Spring naar inhoud

Natuurdomein: De Landerije in Basse

9 december 2011

De toevoeging ‘natuurdomein’ aan de naam De Landerije zegt genoeg. Het geeft iets weer van de filosofie van deze camping. De Landerije is een camping met een beperkt aantal plaatsen, waar het vooral draait om de rust, de natuur en om het ‘jezelf zijn’.
landerije
 

Rein Punter en Paula Stuart hebben met De Landerije een camping opgezet die helemaal bij hen past. Paula Stuart vertelt hierover: ‘We hebben heel veel gereisd en veel campings gezien. Wat ons altijd weer opviel was dat het er druk was, kinderen vaak de boventoon voerden en er veel georganiseerd was. In 2004 hebben we De Landerije overgenomen en in 2006 zijn we met De Landerije ‘nieuwe stijl’ gestart. Wat we anders wilden? Vooral dat je op de camping helemaal jezelf kunt zijn. Het natuurlijke karakter voert de boventoon. Het terrein is glooiend, zoals ook de omgeving van Basse is. Op de vier ha. zijn ongeveer 42 plaatsen die zijn verdeeld over drie velden. De beplanting is gekozen in overeenstemming met de natuur hier.’ Niet alleen de begroeiing is streekeigen. Paula: ‘Onlangs hebben we een nieuw sanitair gebouw gerealiseerd in de vorm van een schaapskooi.’ Paula is gids voor het IVN, natuur speelt bij haar een belangrijke rol. Als gasten aangeven belangstelling te hebben voor een begeleide tocht door de natuur, dan kan Paula dit organiseren.
 

Paula: ‘Voor kinderen is deze camping minder geschikt, juist omdat rust zo hoog in het vaandel wordt gevoerd. Huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein.’ Horecafaciliteiten, het spreekt bijna vanzelf, zul je op deze camping niet vinden. Paula: ‘Voor de eerste levensbehoeften kun je terecht in Steenwijkerwold, daar zijn enkele winkels te vinden.’Jaap en Tineke Pipping uit Valkenswaard reizen meestal naar het buitenland, daar strijken ze dan twee of drie weken neer op één plek die zij met zorg uitkiezen. Maar dit jaar is het De Landerije in de herhaling, want ook vorig jaar waren zij hier te vinden. Jaap: ‘We vonden deze plek via via, het werd ons aangeraden vanwege de natuur van De Weerribben en de leuke omgeving. We maken hier heerlijke fietstochten en wandelingen, naar het plaatsje Nederland en Kalenberg. Gisteren was het weer wat minder en zijn we naar een orchideeënboerderij geweest in Luttelgeest. Dan denk je: Luttelgeest, dat is het einde van de wereld, dat zal wel een beetje amateuristisch zijn aangepakt. Maar nee! Heel professioneel, echt een aanrader. Prachtige orchideeën en ook een vlindertuin.’ Over De Landerije zijn Jaap en Tineke al even enthousiast. ‘Fijne grote plaatsen, alles is goed verzorgd en gezellig. In de toiletruimte staat een vers bos rozen, bij de wasbakken liggen lekkere stukjes zeep.’ Wil je weten wat er in de omgeving te doen is? In de ontvangstruimte ligt alle info ter inzage.
 

Ook Ad en Gon Leppers uit Uchelen, bij Apeldoorn, zijn weg van de rust op de camping. Ad:’Mijn broer gaf mij deze tip, je ziet hier veel 60-plussers, gezinnen komen hier niet. Voor kinderen is het hier ook niet aantrekkelijk. We zijn hier voor het tweede jaar, vorig jaar hebben we veel gevaren met een fluisterboot, dat is erg leuk. De natuur zie je dan op z’n mooist. Verder zijn hier leuke plaatsjes zoals Kalenberg met die leuke kleine vervenershuisjes en ook Steenwijk is de moeite waard. Daar hebben we gisteren een stadswandeling gemaakt.’
 
landerije

Camping De Landerije, Basserweg 17 a, Basse
www.camping-natuurdomein-delanderije.nl
tel. 0630539356 of 0622541810

One Comment
  1. Daan Telepary permalink
    30 september 2013 17:31

    T O P CAMPING EEN ECHTE AANRADER

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: