Spring naar inhoud

Camping De Berken. “Kijk om je heen en je begrijpt waarom we hier graag terugkomen”

4 oktober 2011

Camping De Berken in het Drentse Gasselte stelt de natuur primair. Vanuit het respect voor flora en fauna bieden de eigenaren Jan en Bea van der Weide en Agnes Heijn en Henk Kaptein hun bezoekers het opperste recreatieplezier.

 
caravannen, drenthe

 
Met veel enthousiasme leidt Jan van der Weide ons deze zonnige zaterdag rond over de camping. Voor de caravans en tenten genieten de recreanten van de weldadige rust, de natuur en de gemoedelijke sfeer op De Berken. Helemaal achter in het park laat de familie Teerhuis uit Zaltbommel haar gasten meegenieten van dit weldadige plekje. Volledig ingepakt door de bossen en omgeven door een riant grasveld staat op dit veld enkel hun caravan. Ze genieten tevens van de waterpartij in het midden van het veld die op bijzondere wijze de aandacht trekt van de spelende kinderen. “Kijk om je heen en je begrijpt waarom we het zo naar onze zin hebben, zegt de familie Teerhuis. “We zijn Brabanders en wisten eigenlijk ook niet wat we ons bij Drenthe moesten voorstellen. Maar deze regio is zoveel anders maar tevens zo bijzonder, dat we enorm tevreden zijn met de gemaakte keuze.”

 
Dichte bossages
Camping De Berken heeft een oppervlakte van 5,5 hectare. Naast 105 toeristische plaatsen en 50 seizoen- en jaarplaatsen zijn er ook 3 trekkershutten. De Berken biedt tevens moderne stacaravans te huur aan met een grote veranda. “Kijk”, zegt Van der Weide: “De meeste plaatsen zijn aan drie zijden omzoomd met bosschages. Dat geeft een gevoel van beschutting, maar biedt ook extra veel privacy. Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van 16 ampère elektra, watertappunt, riolering en tv-aansluiting. Achttien plaatsen hebben privésanitair met douche, toilet en wastafel. Verder kan men gebruik maken van een wasserette met 2 wasmachines, droger en een strijkgelegenheid. De camping heeft ook een winkeltje voor vergeten boodschappen, warme broodjes, kranten, ijs en gas. Er is een gezellige ontmoetingsruimte met bibliotheek, waar men gratis boeken en spelletjes kan lenen. Ook kan men gebruik maken van draadloos internet. Naast de camping ligt café-restaurant De Berken, met een ruim terras. Hier kan men zowel gezellig wat drinken als ook uitgebreid dineren. Ook het afhalen van snacks en maaltijden behoort tot de mogelijkheden.

 
Speelfaciliteiten
Speciaal voor de kinderen heeft Camping De Berken een binnenspeelplaats met een klim-, klauter- en glijtoestel en knutselzolder met peuterspeelhoek. Verder over de camping zijn verschillende speelplaatsen, die allemaal variëren in opzet en geschikt zijn voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Voor de groteren zijn er een jeu de boulesbaan en tafeltennistafels. Ook is er een kinderboerderij met geiten, kippen en konijnen. In de vakantie zorgt het recreatieteam van Camping De Berken voor een afwisselend programma met knutselen, spelletjes en speurtochten voor het hele gezin.

 
Omgeving
Vanaf de camping loopt men direct het prachtige natuurgebied Het Drouwenerzand in. Dit is een uniek stuifzandgebied met heide, korstmossen en jeneverbesstruiken. Het gebied wordt begraasd door een kudde Drentse heideschapen. Drouwenerzand werd aangewezen als Natura 2000-gebied en is het eerste Aardkundig Monument van Drenthe. In het gebied is een wandeling uitgezet van 4,5 km. Men kan starten vanaf de camping. Tegenover de camping zijn eveneens twee routes uitgezet door het natuurgebied van de Waterleiding Maatschappij Drenthe. In de nabij gelegen Staatsbossen, bij het Boomkroonpad, zijn diverse wandelingen in lengte variërend van 3 tot 16,5 km. Ook is Camping de Berken ideaal gelegen voor het maken van mooie fietstochten. Vanaf de camping kan men aansluiten op het fietsknooppuntennetwerk.

 
Letterbox
Aan het einde van de rondwandeling zegt Jan van der Weide: “Kom mee! Ik wil je toch nog iets bijzonders laten zien: De Letterbox. De letterbox is een spel waarbij men op zoek gaat naar boxen die in de omgeving zijn verstopt. In een box zit een stempel die men afdrukt in het boekje dat men gebruikt om de boxen te vinden. Men spoort de boxen op met behulp van cryptische omschrijvingen en een kaart met coördinaten die in het boekje staan. Er zijn verschillende boekjes. De tochten leiden naar de mooiste plekjes en geven extra informatie en wetenswaardigheden over de omgeving. Letterboxen is voor alle leeftijden. Men bepaalt zelf wanneer en hoelang het spel te spelen en ook of men wandelend of fietsend gaat.

 
Gegevens:
Grondoppervlakte: 5,5 hectare,
Caravanplaatsen: 170,
Toeristisch kamperen: 150
Stacaravans: 25,
Trekkershutten 3,
Geopende van april tot oktober.

 
caravannen - drenthe
caravannen - drenthe

 
Informatie:
Camping De Berken,
Borgerweg 23,
9462 RA Gasselte,
0599-56.42.55,
E-mail: info@campingdeberken.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: