis blijven? De Wetering is voor vissers de ideale stek om je hengel uit te gooien. En ondertussen lekker kijken naar alles wat hier voorbij vaart. En fietsers kunnen genieten van een uitgebreid en vernieuwd fietspadennet. De Turftente heeft naast staplaatsen ook een huur stacaravan en een appartement. Huisdieren zijn in overleg toegestaan, mits aangelijnd.
 

turftente

Camping De Turftente, Wetering Oost 74, Wetering,
www.turftente.nl, 0521 371324

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: