Spring naar inhoud

Camping Vorrelveen; Genietend van het avondrood boven Vorrelveen

30 september 2011

Even weg van de Beilervaart in Drenthe, langs een weg die midden door de velden voert, ligt Camping Vorrelveen. Een voormalige melkveeboerderij, waar John Teuben en Bianca van de Berg, in 2002 vanuit Voorburg neerstreken. “We zochten de rust en de ruimte. Die hebben we hier op een weldadige manier gevonden. Daar willen we nu ook andere mensen van laten meegenieten”.
 
caravannen, drenthe
 
Voor hun caravan zitten Kitty en Wim Flantua uit Haarlem. Jarenlang trokken ze naar Noord-Italie en Frankrijk. Tot ze het rondtrekken een beetje beu waren en kozen voor een vaste recreatiestek in Nederland. De keuze viel op Drenthe omdat je daar enorme boeiende fietstochten kunt maken. Want dat is hun passie. Knusse dorpjes en een rijke natuur wisselen elkaar af. De afgelopen weken hebben Wim en Kitty liefst 758 km afgelegd per fiets en ook voor deze dag hebben ze hun route al gereed.
 
Avondrood
Zij kozen voor Camping Vorrelveen vanwege de perfecte hygiëne en de grote mate van gastvrijheid van John en Bianca. Maar ook voor het prachtige avondrood dat aan het einde van de dag over de camping valt. “We kozen bewust voor een plekje aan de rand van de velden. Kijk wat een prachtig uitzicht en bij avond kleurt de hemel helemaal rood. Dat geeft een waanzinnig mooi beeld”.
 
Bianca vd Berg en John Teuben kwamen in 2002 vanuit Voorburg op zoek naar een locatie waar ze rustig konden wonen en een camping konden realiseren volgens hun ideeën. Niet te groot, maar met een opperste gastvrijheid, geschikt voor gezinnen met kinderen tot 12 a 13 jaar, maar vooral ook voor rustzoekers. Ze slaagden daar bijzonder goed in. Maar als het aan John en Bianca ligt staat Camping Vorrelveen pas aan het begin: “We gaan Camping Vorrelveen steeds verder ontwikkelen. We willen een combinatie maken van caravan-recreren en een bed en breakfast. Vooral ook gericht op de vele fietsers die een overnachting zoeken”.
 
De camping
De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet en iedereen mag zelf zijn plek uitkiezen. Op het speelveld is voldoende vermaak voor kinderen van verschillende leeftijden. Er is een kabelbaan, een schommel en een speelfort met glijbaan, klimmuur en zandbak. Verder zijn er verschillende skelters. Recreanten die geen caravan bezitten of liever niets meesjouwen, kunnen gebruik maken van de Waard huurtent. Als extra’s verzorgt Bianca voor kampeerders een heerlijke ontbijtservice. “Kleinschaligheid, rust, service en kwaliteit zijn bij ons vanzelfsprekend”, zegt ze. De camping heeft haar eigen kruidentuin. Hier vindt men o.a. basilicum, salie, pepermunt, rozemarijn. De campinggasten mogen hier vrij gebruik van maken. In de schuren van de voormalige boerderij werd een knusse recreatieruimte op gezet die bijzonder populair is bij de recreanten. Het is een plek van sfeer en ontmoeting.
 
Omgeving
Over de omgeving weten Kitty en Wim Flantua alles te vertellen. De 758 fietskilometers brachten hen o.a. door het Hijkerveld, een uitgestrekt bos- en heidegebied. Hier is een grote Schoonebeker schaapskudde die ’s nachts in de schaapskooi verblijft. Hier loopt ook de ANWB-fietsroute Beilerdingspelroute. Het Drents-Friese woud ligt op zo’n 7 kilometer afstand en is een zeer uitgebreid gebied waar men vele kilometers per fiets of te voet kan afleggen. Het Nationaal park Dwingelderveld ligt op zo’n 10 kilometer afstand. Het park kent een rijke flora en fauna. Er bevindt zich een groot heideveld, een schaapskooi en een informatiecentrum. Hier is voor de jeugd ook veel te beleven en zijn er leuke kinderroutes uitgezet. Hier ligt ook het planetron dat een bezoekje waard is. Op fietsafstand ligt ook het Fochtelooërveen. Dit is een van de grootste levende hoogveenmoerassen van Nederland. Hier kan men nog zien hoe de turfwinning plaatsvond. Achter Beilen ligt het Terhorsterzand. Een gebied met bos, heide en vennen. Er is ook een zwemplas die vrij toegankelijk is. Naast al dit natuurschoon zijn er vele oude schilderachtige plaatsjes te bezoeken. Dwingeloo heeft een prachtige oude dorpskern. Diever met zijn middeleeuwse centrum heeft een informatiecentrum en hier starten tal van fiets- en wandelroutes. Orvelte is een bekend museumdorp met zeer prachtige oude boerderijen. Hier loopt ook voor de kinderen een leuke route, genaamd: Het pad van Theodoor. Het is een spannende ontdekkingstocht. Voor wandelaars van het Drenthepad is Vorrelveen een geschikte uitvalsbasis. In de regio zijn ook verschillende knapzakroutes. Camping Vorrelveen beschikt over 2 huurfietsen. Vlakbij de camping zijn verder twee zwemplassen: het Blauwe meer en het Hijkermeer. Op 1 kilometer afstand kan men vissen, maar ook in het Hijkermeer zijn enkele steigers aangelegd voor vissers
 
Gegevens:
Grondoppervlakte: 2,1 hectare,
Kampeerplaatsen: 30,
Huurtent: 1,
Tevens winterstalling aanwezig.
Gratis gebruik van internet.
 
caravannen, drenthe
caravannen, drenthe
 
Informatie:
Camping Vorrelveen,
Vorrelveen 10,
9411 VP Beilen,
Tel: 0593.52.72.61.
E-mail: info@1camping.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: