Spring naar inhoud

Kamperen bij de rietsnijder: camping De Slamme in IJsselham

14 december 2011

Een minicamping met 15 plaatsen, bij een rietsnijdersbedrijf. Rust voert hier de boventoon. Maar alle aantrekkelijkheden van De Weerribben zijn hier op korte afstand te vinden. Dit is camping De Slamme.
slammev
 

Een landweg, en daar een zijweggetje van. De weg loopt door de weilanden naar een boerderij, van de buitenkant af is nauwelijks te zien dat je een camping nadert. Camping De Slamme in het gehucht IJsselham is een minicamping die nu voor het vijfde seizoen open is. Eigenaren Bert Jan Poelsma en zijn vrouw Mieke hebben een riettelersbedrijf. In de winter wordt het riet gesneden, in de zomer wordt het riet opgebonden. Je kunt als bezoeker van de camping zien hoe dat in z’n werk gaat, want Bert Jan doet dat in een grote loods bij de camping. De Slamme is verder een S.V.R. ‘boerencamping’ met 15 plaatsen en prima sanitair. Voor de kinderen zijn er pony’s. Bert Jan: ‘Verder is het hoofdkenmerk van de camping: rust. Maar De Slamme ligt heel gunstig ten opzichte van het Nationaal Park De Weerribben, De Wieden, maar ook Ossenzijl, waar het bezoekerscentrum van Staats-bosbeheer wandel- fiets en kanoroutes uitzet. Ook winkels zijn op fietsafstand in Oldemarkt te vinden.’ Mieke: ‘Nu we een paar seizoenen draaien, merk je dat gasten terugkomen. Dat is altijd een goed teken. De redenen die genoemd worden zijn steeds de rust van de camping, en het goede en schone sanitair. Maar er is ook een ‘slechtweer-accommodatie waar gasten ook wel samen ontbijten, dat is heel gezellig. En juist het ontbreken van luxe faciliteiten is voor velen een voordeel. Op de camping zijn natuurlijk wel verschillende warm-waterpunten, er is een wasmachine en een stortplaats voor het chemisch toilet.’ Op het bord met de naam van de camping staat: ‘Kamperen bij de rietboer, krek dat is ‘t’. En daar kunnen de gasten zich in vinden!
 

Harm (80) en Maria (72) van der Hoop komen net met hun caravan uit Duitsland. Voor ze naar thuis-haven Joure rijden, zijn ze hier nog veertien dagen te vinden. Maria: ‘We kennen De Weerribben en kwamen ooit eens langs deze camping. We kregen een rondleiding en werden zo hartelijk ontvangen dat we besloten hier zeker eens met de caravan terug te komen. We hebben hier nu zelfs een stalling geregeld. In deze vakantie genieten we weer zo van de schitterende natuur hier, al die bloemen. Het lijkt wel één grote tuin. Vanuit het Natuurcentrum hebben we al wandelroutes gevolgd en fietstochten gemaakt. En als je terug-komt pak je een goed boek. Mij hoor je dan niet meer…’ Harm en Maria noemen zichzelf ‘nomaden’, ze trekken het liefst rond met de Dethleffs die ze al 14 jaar hebben. De Slamme is daarbij een vast punt geworden.
 

In de Chateau Cantara ‘wonen’ Dinie en Jan de Vries. Zij komen uit Geleen. Jan is even op de fiets vers brood halen in Oldemarkt. Dinie vertelt: ‘We zijn hier op aanraden van vrienden terecht gekomen. En we zijn blij dat we hun tip hebben opgevolgd. Het is hier erg gezellig, de eigenaren en de gasten zijn vriendelijke mensen, je voelt je hier meteen thuis. We staan hier nu een week, maar de natuur blijft boeien. We zoeken mooie plekjes aan het water op met de auto en kunnen daar uren zitten en genieten. Ik fiets niet meer, maar het gebied leent zich ook uitstekend voor tochtjes met de auto.’
 

slamme
Camping de Slamme heeft 15 plaatsen en is te vinden
aan de IJsselhamweg 1in IJsselham. Tel. 0561 451537
of 06 18276618/06 31321192. www.slamme.nl.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: