Spring naar inhoud

Dethleffs Club Benelux: “Wij zijn een grote familie”

21 december 2010

De bezoekers werden door het bestuur van de Dethleffs Club extra getrakteerd.

Voor veel caravanliefhebbers was de 100 km-Tüv-keuring een extra aanleiding tot een bezoek aan de Technisch Dag, die de Dethleffs Club Benelux organiseerde in het Noord-Brabantse Rucphen. De dag werd gehouden in de bedrijfshallen van De Vossenhoek caravan & recreatie in Rucphen en Mobiledrome in Roosendaal.

In Duitsland is het toegestaan om met een caravancombinatie op de snelwegen 100 km per uur te rijden. Maar daarvoor dient men wel in het bezit te zijn van een Tüv-100 certificaat en dient de combinatie van auto en caravan extra gekeurd te worden. Tijdens de Technische Dag van de Dethleffs Club kon men die keuring laten verrichten. Voor veel mensen was dit een extra aanleiding tot een bezoek. Voor de Dethleffs Club Benelux zelf betekende deze dag veel meer. De club vierde tevens haar één jarig bestaansfeest. Voorzitter Rein Dolstra van Dethleffs Club Benelux vertelt hoe de Duitse producent extra invulling wil geven aan hun slogan: ‘Freund der Familie”. “In Zweden werd enkele jaren geleden gestart met de oprichting van een Dethleffs Club. Een particulier initiatief, waar de Duitse directie zo van gecharmeerd raakte, dat ze ook andere landen stimuleerden dit initiatief te volgen. Ook Roel Voors werd als importeur van Dethleffs in de Benelux geconfronteerd met die vraag. Voors vond veel bijval onder de Dethleffs-gebruikers. “We zijn nu officieel één jaar bezig en mogen ons al verheugen in een aantal van 65 leden”, aldus voorzitter Dolstra.

Dometic presenteerde de nieuwe circulatie afzuigkap.

Een grote familie

De doelstelling is om de gebruikers van Dethleffs caravans en campers tot één familie te smeden en samen zowel leuke activiteiten te organiseren, maar ook als vraagbaak te dienen voor de leden. Dolstra: “We hebben binnen de club bewust Nederland en België samengevoegd, omdat beide landen onder dezelfde importeur vallen.” Dolstra signaleert trouwens een opmerkelijk verschil in de keuze voor recreatiemobiliteit. “Waar je in ons land overwegend caravans ziet, kiest men in België juist meer voor een camper”.

De controle voor het 100 km certificaat.

Technische dag

Deze Technische Dag had vooral ook een informatief karakter. Er was een uitgebreide informatiemarkt ingericht in de bedrijfshallen van De Vossenhoek en Mobiledrome. Een pendelbusje vervoerde de belangstellenden van de ene naar de andere locatie. Waar bij De Vossenhoek het accent lag op caravans, kon men bij Mobiledrome alles vinden over campers. Zo stonden bij De Vossenhoek de nieuwe modellen van Dethleffs opgesteld waaronder de Dethleffs  Exclusive VIP. Verder konden de bezoekers zich laten informeren over de producten van o.a. Truma en Waeco en Satelite Rijschool en waren er stands van o.a. ANWB, brandweer, politie en Veilig Verkeer Nederland. Dethleffs Club Nederland, die het publiek trakteerde op hapjes, keek terug op een zeer geslaagde dag en koestert de intentie om er mogelijk een jaarlijks evenement van te maken.

 

INFORMATIE: Dethleffs Club Benelux, Voorzitter: R. Dolstra. Tel.  06.27.62.39.45. Postbus 5. 7800 AA Emmen.  E-mail: info@dethleffs-club.nl.

Voorzitter Rein Dolstra: “65 Leden in één jaar tijd. Daar zijn we zeer tevreden over”.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: