Spring naar inhoud

Camping Rijpkema in Langweer: ideaal voor de kanovaarder

17 december 2010

Ruimte in het uitgestrekte Friese landschap

Bij een typisch Friese boerderij aan de rand van het dorpje Langweer vinden we camping Rijpkema. Sinds een jaar wordt de camping beheerd door Anja Rijpkema. Anja nam het beheer over van haar ouders die negen jaar geleden begonnen met één caravannetje naast hun boerenbedrijf.

De boot kunt u altijd kwijt bij Rijpkema

Het was toen meer een boerencamping. Inmiddels is camping Rijpkema uitgegroeid tot een veld met 38 plaatsen rondom de oorspronkelijke boerderij die nu niet meer in bedrijf is. Rondom het veld is water en dat maakt de plek zeer geliefd bij watersporters. Zeilboten zijn in Langweer te huur en kampeerders die zelf een kano meebrengen kunnen direct vanaf de camping hun vaartuig te water laten om van daaruit de Friese wateren te verkennen. De meeste kampeerders komen voor de rust naar Langweer. Het dorpje is aantrekkelijk voor toeristen en heeft kleinschalige winkels en een paar terrasjes. De omgeving is ideaal voor lange fietstochten door de uitgestrekte weilanden. De sanitaire voorzieningen op camping Rijpkema zijn eenvoudig, proper en vorig jaar gerenoveerd. Douchen kan er voor een muntje van 50 eurocent. Op de mini camping in Langweer is een aantal seizoensplaatsen beschikbaar en in de winter kunt u de caravan er ook achterlaten want de grote schuur op het terrein doet dienst als winterstalling. Groepen jongeren worden geweerd dus ook in het hoogseizoen is het rustig bij Rijpkema. Van bezoekers wordt verwacht dat ze zichzelf vermaken want vertier wordt er niet georganiseerd.

Het verblijf op camping Rijpkema kostte (in 2009) 9 euro per nacht inclusief de auto, als u gebruik wilt maken van elektriciteit kost dat 3 euro per nacht extra. Uw huisdier kunt u meenemen maar dan moet u dat vooraf wel even overleggen met de beheerder.

Boekingen: 0513-499149

Jan en Trienke uit Alkmaar komen om te kanoen naar Friesland

Advertenties
One Comment
 1. Erik Geersing permalink
  14 februari 2013 17:28

  Super camping voor jong en oud ook leuke fiets omgeving.
  Langweer is een gezellig dorpje met veel restaurants en terrasjes en winkeltjes.
  Zoekt u een camping zoek dan deze camping eens op.

  Erik Geersing

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: