Spring naar inhoud

Mini-Camping De Stille Verkwikking, Ossenzijl

7 december 2011

Vier jaar geleden stopten Imke en Jannie Weemstra met melken. Hun veehoudersbedrijf was verleden tijd en zij richtten zich vanaf die tijd helemaal op de mini-camping die De Stille Verkwikking heet, een knusse S.V.R. camping waar paarden een belangrijke rol spelen.
verkwikking

Aan de weg die naar Ossenzijl voert, vlak voor je het dorp zelf hebt bereikt, zie je mini-camping De Stille Verkwikking liggen. Er staat een kar voor met wat brocante en opvallend is de Pipowagen. De camping is negen jaar geleden gestart bij het melkveehoudersbedrijf van Imke en Jannie Weemstra. Vijftien plaatsen heeft deze camping te bieden. Of er vijfentwintig of vijftien plaatsen zijn, hangt samen met het beleid van de gemeente. Maar wat Jannie betreft is vijftien meer dan voldoende: ‘Met wat minder plaatsen heb je de mogelijkheid om op een veel persoonlijkere manier een camping te hebben. Omdat we een boerderij hadden, waren we toch altijd al thuis, dus zo zijn we op het idee van een camping gekomen. Vier jaar geleden zijn we gestopt met de veehouderij. Naast de camping zijn we ook een Bed & Brood gestart voor twee personen. En we hebben de Pipowagen ingericht voor wie eens een nacht op een heel ander manier wil slapen.’ De Pipowagen is geschikt voor twee personen die gezellig in een echte bedstee kunnen slapen en het ontbijt op het terrasje voor de wagen geserveerd krijgen. Eventueel kunnen twee kinderen in de Pipowagen in de ‘woonkamer’ op een luchtbed slapen. Je kunt de Pipowagen zelfstandig huren of als bed & Brood.
 

Paardenpension
Dat De Stille Verkwikking een boerenbedrijf was is duidelijk merkbaar. Imke: ‘Nog steeds is er jong vee, kalveren die hier de eerste tijd opgevoed worden. En het is hier altijd bedrijvig omdat we een paardenpension hebben met een paardenbak erachter. Regelmatig komen er mensen langs om hun paard te verzorgen of te berijden. Soms kunnen gasten ook op ons eigen paard rijden. Voor de kleintjes hebben we naast de zandbak en de glijbaan ook wat dieren: kippen en geiten.’
 

Dat dit bestaat
Zij staan hier nu twee dagen: Anna en Mike uit Zevenaar. In de caravan naast hen staan hun vrienden. En zij kennen samen weer iemand die hier in de buurt een tweede huisje heeft en de omgeving op z’n duimpje kent. Anna: ‘Hij raadde ons deze camping aan. Ik moet zeggen: het is hier prachtig, ik wist niet dat dit bestond! Die rust. En de bijzondere achtergrond: de ontstaansgeschiedenis van dit gebied. Vandaag hebben we een rondvaart door de natuur van het Nationaal Park De Weerribben gemaakt, dan kom je al die dingen aan de weet. Gisteren zijn we naar het dorpje Kalenberg geweest, de ontstaansplek van De Weerribben. Heel bijzonder. Eigenlijk wilden we morgen naar huis gaan, maar we hebben besloten om tot het eind van de week te blijven.’Voor Anna en Mike staan de Weerribbentocht per fiets en het dorpje Blokzijl nog op het programma.
 

Caravan-fanaten
Ger en Hetty Faber uit Egmond aan Zee zijn vrienden van Anna en Mike en nu dus ook tijdelijk hun buren. Hetty: ‘Wij hebben onze camper verkocht en daar vorige week deze caravan voor terug gekocht. Caravannen is belangrijk voor ons. In Oostenrijk hebben we ook een caravan staan waar we in de winter vaak met onze vrienden naartoe gaan. Kamperen is ideaal, zo ontspannen, lekker jezelf kunnen zijn, de tijd voor jezelf kunnen hebben. Vroeger huurden we samen met mijn zus en m’n zwager elk jaar een huisje, nu gaan we samen kamperen!
 
verkwikking
Mini-camping De Stille Verkwikking
ligt aan de Lageweg 20, Ossenzjil,
tel. 0561-477343,
www.destilleverkwikking.nl.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: