Spring naar inhoud

Van Vliet Caravans, Woerden: Van boerenbedrijf tot fullservice caravancentrum

30 november 2010

Zoals het zo vaak ging vroeger, klopten caravaneigenaren voor hun winterstalling regelmatig aan bij de boer. Zijn stallen boden buiten het seizoen de ideale beschutting. En omdat het boerenbedrijf ook toen al een centje wilde bijverdienen, was dat het begin van Van Vliet Caravans in Woerden gemaakt. 

Het verleden als boerderij verklaart de ligging aan de rand van Woerden. Bereikbaar via een smalle weg, die af en toe het gevoel geeft, dat je helemaal verkeerd zit. Maar na 500 meter zien we de contouren van een prachtige zaak, voorzien van goede merken, een riante presentatie en vooral veel gastvrijheid. Jan van Vliet, eigenaar en zoon van de oprichter, zegt: “Onze kracht is de veelzijdigheid van de merken en de veelzijdigheid van de techniek.”

In 1972 maakten de koeien voorgoed plaats voor de caravans. De stallen werden volledig omgebouwd tot een modern en goed geoutilleerd bedrijf. Op een totaal perceeloppervlak van 20.000 m2, bevinden zich o.a. een 9000 m2. overdekte showroom met shop en werkplaats. In de showroom de presentatie van LMC, Adria, Knaus, Solifer en Chateau. Een breed assortiment om antwoord te geven op elke caravanvraag. Van eenvoudig en compleet tot luxe en majestueus. Elke sfeer, elke stijl en in elke prijsklasse. “Liefhebbers koesteren vaak een liefde voor een bepaald merk. Daar spelen wij met ons brede assortiment nadrukkelijk op in”, aldus Van Vliet.

Jarenlang dienden de accessoires slechts ter ondersteuning van de werkplaats. Maar dat is veranderd. In de 400m2 grote shop treft men nu alles voor caravan en camping. “Mensen komen graag eens rondsnuffelen. Die belangstelling versterkt ook het animo om bij ons een caravan te kopen”, zegt Van Vliet. Naast het stallen van caravans begon vader van Vliet al direct met het onderhoud van caravans. “Mijn vader was erg technisch en dat stimuleerde hem om ook het onderhoud te verzorgen. Nu zijn we een fullservice caravancentrum waar iedereen terecht kan voor zijn totale service en onderhoud, reparaties en schadeherstel. “Met als grootste kracht ons persoonlijk contact”.

Buiten gekomen onderstreept een medewerker de woorden van Jan van Vliet. Met grote toewijding buigt hij zich over de caravan van een klant. Zeker weten dat deze mensen enige tijd later tevreden Van Vliet hebben verlaten.

Algemene gegevens:

Directie: Jan van Vliet,

Aantal medewerkers: 16,

Dealer van: LMC, Adria, Knaus, Hobby, Chateau, Solifer.

Grondoppervlakte: plm. 20.000 m2, waarvan in totaal 9.000 m2 bebouwd.

Voorraad: 40 nieuw en plm. 60 gebruikte caravans,

Lid: Bovag en Focwa,

Werkplaats: 4 werkplekken.

Openingstijden;

Maandag t.m. vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.

Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Informatie: Van Vliet Caravans, Kromwijkerdijk 8, 3448 HW Woerden, Tel: 0348.41.2280. E-mail: info@vanvlietcaravans.nl

FOTOREPORTAGE

Eigenaar Jan van Vliet nam de zaak over van zijn vader.

De fullservice werkplaats.

 


Advertenties
2 reacties
  1. 31 oktober 2011 19:41

    Prima vakmensen daar bij van Vliet in Woerden. Kunnen alles voor je caravan in orde maken

  2. 31 oktober 2011 19:42

    En nog op korte termijn ook,
    Bert

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: