Spring naar inhoud

Camping de Weyert; Recreëren in het nationaal beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa

3 oktober 2011

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals ze dat al eeuwen doet. In deze uitzonderlijk gaaf gebleven regio, creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur. Midden in dit landschap ligt Camping de Weyert in Rolde. Naast het Dorp van Bartje.
 
caravannen, drenthe
 
Opa en Oma Van Slochteren uit Groningen genieten voor hun caravan van het spel van hun kleinkinderen. Voor hun eigen plezier, maar ook om de ouders van de kinderen even rust en vakantie te gunnen, nemen ze de kleinkinderen ieder jaar enkele dagen mee op vakantie naar Camping de Weyert in Rolde. “We komen hier graag omdat het een goed geoutilleerde camping is. De caravans staan opgesteld rond een veld waar op het midden terrein de kinderen alle ruimte hebben om te spelen. Op die manier kunnen we zelf relaxen en toch een oogje in het zeil houden.”
 
Familiecamping
Camping de Weyert is een echte familiecamping, met diverse recreatiemogelijkheden. De Weyert biedt ruime caravanplaatsen die zijn verdeeld over twee kampeervelden. Maar men kan ook kiezen voor het huren van een van de chalets of een van de 5 hooiberghutten. “Dat laatste is nieuw, maar zeer populair”, weet eigenaar Frits Sturris: “De hutten bieden veel luxe en comfort en de mensen hoeven zelf weinig mee te slepen, want alles is er. En de huurders genieten een bijzondere belevenis aan het slapen in een bedstee”. Ook de familie van Rooy uit Eindhoven heeft het enorm naar hun zin. “Drenthe mag dan bij veel mensen minder bekend zijn, het is een regio die erg veel te bieden heeft. Leuke dorpjes, prachtige fietsgebieden. Zeker wanneer men zich verdiept in de geschiedenis van Drenthe komt men tot bijzondere ontdekkingen. Wij kozen voor De Weyert omdat Rolde een gezellig dorp is, met veel activiteiten in de zomermaanden.”
 
Camping de Weyert is goed is onderhouden, de eigenaren zijn zeer vriendelijk en gastvrij. En men recreëert vlakbij het centrum van Rolde. Daarmee heeft men alles binnen handbereik.
 
Hooiberghutten
De vijf Hooiberghutten op de Weyert zijn nog nieuw, maar bieden een ideale recreatiemogelijkheid voor hen die liever de tent of caravan thuis laten. De hooiberghut biedt slaapruimte aan vier personen en bestaat uit een 2 persoonsbedstee (140 x 200cm), verder een zit/slaapbank, eethoek, complete keukeninrichting, inclusief een koelkast. Woonkamer met openslaande deuren naar het terras en een toilet met wastafel.
 
Binnenspeeltuin
Voor de kinderen is er voldoende te beleven op de camping. Naast diverse sport en spelmogelijkheden op het middenterrein van de kampeervelden, beschikt De Weyert over een overdekte recreatiehal met een oppervlakte van 300m2, met diverse speeltoestellen. Onder andere een echt André Kuipers Space Centre. Kinderen tot 7 jaar kunnen in dit spacecentre een reis in de ruimte nabootsen en voelen zich als een echte ruimtevaarder. Kinderen tot 10 jaar, die graag een uitdaging aangaan, kunnen zich uitleven op de vele klimmogelijkheden van het allernieuwste speeltoestel. Behalve de speeltoestellen kunnen de jongere kinderen genieten van het springkussen. Voor de wat oudere kinderen is er een tafeltennistafel en een voetbalspel. In de vakanties biedt de Weyert een uitgebreid recreatieprogramma. Als extra service kan men bij de receptie zijn interesse kenbaar maken om elke ochtend een krantje te ontvangen en te genieten van vers gebakken broodjes.
 
Wandelen en fietsen
De omgeving van Rolde leent zich uitstekend om te fietsen en te wandelen. In 2005 stuurde de Stichting Natuur en Milieu – afgekeken van de Guide Michelin – inspecteurs op pad om de 50 mooiste landschappen in Nederland te selecteren en van sterren te voorzien. Twee gebieden werden geselecteerd met 5 sterren. Een daarvan is het Drentse Aa gebied. Bekend is ook het Balloërveld dat net boven Rolde ligt. Het gebied is uniek vanwege de uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingen. Het is een bijzonder mooi landschap waar men nog een schaapherder kan ontmoeten. Verder loopt het beroemde Pieterpad langs de camping en starten er negen fietsroutes dicht in de buurt. Loopt men de knapzakroute dan komt men o.a. langs hunebedden, de Kampsheide, de schaapskooi en het cultuur historische Balloërveld. De route is tussen de 15 en 18 km lang. De Weyert zorgt voor een knapzak inclusief versnaperingen voor onderweg.
 
Gegevens:
Grondoppervlakte: 5,5 hectare,
Jaar- en seizoensplaatsen:70,
Toeristische plaatsen: 90
Chaletpark met circa 30 chalets.
Verhuur hooiberghutten met de belevenis van de bedstee.
Geschikt van 2 tot groepen van 20 personen.
Chalets, stacaravans en hooiberghutten zijn te huur van 1 april tot 1 nov.
 
caravannen, drenthe
 
Informatie;
Camping De Weyert,
Fam. F. Sturris
Balloërstraat 2
9451 AK Rolde
info@deweyert.nl
www.deweyert.nl
www.slapenineenhooiberg.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: