Spring naar inhoud

Vakantiepark Diana Heide; In één seizoen 30% groei in populariteit

29 september 2011

“Het eerste seizoen onder nieuwe directie van Hendrik-Jan Mensink, eveneens eigenaar van Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, kreeg Diana Heide in Amen een 9,3 als waardering. “Het geeft aan dat we sterk op de goede weg zijn”, zegt Richard Gleym, beheerder van Diana Heide in het Drentse Amen. “En dit park heeft nog veel meer potentie”.
 
caravannen, drenthe
 
De afgelopen jaren groeide Diana Heide naar 325 toeristische plekken. Maar dat is niet het allerbelangrijkste, weet Richard Gleym: “Het eerste seizoen haalden we dertig procent meer toeristen, terwijl we nog midden in de reorganisatie zitten.” Overigens proberen we die reorganisatie zoveel mogelijk buiten de seizoenen te laten plaatsvinden, zodat de bezoekers daar geen last van ondervinden”. De uitstraling van het park nam de afgelopen jaren al aanzienlijk toe. Als voorbeeld noemt Gleym o.a. de nieuwe sanitaire voorzieningen. “Heel erg belangrijk voor de hedendaagse recreant”, weet hij: “Maar we zijn er nog niet. Dit hoge cijfer bewijst wel hoeveel potentie dit park heeft. Deze winter staat bijvoorbeeld een geheel nieuwe entree op de planning.” Een rondgang over het park overtuigt ons van de woorden van Gleym. Diana Heide is een zeer bosrijk park in een sterk glooiend landschap, waar de percelen her en der verstrooid liggen tussen de bomen. Met veel ruimte en privacy.
 
Mooie locatie
“Dit park ligt op een bijzondere locatie”, aldus Gleym: “Aan de rand van het Nationaal Park de Drentsche Aa en middenin de afwisselende en uitgestrekte natuur van de staatsbossen. In het park zie je een gezonde samenhang tussen de natuurlijke rijkdom van de omgeving en moderne kampeervoorzieningen.” Voorzieningen die variëren van caravanplaatsen die van alle faciliteiten zijn voorzien tot chalets en trekkershutten. Ook mindervalide kunnen op Diana Heide terecht in de chalets. Zo is er voor de mindervalide een speciaal chalet ingericht met alle luxe en gemak van thuis. De trekkershutten hebben een oppervlakte van ca 11 m² en zijn geschikt voor 4 personen. Achter de trekkershutten staan de zogenaamde: Trekkershutten Plus. Deze hutten zijn geschikt voor maximaal 5 personen.
 
Gezinnen en ouderen
Diana Heide is een camping voor gezinnen met kinderen tot 12–13 jaar en voor senioren. In de vakanties zijn er veel activiteiten voor gezinnen met kinderen. Verder is Diana Heide het hele jaar door een paradijs voor senioren, die houden van fietsen en wandelen. Of mensen die gewoon weg van alle hektiek willen genieten van hun vrije dagen en hun pensioen. Diana Heide heeft een oppervlakte van maar liefst 30 hectare. De helft is in gebruik als vakantiepark\camping. De andere helft bestaat uit het aangrenzende natuurgebied. De camping beschikt over bijzonder ruime kampeerplekken, met klinkers bestrate paden en moderne en comfortabele voorzieningen. Bij vakantiepret op de camping hoort een zwembad! Van ‘s ochtends 8 tot ‘s avonds 8 uur kunnen alle campinggasten en kinderen een duik nemen in het buitenzwembad. Bij slecht weer kan men terecht bij het zwembad van Hof van Saksen. Verder is er een buitentheater waar regelmatig voorstellingen worden gehouden, vooral voor de kinderen. Ook beschikt de camping over een speeltuin. Klauteren, glijden en lekker in het zand spelen… niets is mooier voor kinderen dan heerlijk te spelen in de natuur. Op Diana Heide staan op meerdere plaatsen vrolijk gekleurde speeltoestellen opgesteld. Er is een supermarkt waar men iedere ochtend verse broodjes kan kopen en een authentiek restaurant. Verder zijn er sportvelden en een eigen roei- en visvijver. Maar zeker voor senioren is het allermooiste om gewekt worden door de kwetterende vogels.
 
De natuur
De 30 hectare eigen natuurgebied van het park bestaat grotendeels uit welvende zandduinen. De zogenaamde ‘ijsduinen’ die zijn begroeid met bomen, struiken en heide. Overal bevinden zich verrassende doorkijkjes. Vanaf Diana Heide loopt men onbelemmerd, de omringende staatsbossen in van maar liefst 1250 hectare vennen, bossen en heidevelden. Het is een ideale omgeving voor fiets- en wandeltochten. Naast een rijke natuur biedt de omgeving meer dan voldoende bezienswaardigheden, zoals Dierenpark Emmen. Het is een van de mooiste dierenparken van Europa. Bezoekers krijgen een kijkje in het dagelijkse leven van dieren uit alle werelddelen. In het Drentse dorp Oranje, circa 14 kilometer van het vakantiepark vandaan, staat de leukste overdekte trekpleister van Nederland. Namelijk Speelstad Oranje. Er zijn tientallen attracties, speelattributen en toestellen, die garant staan voor urenlang genieten. Zoals een griezelhuis, de jumping star, botsbootjes, trampolines, Wacky Worm achtbaan, piratenschip, lachspiegels, draaimolens, reuzenglijbanen en luchtkussens. Speelstad Oranje heeft een speelpark, het sprookjespark en de kinderboerderij.
 
Gegevens:
Grondoppervlak: 30 hectare,
Jaarplaatsen: 50,
Huurchalets: 14,
Toeristische plaatsen: 325,
Trekkershutten: 8,
Het Vakantiepark is van 1 april t/m 30 oktober geopend
 
caravannen, drenthe
 
Informatie:
Vakantiepark Diana Heide,
Amen 53,
9446 TE Amen,
Tel: 0592-38.92.97.
E-mail: info@dianaheide.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: