Spring naar inhoud

Luxemburg is rijk aan ‘gecertificeerde’ campings

11 augustus 2011

Ieder weekend reist de familie Van Beek van Eindhoven naar Obereisenbach. Een dorpje in het noorden van Luxemburg, pal op de grens met Duitsland en België. Daar in die oase van rust, langs de rivier de Our, hebben ze de hele zomer hun caravanplek op Camping Kohnenhof. De camping is eigendom van een Nederlands echtpaar “Wij kiezen voor Luxemburg, omdat je er snel bent en in een compleet andere wereld vertoeft”, aldus Van Beek.

caravannen
 
Kohnenhof ligt aan de voet van een bergmassief, langs de oevers van de rivier de Our. De rust wordt enkel verstoord door het kabbelende water. De camping is 5 hectare groot en voorzien van alle comfort. Zowel voor gezinnen met kinderen als voor senioren biedt de camping, maar ook de streek, alles wat de recreant zich wenst tijdens een relaxte vakantie of een wekelijks weekenduitstapje. En Luxemburg ligt op amper 2 1/2 uur rijden van Eindhoven en is daarmee ook voor een weekendje gemakkelijk bereikbaar.

 
TopCamp
Camping Kohnenhof maakt onderdeel uit van de 4 campings in deze regio, die in 2008 besloten tot samenwerking. Twee campings in de Luxemburgse Ardennen en twee in het zogenaamde Klein Zwitserland (Müllerthal). De vier campings kenmerken zich door een hoog kwaliteitsniveau, maar bezitten elk een eigen identiteit.

 
Camping Kohnenhof, Obereisenbach
Kohnenhof is gelegen in het idyllische Natuurpark Ourdal en beschikt over slechts 105 campingplaatsen. Het is de enige TopCamp zonder eigen zwembad, maar beschikt wel over bijna 1 km oever, direct langs het schone riviertje de Our, waar men uitstekend in kan zwemmen, spelen, varen en vissen. De camping staat bekend om haar uitstekende restaurant met ruim terras, Niet zo maar een campingrestaurant, maar een etablissement van niveau, zowel qua sfeer als qua menukaart. Men kan er op een gezellige manier en in een warme gemoedelijke sfeer lunchen en dineren. De camping grenst aan een groot wandelgebied en als enige camping in Europa biedt Kohnenhof verschillende golfarrangementen aan. De Nederlandse eigenaar van Kohnenhof heeft een speciale liefde voor de golfsport. Niet voor niets dat veel golfers deze camping bezoeken om mee te doen aan de clinics en wedstrijden die worden georganiseerd. Gonnie van Beek en haar man komen vooral voor de immense rust die het gebied uitstraalt. Zittend voor hun caravan zegt Gonnie: “Kun je je een idyllischer plek voorstellen? Naast Camping Kohnenhof behoren tot TopCamp de Camping Birkelt in Larochette, gelegen op een rustig bosplateau boven het historische dorpje Larochette in het prachtige natuurpark Müllerthal. Zij bieden ook mindervalide toegankelijke verhuurmogelijkheden aan.

 
Camping Nommerlayen, Nommern
De Europacamping Nommerlayen ligt in het hartje van Luxemburg en grenst aan het natuurgebied Nommerlayen, waar een van de mooiste wandelingen van Luxemburg te vinden is. Deze 5-sterren camping heeft het predicaat Superplatz ADAC 2010 en is de enige Eurotopcamping in Luxemburg. Als vierde camping is bij TopCamp aangesloten Camping Trois Frontieres in Lieler. Deze ligt op het drielandenpunt van Luxemburg, België en Duitsland, ook in het Natuurpark Ourdal en beschikt over 115 campingplaatsen. Maar het blijft voor elke caravanliefhebber een merkwaardige gewaarwording dat je binnen twee uur in een andere wereld kunt vertoeven.

caravannen
caravannen

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: